kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İçişleri Bakanlığı 1545 Sözleşmeli Büro Personeli Kontenjanları

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli büro personeli alımında kontenjan sayısı kaçtır? Sözleşmeli Büro personeli alımında kaç kişilik lisans mezunu alınacak? Büro personeli alımında hangi iller için kaç kişilik kadro açıldı? Büro personeli alımında lise mezunları alınacak mı? Büro personeli kontenjanları. Büro personeli illere göre kadro sayısı. İçişleri Bakanlığı 1545 sözleşmeli büro personeli kontenjanlarını sizler için tablo haline getirdik.

A+
A-

İçişleri Bakanlığı lisans ve önlisans mezunları içerisinden 1545 büro personeli alacak. 657-4/B maddesine göre sözleşmeli olarak alınacak personel için sözlü mülakat yapılacak. Türkiye’nin 81 ili içinde kontenjan açılan ilanda lisans mezunları içerisinden 928 kişi, önlisans mezunları içerisinden de 617 kişi alınacak. Belirtilen kadrolar içerisinden adaylar sadece tek bir il için başvuru yapabilecek. Her il için belirlenen kontenjan sayısının 4 katı kadar aday sözlü mülakat listesine kalabilecek.

BÜRO PERSONELİ ALIMINDA İLLERE GÖRE KONTENJAN DURUMU

İçişleri Bakanlığı KPSS puanına göre sözlü mülakat sınavı yaparak alacağı sözleşmeli büro personeli alımı için illere göre farklı kontenjanlar belirledi. Bu kontenjanları da lisans ve önlisans mezunlarına göre iki kısıma bölerek açıkladı. Kontenjanlar için her aday sadece tek bir kadro ve il tercihinde bulunabilecek. Bu nedenle, il tercihinde adayların doğru tercihte bulunarak başvuru yapmaları büyük önem arz ediyor.

Büro personeli kontenjanları için illere göre baktığımızda hem lisans mezunları için hem de önlisans mezunları için en fazla alımın yapılacağı il olarak İstanbul ili ön plana çıkıyor. İstanbul ili için 178 lisans mezunu kadrosuna yer verilirken, 172 önlisans mezunu kadrosuna yer verilmiştir. İstanbul dışında, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Antalya, Bursa ve Gaziantep illerine ayrılan kontenjan diğer illere ayrılan kontenjanlara göre yüksektir. kamu haber

SÖZLEŞMELİ BÜRO PERSONELİ KONTENJANLARI

Sadece tek il tercihinde bulunabilecek adaylara rahatlık oluşturması için, tercihiniyap.net olarak, ilanda yer alan iller için kontenjan tablosu oluşturduk. İlanda ilgili detayların verildiği ” İçişleri Bakanlığı 1545 sözleşmeli büro personeli kontenjanları ” tablomuza aşağıdan ulaşabilirsiniz.

2784 1 ffe8fcaf9ad1557696a9fa8cee896e12

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.