kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2020 yılı için Uzman Yardımcılığı alım ilanı yayınladı. Başvuru şartları neler? Hangi alanlardan alım olacak? Detaylar haberimizde.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 2020 yılında gerçekleştirilmek üzere Uzman Yardımcılığı alım ilanı yayınlandı. Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre 2020 Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı Alımı başvuru şartları neler? Hangi bölümler başvuru yapabilecek? Başvurularda hangi puan türleri kullanılacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2020 Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

2020 Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların genel memuriyet şartlarını taşımalarının yanı sıra, alımın gerçekleştirileceği 2020 yılının birinci günü itibariyle 35 yaşlarını doldurmamış olmaları, görevlerini yapmalarına mani düzeyde akıl rahatsızlıklarının olmaması, başvurularını süresi içinde yapmış olmaları gerekmektedir. Bunun yanında erkek adayların askerlik durumlarının, askerlikle ilişiği olmamak biçiminde olması gerekmektedir. Kamu ilanı

2020 Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

2020 Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen ve şartları uygun olan adaylar başvurularını 20 Ocak 2020 tarihinden 31 Ocak 2020 tarihine kadar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na ait internet sistemi üzerinden elde edecekleri form ve ilanın tam metninde inceleyebilecekleri diğer belgelerin Kuruma teslimi biçiminde yapabileceklerdir.

2020 Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı Alımına Hangi Bölümler, Hangi Puan Türleriyle Başvuru Yapabilecek? Kadrolar Kaç Kişilik?

2020 Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların aşağıda yer verdiğimiz alanlardan birinin mezunu olması ve yine aşağıda yer verdiğimiz puan türlerinden birisine sahip olmaları gerekmektedir. 2020 Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı Alımı için belirlenen kadro toplam 30 kişiliktir ve dağılımı aşağıdaki şekildedir;

Bölüm Kadro Sayısı Puan Türü
Hukuk Fakültesi 3 kişi KPSS P4
Elektrik/Elektronik Müh. ve dengi bölümler 3 kişi KPSS P1
Nükleer Enerji Mühendisliği 3 kişi KPSS P1
Makine Müh. 8 kişi KPSS P1
Uluslararası İlişkiler ve Dengi bölümler 4 kişi KPSS P34
İnşaat Müh. 1 kişi KPSS P1
Enerji Sist. Müh. 1 kişi KPSS P1
Endüstri Müh. 1 kişi KPSS P1
Meteoroloji Müh. 1 kişi KPSS P1
Kamu Yön.- SBKY – KYSB bölümleri 4 kişi KPSS P29
Ekonomi – İktisat 1 kişi KPSS P13

2020 Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı Alımına yukarıdaki alanlardan başvuruda bulunacak olan adaylardan “dengi bölümler” olarak belirtmiş olduklarımız denk bölümleri aşağıda yer vereceğimiz ilanın tam metninde inceleyebilirler.

2020 Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı Alımına mesleğe alınacağı belirtilmiş olan aday sayılarının her alan için ayrı ayrı dörder katı kadar kişi Kurum tarafından gerçekleştirilecek olan sınava katılmaya hak kazanacaktır.

enerji bak. logo yatay

2020 Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı Alımına Başvuru Şartları Arasında YDS Puanı Şartı Var mı?

2020 Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların sahip olması gereken herhangi bir yabancı dil puanı şart olarak öngörülmemiştir.

2020 Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı Alımı Sınavı Ne Zaman?

2020 Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı Alımı için gerçekleştirilecek olan sınav tek aşamalı olarak sözlü usulde Ankara’da gerçekleştirilecek. Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek olan sözlü mülakatlar; 24 Şubat 2020 tarihinde başlayacak 6 Mart 2020 tarihinde ise sona erecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.