kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Alım İlanı 2020

Adalet Bakanlığı 2020 yılı bitiminde gerçekleştirmek üzere 2020 Adli ve İdari Yargı Hakimliği alım ilanını yayınladı. 2020 Adli ve İdari Hakimlik sınavı başvuru şartları nelerdir? Başvurular nasıl yapılacak? Sınav nerede düzenlenecek? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Adalet Bakanlığı tarafından 2020 yılında gerçekleştirilmek üzere 2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği alım ilanı yayınlandı. Yayınlanan ilana göre 2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği alımlarına kimler başvurabilecek? 2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği alımı hangi grup için kaç kişilik? 2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği alımına başvurular ne zaman yapılacak? 2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği alımı için gerçekleştirilecek olan yazılı yarışma sınavı hangi şehirlerde düzenlenecek? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların öncelikli olarak Türk vatandaşı olmaları ve devlet memurluğu için yasa ile belirlenmiş genel şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Bununla birlikte adayların mezun grubu sınavları için sınavın yapılacak 2020 senesinin başı itibariyle 35 yaşlarını avukatlıktan geçiş grubu içinse 45 yaşlarını doldurmamış olmaları gerekmektedir. 2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği alımına başvuruda bulunacak olan adayların Adli Yargı Hakimliği’nde her iki grup alım için de üniversitelerin Hukuk fakültelerinden, İdari Yargı Hakimliği alımı içinse Hukuk Fakülteleri’nden ya da İİBF/SBF ile bunlara denk sayılan okullardan mezun durumda bulunmaları şarttır. Ancak bu mezuniyet şartı iki grup için yeterli değildir.

Bu bağlamda Adli Yargı Hakimliği avukatlıktan geçiş sınavına başvuruda bulunmak isteyen adayların avukatlık durumlarını ispat eder belgeleri, İdari Yargı Hakimliği alımına başvuruda bulunmak isteyen ve Hukuk Fakültesi dışında kalan alanlardan mezun olan adayların ise üniversitede bitirmiş oldukları bölümde yeteri kadar Hukuk dersi almış olduklarını gösterir transkript belgelerini başvuru süreci içerisinde ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu ilave evrak şartı olan alanlardan sınava girmek isteyen adayların belgelerini ibraz edememeleri durumunda sınava katılma hakları bulunmayacaktır.

2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Alımı Hangi Alandan Kaç Kişilik?

2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği alımları toplam üç grup için 1200 kişilik olacaktır. 2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği alımları kapsamında 1000 adet Adli Yargı Hakimliği mezun grubu, 100 kişilik Adli Yargı Hakimliği avukatlıktan geçiş, 100 kişilik de İdari Yargı Hakimliği mezun grubu alımı gerçekleştirilecektir.

adalet logo 1

2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Alımı Başvuruları Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

2020 yılında gerçekleştirilecek olan 2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların bu başvurularını 1 Ekim 2020 tarihinden 8 Ekim 2020 tarihine kadar ÖSYM üzerinden gerçekleştirmeleri ve bu süreçte evrak gönderimi yapması icap eden gruplardan sınava girecek olanların evrakını Adalet Bakanlığı’na göndermesi gerekecektir.

Evrak isteme sürecine dair 2020 yılı alımında bazı farklılıklar öngörülmüştür. Avukatlıktan geçiş grubu için evrak yollama tarihi başvuru tarihi dışında tutulmuş ve ileri haftalara bırakılmıştır. İİBF/SBF mezunu adaylar içinse süreç farklılaşmıştır. Bu farklılıkları ve kimlerin belge gönderimi yapacağını detaylı biçimde inceleyebileceğiniz çalışmamıza yer vereceğiz.

2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Alımına başvuruda bulunacak olan adayların nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini ve gönderimi yapılacak evrakı detaylı bir biçimde açıkladığımız çalışmamıza aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla erişebilirsiniz;

2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Alımı Sınavı Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların başvurularının değerlendirilmesi sonucunda sınava katılıp katılamayacaklarına dair duyuru Adalet Bakanlığı tarafından 30 Ekim 2020 tarihinde yapılacaktır. İlan edilecek listelerde adı bulunan ve 2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği sınavlarına katılma hakkı elde eden adaylar için sınavlar 21 Kasım 2020 – 22 Kasım 2020 tarihlerinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanacaktır.

2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Sınavı Hangi İllerde Düzenlenecek?

2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği alımları ile birlikte sınavın tek bir sınav merkezinde yapılması uygulaması bir nebze esnetildi. Bu esnemenin sebebi hiç şüphesiz ülkemizde görülen Kovid 19 salgını ve sınav süreçlerinin salgını tetiklemesi endişesidir. Bu esneme neticesinde 2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği sınavı ÖSYM tarafından aşağıda yer alan illerde düzenlenecektir.

Van – Adana – Trabzon – Ankara – İstanbul – Bursa – Samsun – Malatya – Konya – Antalya – Kayseri – Diyarbakır – İzmir – Gaziantep – Erzurum.

2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Alımı Mülakatlarına Kaç Kişi Katılabilecek? Başarı Koşulu Nedir?

2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Alımına başvuruda bulunan adaylardan mesleğe alınacağı ilan edilen aday sayısının üç katı kadar aday her grup için ayrı ayrı belirlenerek sözlü mülakatlara alınacaktır. Sözlü mülakata katılma hakkı elde etmek isteyen adayların sınavdan almaları gereken asgari puan ise 70’tir. Her iki şartı beraber yerine getiren adaylar Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan 2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Alımı sözlü sınavlarına katılabileceklerdir.

2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Alımı sürecine dair tüm detayları, başvuru evrakının detaylarını ve aklınıza takılan tüm hususları İLANIN TAM METNİNDE incelemek için Tıklayınız!

2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Alımı Sınav Konuları Nelerdir?

2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Alımına başvuruda bulunacak olan adaylar ayrı ayrı oturumlara ve ortak oturumlara katılacaklardır. Bu oturumlarda adaylara yöneltilecek olan soruların 30 tanesi GK – GY konularını içerirken kalan dersler Hukuk alanından olacaktır ve soru sayısı 70 adettir. Toplam 100 soru yöneltilecek olan 2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Alımı yazılı sınavı konularına aşağıda yer alan yönlendirmeler yardımıyla erişebilirsiniz;

2020 Adli Yargı Hakimliği yazılı sınav konuları;

2020 İdari Yargı Hakimliği yazılı sınav konuları;

2020 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Alımı sürecini takip etmek ve sınava hazırlık yürüten diğer adaylarla bilgi alışverişinde bulunmak adına FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.