kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Adalet Bakanlığı Personel Alım İlanı 2021 (1442 kişi)

Adalet Bakanlığı tarafından 2021 yılı için toplam 1442 kişilik personel alım ilanı yayımlandı. Başvuru detayları ve diğer bilgiler haberimizde.

Adalet Bakanlığı tarafından 2021 yılında süreci yürütülmek üzere toplam 1442 kişiye karşılık gelen iki ayrı personel alım ilanı yayımlandı. Yayımlanan bu ilanlara göre Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımı başvuru şartları nelerdir? Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımına başvurular hangi tarihlerde ve nasıl yapılacak? Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımına dair detayları ve ilan metinlerini haberimizde inceleyebilirsiniz.

Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımı Başvuru Koşulları Nelerdir? Kimler Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımına Başvuru Yapabilir?

Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımına başvuruda bulunmayı isteyen adayların bazı genel ve özel başvuru şartlarını haiz olmaları gerekmektedir. Bu başvuru şartlarının başında adayların Türk Vatandaşı olmaları gelmektedir. Bununla birlikte Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımına başvuruda bulunmayı isteyen adayların kamu haklarından herhangi bir sebeple mahrum bırakılmamış olmaları ve herhangi bir sosyal güvenlik statüsünden kaynaklı olarak yaşlılık, maluliyet veya emekli aylığına hak kazanmamış olmaları gerekmektedir Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımına başvuru yapacak olan adayların devlete karşı suçlardan ya da yüz kızartan suç olarak nitelendirilen suçların birisinden hüküm giymemiş olmaları gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımına başvuru yapacak olan adayların ilan tarihi itibariyle on sekiz yaşlarını tamamlamış olmaları şarttır. Ayrıca adayların otuz beş yaşlarını da tamamlamamış olmaları lazımdır.

Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımına Başvurular Hangi Tarihlerde Nasıl Yapılacak?

Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların başvurularını Türkiye İş Kurumu sistemi üzerinden iş arayan portalında elektronik olarak gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımına başvurular 4 Nisan 2021 tarihinde başlayacak 8 Nisan 2021 tarihinde ise sona erecek.

637 adalet 1

Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımı Hangi Kadrolar İçin Kaç Kişilik Olacak?

Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımı kapsamında 1287 tanesi bir ilana dayalı olarak, 155 tanesi ise diğer ilana dayalı olarak istihdam gerçekleştirilecek.

Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımının 155 kişilik kısmı Rize, Ankara ve Yözgat illeri için temizlik görevlisi kadrosuna yapılacak iken 1287 kişilik kısım bir çok ilde ayrı ayrı belirlenmiş olan temizlik görevlisi kadrolarına gerçekleştirilecek.

Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımı çekilecek olan kura ve belirlenen adayların katılacağı sözlü mülakatlar ile gerçekleştirilecek. 

Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımına başvuruda bulunacak olan adayların en az ilköğretim düzeyinde mezun olmaları gerekmektedir. Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımı için belirlenen kadrolarda cinsiyet ayrımına gidilmemiştir. 

Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımı İçin İkamet Şartı

Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımına başvuruda bulunacak olan adayların tek bir il için başvuru yapmak imkanı olacaktır. Adayların başvuru yaptıkları ilde ikamet ediyor olmaları zorunlu tutulmuştur. Yani adaylar Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımına başvuru yaparken resmi olarak ikamet ettikleri il dışında başka bir ile başvuru yapamayacaklardır.

Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımının 155 kişilik kısmına dair detayları görmek adına İLANIN TAM METNİNİ incelemek için Tıklayınız!

Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımının 1287 kişilik kısmına dair detayları görmek adına İLANIN TAM METNİNİ incelemek için Tıklayınız!

Adalet Bakanlığı 1442 Kişilik Personel Alımı süreçlerini takip etmek ve bilgiler edinebilmek, sınavlara katılacak adaylara sorularınızı sorabilmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.