kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Eczacıbaşı Personel Alımı Nasıl Yapılır? Eczacıbaşı İş İlanları Nerede Yayımlanır? Eczacıbaşı İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Eczacıbaşı personel alımı nasıl yapılır, Eczacıbaşı iş ilanları nerede yayımlanır ve iş başvurusu nasıl yapılabilir, Eczacıbaşı Holding hangi pozisyonlar veya unvanlar için kadro açmaktadır, Eczacıbaşı kim tarafından kurulmuştur, Eczacıbaşı iş ilanı yayımladı mı gibi soruların cevaplarına ve Eczacıbaşı holding hakkında genel yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

A+
A-

Tercihini Yap ailesi olarak size kariyer planlamanız, iş bulmanız, iş ve eğitim hayatınızda nelerle karşılaşabileceğiniz gibi konular hakkında bilgi verici yazılar yazmaya devam ediyoruz. Sizlere bu yazımızda da Eczacıbaşı grubunun nasıl personel alımı yaptığı, iş başvurusunu nasıl yapabileceğinizi ve bunlarla ilişkili konuları açıklamaya çalışacağız. Kamu Haber

ECZACIBAŞI’NI KİM KURMUŞTUR? ECZACIBAŞI NASIL BİR FİRMADIR? ECZACIBAŞI HOLDİNG’E GENEL BİR BAKIŞ

Eczacıbaşı topluluğunun Dr. Nejat F. Eczacıbaşı 1942 yılında yapı ürünleri, tüketim ürünleri ve sağlık alanlarında temellerini atmıştır. Firma o günden bu güne hem ulusal hem de uluslararası pazarda devleşmiş ve bugün Türkiye’nin önde gelen sanayi topluluklarından birisi haline gelmiştir.

Şirketin kendi websitesinde kendileri hakkında yazdıkları şu şekilde yer almaktadır:

Sanayi alanındaki ilk girişimini, 1952 yılında İstanbul’da kurulan Türkiye’nin ilk modern ilaç fabrikasıyla gerçekleştiren Eczacıbaşı, bugün dünyanın tek çatı altında toplanmış en büyük seramik sağlık gereçleri tesisine sahip bulunuyor. Eczacıbaşı ayrıca temizlik kağıtları pazarının Türkiye liderliğini de elinde tutuyor.

Eczacıbaşı Topluluğu, üçü yabancı ortaklı olmak üzere toplam 42 kuruluşu, 12.500’ün üzerinde çalışanı ve 2017 sonu itibarıyla 11,6 milyar TL cirosuyla gayrimenkul geliştirme, kaynak teknolojileri, doğal kaynaklar ve bilgi teknolojileri alanlarında da faaliyet gösteriyor.

Topluluğun, sermayesi halka açık kuruluşlarını; Eczacıbaşı İlaç, Sınai ve Finansal Yatırımlar San. ve Tic. A.Ş., Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı A.Ş. ve İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama A.Ş. oluşturuyor. Eczacıbaşı Topluluğu çağdaş, kaliteli ve sağlıklı yaşamın öncüsü olma hedefiyle sunulan ürün ve hizmetlerde standartları belirliyor. Topluluk; kültür- sanat, eğitim, bilim ve spor alanındaki toplumsal hizmetleriyle sosyal gelişmeleri desteklerken, sürdürülebilir kalkınma ilkelerini; bütünsel kalite, çevre ve insan kaynakları yönetim sistemlerinden oluşan mevcut iş mükemmelliği modeliyle bütünleştirmeyi hedefliyor.

ECZACIBAŞI HANGİ UNVAN VEYA HANGİ POZİSYONLAR İÇİN KADRO AÇMAKTADIR?

Eczacıbaşı topluluğu kendi anlattıklarından da yola çıkarsak oldukça geniş bir yelpazede hizmet veren bir şirketler topluluğudur. Bununla paralel olarak firma stajyerden güvenlik görevlisine, mimardan satış temsilcisine pek çok unvan ve pozisyonda personel alımı yapmaktadır. Türkiye’de Ankara, Kocaeli, Eskişehir, İzmir ve başta İstanbul olmak üzere pek çok ilde istihdam sağlamaktadır.

Firmanın iş alanları çok geniş olduğu için çok fazla unvan ve pozisyonda alıma çıkabilmektedir. Bunlardan bazılarını sıralamak gerekirse; bilgi teknolojileri uzmanı, güvenlik sistemleri teknisyeni, satış temsilcisi, iş geliştirme uzman yardımcısı, genel muhasebe sorumlu uzmanı, müşteri yöneticisi, satış destek sorumlusu, dönemsel diyabet eğitmeni, müşteri temsilcisi, fiyatlandırma ve raporlama sorumlu uzmanı, güvenlik görevlisi, kurumsal finansman sorumlu uzmanı, bant operatörü, fikri ve sınai haklar uzman yardımcısı, üretim teknisyeni, depo sorumlusu, harita teknikeri, tasarım uzmanı ve financial reporting senior specialist, human resources specialist, senior internal auditor gibi pozisyonlarda personel almaktadır. Dediğimiz gibi bunlar sadece var olan pozisyonların bir kısmıdır, daha fazla pozisyona ulaşmak için Eczacıbaşı’nın websitesindeki kariyer bölümüne girerek inceleme yapabilirsiniz. Ayrıca şirket bu tip pozisyonlar gibi pek çok pozisyonda stajyer alımı da yapmaktadır.

Unvan olarak özetlemek gerekirse uzman, teknisyen, kimyager, güvenlik görevlisi, stajyer, avukat, temsilci, pazarlamacı gibi unvanlar ile personel alımı yapılmaktadır.

ECZACIBAŞI PERSONEL ALIMI İŞLEMLERİNİ NE ŞEKİLDE YAPMAKTADIR? ECZACIBAŞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Eczacıbaşı grup personel ve stajyer alımına kendi internet sitesindeki kariyer linkinde yer vermektedir. Bu ilanlar belli bir tarihe veya standarda göre yayımlanmamakta daha çok kurumun o tarihlerde hangi pozisyonda personele ihtiyacı varsa ona göre alım ilanına çıkılmaktadır.

Eczacıbaşı çok kollu bir firma olduğu için başvuru şartları konusunda bir kesinlik belirtmek oldukça güçtür çünkü güvenlik görevlisinden, satış temsilcisinden veya diyabet eğitmeninden bekleyeceği şartlar birbirinden farklı olacaktır. Genel bir tablo çıkarmamız gerekirse de şunları sıralayabiliriz:

  • İlgili pozisyon ile ilişkili olan 4 yıllık lisans veya 2 yıllık önlisans programı mezunu olmak.
  • Birçok kadro için iyi derecede İngilizce bilmek hatta bazı ilanlar için ikinci dil biliyor olmak.
  • Başvurulacak pozisyonla ilgili olan sertifikalara sahip olmak.
  • Yine bir çok kadro için MS Office programlarını iyi derecede kullanıyor olmak.
  • Başvurulacak ilana bağlı olarak o alanda en az 3-4 yıl tecrübe sahibi olmak.
  • Yoğun çalışma temposuna ayak uydurmak ve yine çalışılacak işe bağlı olarak seyahat engeli bulunmamak.
  • Proje üretme alanında veya yönetim departmanlarında çalışacak olanlarda üretilmiş projeleri bulunmak veya yönetici olarak deneyim sahibi olmak.
  • Kadroya bağlı olarak gerekli programları ve ekipmanları kullanma konusunda beceri ve deneyim sahibi olmak.
  • Takım çalışması, insanlarla iletişim, disiplin gibi konularda elverişli olmak.

Kurumun tecrübesi, köklülüğü ve çalışma alanının genişliği göz önünde bulundurulduğunda şartların  da bunlarla paralel bir biçimde yüksek beklenti içeren şartlar olduğu görülmektedir.

ECZACIBAŞI İŞ İLANLARI BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR? ECZACIBAŞI İŞ İLANI BULUNUYOR MU?

Yukarıda belirttiğimiz üzere Eczacıbaşı personel alımı, iş ilanına kendi sitesindeki kariyer linkinde yer vermektedir. Bu adres ise eczacibasikariyer.com.tr olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu adrese girdikten sonra karşınıza çıkan sayfada kariyer fırsatları bölümünü tıklayarak iş ilanlarını inceleyebilirsiniz.

İş başvurusunda bulunmak için verdiğimiz linki tıklayarak yönlendirildiğiniz sayfadaki kariyer fırsatları bölümündeki uygun pozisyonu tıkladıktan sonra açılan kısımda ilana başvuru yapabilmek için kayıt olmanız gerekmektedir. İnternet sitesi zaten kendi içinde sizi şu şekilde yönlendirmektedir.

Eczacıbaşı Topluluğu’ndaki tüm iş ve staj olanaklarına Eczacıbaşı Kariyer’den ulaşabilirsin.

Eczacıbaşı Kariyer’de profilini oluşturup kendine en uygun ilanı bulmak için iş arama filtrelerini (iş alanı, lokasyon, deneyim) etkin bir şekilde kullanmanı öneriyoruz.

Profilini düzenlerken karşına çıkacak yönlendirmeler, başvuru yapabilmen için hangi alanları doldurman gerektiği konusunda sana yardımcı olacak. Kişisel bilgilerini ve deneyimlerini aktarabileceğin alanlar ile bize kendini anlatmaktan çekinme.

Yazımızı yayımladığımız sırada Eczacıbaşı Kariyer bölümünde stajyer ve personel alımı için toplamda 122 iş ilanı bulunmaktaydı. Bu tip firmalar geniş bir alanda çalıştığı için her dönem bu tip ilanlar bulunmaktadır önemli olan size uygun bir pozisyon bulup bulamayacağınızdır. Düzenli olarak bu tip firmaların internet sitelerindeki kariyer kısımlarını kontrol ederek kendinize uygun bir kadro açıldığında başvurunuzu yapabilirsiniz.

Tercihini Yap Ekibinden Öneri

Biz Tercihini Yap editörleri olarak yazımızın başında da söylediğimiz gibi sizlere kariyer planlamanız konusunda yol gösterebilecek yazılar hazırlamaya çalışıyoruz ve özellikle Eczacıbaşı veya benzer firmalar ile ilgili olarak size birkaç öneri sunmak istiyoruz.

Bu tip köklü, güçlü, marka değeri olan şirketlerde işe girebilmek için izleyebileceğiniz birkaç yol bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi ve en uygulanmaya müsait ve kişiler için uygun olanı kendinizi alanınızda yetkin hale getirmenizdir. Bu şekilde söylenince bunun çok havada, yetersiz kaldığının farkındayız fakat size kendinizi geliştirmeniz konusunda önerimiz de eğitim ve öğretim hayatınızı veya meslekteki hiçbir anınızı boş geçirmemeniz olacaktır. Yapacağınız stajlar, iyi seviyede öğrenmeye çalışacağınız bir veya birkaç yabancı dil (bu tip firmalarda çalışabilmek için bu elzemdir), projeler veya ileride yapacağınız, şu an yaptığınız meslekler ile ilgili çalışmalar hepsi sizin gelişiminize katkı sağlayacaktır. Bunları yapabilmek için okullarınızdaki tecrübeli hocalardan veya iş yerinizdeki sizden deneyimli amirlerden nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Bu tip firmalara girmeden farklı, küçük veya büyük başka şirketlerde, firmalarda çalışarak tecrübe seviyenizi, alanınızdaki uzmanlık seviyesini arttırırsanız işler sizin için kolaylaşacaktır.

Size önerebileceğimiz başka bir yol ise kendinizi ispatlayabileceğiniz işlerde, projelerde, çalışmalarda bulunarak referanslar oluşturmanızdır fakat bunlar dayı, amca, komşu, eş dost gibi olmayan gerçekten sizin becerileriniz ve çalışkanlığınız sonucu size referans olacak kişiler olmalıdır. İşsizliğin yüksek olduğu zamanlarda kendinizi geliştirmeniz ve işsiz kalmamanız dilekleriyle…

BİLGİ ALMAK, SORU SORMAK VE PAYLAŞIMLARDA BULUNMAK İÇİN TECRÜBE SAHİBİ YÖNETİCİLERİN VE ÜYELERİN BULUNDUĞU FORUM SAYFALARIMIZA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Yorumlar

  1. Ömer şen Avatar Ömer şen dedi ki:

    Merhabalar ben 20 yıllık ahşap kalıp ve demir ustasıyım işe çok ihtiyacım var yurtdışın da çalışmak istiyorum MYK mevcut ve E SINIFI ehliyetim de var