kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alım İlanı 2020

Dışişleri Bakanlığı tarafından 2020 yılı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu alım ilanı yayılandı. İlana göre başvurular ne zaman? Başvuru şartları neler? Alım kaç kişilik? Detaylar haberimizde.

A+
A-

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımı ilanı yayınlandı. 2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımı başvuru şartları nelerdir? 2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımına başvurular ne zaman yapılacak? 2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımı kaç kişilik olacak? 2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımına dair detayların tümünü haberimizde bulabilirsiniz

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımı Başvuruları Ne Zaman ve Nasıl Gerçekleştirilecek?

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımına başvuruda bulunmayı planlayan adaylar, başvuru şartlarını da taşıyor olmaları halinde başvurularını e devlet sistemi üzerinden 16 Kasım 2020 tarihinden 27 Kasım 2020 tarihine kadar gerçekleştirebilirler. Adaylar aynı zamanda elektronik ortamda 2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımı için talep edilen belgeleri de göndereceklerdir. Belgelerin detayına aşağıda yer vereceğimiz ilanın tam metninde erişebilirsiniz.

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımına başvuru yapmak isteyenlerin öncelikle devlet memuru olmak için taşımaları gereken şartlara sahip olmaları lazımdır. Buna ilave olarak adayların 2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımının yılı olan 2020’nin birinci günü itibariyle otuz beş yaşlarını doldurmamış olmaları, üniversitelerin lisans düzeyinde öğrenim veren alanlarından mezun durumda bulunmaları gerekmektedir. kamu haber

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımı İçin KPSS – YDS Şartı Var Mı?

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların ÖSYM’nin son üç sene içinde yaptığı yabancı dil sınavlarında aşağıda yer vereceğimiz tabloda bulunan düzeyde puan sahibi olmaları gerekmektedir. Adaylardan 2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımı için ayrıca bir KPSS puanı sahibi olmaları ise beklenmemektedir.

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımı Hangi Alanlar İçin Kaç Kişilik?

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımına başvuruda bulunulabilecek kadro sayısı kırk kişiliktir. Bu kadroların dağılımı adayların sahip olmaları gereken en düşük puanlar aşağıda tablomuzda yer almaktadır.

Alım Alanı Alım Sayısı YDS Puan Düzeyi Sınava Katılabilecek Aday Sayısı
İngilizce alanı 20 kişi 85 puan 400 kişi
Almanca veya Fransızca alanı 10 kişi 80 puan 200 kişi
İtalyanca, Portekizce veya İspanyolca alanı 3 kişi 70 puan 60 kişi
Rusça alanı 2 kişi 70 puan 40 kişi
Farsça ve Arapça alanı 2 kişi 70 puan 40 kişi
Japonca ve Çince alanı 2 kişi 70 puan 40 kişi
Yunanca alanı 1 kişi 70 puan 20 kişi
TOPLAM 40 kişi 800 kişi

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımına dair tüm detaylara ve adayların 2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımı başvurusunda göndermeleri gereken belgelere İLANIN TAM METNİNDE ulaşmak için Tıklayınız!

Bizlere sorularınızı sormak ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak için Instagram ve Twitter hesaplarımız ile Telegram kanalımıza simgelere dokunarak ulaşabilir, takip edebilirsiniz!

pareto instagram

pareto twitter

tercihini yap instagram 1

tercihini yap twitter

tercihini yap telegram

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alımı sürecini takibe almak ve diğer adaylarla bilgi alışverişi için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.