kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alım İlanı 2019

26 Eylül 2019 tarihinde Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu alımı gerçekleştireceğine dair ilanı yayımladı. Alımın detayları, başvuru şartları ve sınava dair bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Dışişleri Bakanlığı 2019 yılı için yayımlamış olduğu ilanda, Aday Meslek Memurluğu alımı gerçekleştireceğini belirtti. 2019 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu alımı için başvuru koşulları neler? Adaylar başvurularını nasıl ve ne zaman gerçekleştirebilecek? Kaç aday alınacak ve hangi puanlarla başvuru yapabilecek? Tüm bu detayları haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.  

2019 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Başvuru Koşulları Neler?

2019 yılında gerçekleştirilecek olan Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu alımı için adayların aşağıda yer alan şartları taşıyor olmaları gerekmektedir;

-657 Sayılı Kanun’un ilgili hükümlerinde yer alan genel koşulları sağlıyor olmak,

-Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığında bulunmak,

-Sınavın gerçekleştirileceği yılın ilk günü yani 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,

-Ülkemizde yer alan üniversitelerin veya bu üniversitelere denkliği tanınmış ülke dışında yer alan üniversitelerin dört sene eğitim veren fakültelerinin; Psikoloji, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Tarih, Çalışma Ekonomisi, Finans, Maliye, İşletme, Sosyoloji, Kamu Yönetimi, İktisat, Siyaset Bilimi veya Uluslararası İlişkiler bölümleri ile bu bölümlerin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ini kapsadığına dair Eşdeğerlik belgesi verilmiş bölümlerden mezun olmuş olmak,

-Üniversitelerin yukarıda belirtilen bölümleri dışında, Mühendislik Fakültelerinden veya Sosyal Bilimler alanından mezun olmuş ve Hukuk, İktisat, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler ya da Kamu Yönetimi alanından yüksek lisans yapmış olmak,

-Son üç sene içerisinde yani 2017, 2018 ya da 2019 yıllarında gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı ya da kısa YDS veya elektronik ortamda gerçekleştirilen e-YDS sınavlarının birisinden aşağıda detaylı bir şekilde belirteceğimiz dillerde, yine aşağıda bilgisini bulabileceğiniz puanları almış olmak,

2019 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımında Kaç Aday Mesleğe Alınacak? Kaç Aday Yazılı Sınava Katılma Hakkına Sahip Olacak? 

Adayların 2019 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu alımı için başvuruda bulunarak mesleğe girebilecek aday sayısı, Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek yazılı sınava girebilecek aday sayısı ve adayların hangi dilden en az kaç puanla başvuruda bulunabileceğine dair detayları aşağıda inceleyebilirsiniz; 

İngilizce dili için mesleğe alınacak aday sayısı 35, sınava katılabilecek olan aday sayısı 700’dür. Adayların bu dilden en az 85 YDS puanı olmalıdır.

Almanca ve Fransızca dilleri için mesleğe alınacak aday sayısı 15, sınava katılabilecek olan aday sayısı 300’dür.  Adayların bu dillerin birisinden en az 85 YDS puanı olmalıdır.

Rusça dili için mesleğe alınacak aday sayısı 10, sınava katılabilecek olan aday sayısı 200’dür. Adayların en az 85 YDS puanı olmalıdır.

Çince ve Japonca dilleri için mesleğe alınacak aday sayısı 5, sınava katılabilecek olan aday sayısı 100’dür. Adayların bu dillerin birisinden en az 85 YDS puanı olmalıdır.

Arapça ve Farsça dilleri için mesleğe alınacak aday sayısı 10, sınava katılabilecek olan aday sayısı 200’dür. Adayların bu dillerin birisinden en az 85 YDS puanı olmalıdır.

#Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan sınava girebilecek toplam aday sayısı 1500, mesleğe alınacak aday sayısı ise toplam 75 kişidir. 

dyyiyleri bina

2019 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımı Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

2019 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımı başvuruları 24 Ekim 2019 tarihinde başlayacak ve 7 Kasım 2019 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular elektronik ortamda yapılacak ve elektronik ortamda belgeler yüklenerek başvuru tamamlanacaktır.

2019 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Sınavı Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

2019 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu sınavı Klasik Usulde iki güne yayılı biçimde 23 Kasım 2019 – 24 Kasım 2019 tarihlerinde Ankara’da yapılacaktır. Sınavda adaylardan, hem Türkçe hem yabancı dilde Kompozisyon yazmaları ve yine iki dik arasında karşılıklı çeviri yapmaları istenecektir. 

2019 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alım İlanının TAM METNİ için Tıklayınız! (İlanın ilk kısmı Konsolosluk, ikinci kısmı Meslek Memurluğu içindir)

2019 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımına dair detaylı bilgiler almak, sorularınızı sormak ve süreci takip etmek için FORUM sayfamızı Takip Etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.