kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019

Genelkurmay Karargâhında görevlendirilmek üzere Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı alım ilanı yayımlandı! Başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman? Hangi bölümlerden adaylar başvurabilecek? Detaylar haberimizde.

Genelkurmay Başkanlığı 2019 yılında Uzman Yardımcılığı alımı gerçekleştirmek üzere ilan yayımladı. 2019 Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı Alımı başvuru şartları neler? Kaç adet Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcısı alınacak? Hangi bölümler başvuruda bulunabilecek? Hangi puan türleri ile başvuru yapılacak? Detaylar haberimizde.

2019 Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuru Şartları Neler?

2019 Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların aşağıda yer alan şartları taşıyor olmaları gerekmektedir.

2019 Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların Devlet Memurları Kanununda yer alan temel koşullara sahip olmaları, alımın yapılacağı 2019 senesinin başı itibariyle otuz beş yaşlarını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Aşağıda detaylarına değineceğimiz bölümlerin birisinden mezun olmaları gerekmektedir.

Ceza Kanunu’na göre belirlenmiş yüz kızartıcı suçlar ile devlete karşı suçlardan birisinden mahkumiyetlerinin olmaması gerekmektedir.

kamu personeli seçme sınavından 2018 ya da 2019 yılında yine detayına aşağıda yer verdiğimiz puan türlerinin birisinden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Adayların askerlik ile ilişiklerinin bulunmaması gerekmektedir.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından son üç sene içerisinde gerçekleştirilmiş olan Yabancı Dil Sınavı’ndan ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilmiş yeterli puanı almış olmaları gerekmektedir.

2019 Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuruları Ne Zaman?

2019 Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı Alımı başvuru süreci 9 Aralık 2019 tarihinde başlayacak. 2019 Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını 10 Ocak 2020 tarihine kadar, Milli Savunma Bakanlığı’nın personel temin sayfası üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirebilecek. Son başvuru günü başvuru ekranının kapanması ise mesai saatinin bitmesiyle olacak.

Adayların, bu ilanla eş zamanlı olarak yayımlanmış olan Milli Savunma Uzman Yardımcılığı alımı ile bu alım arasından tercih yapması ve yalnızca bir tanesine başvuruda bulunması gerekmektedir. İki alıma birden başvuru imkanı bulunmamaktadır. 

genelkurmay logo 1

2019 Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı Alımı Hangi Bölümlerden Kaç Kişilik Olacak? Hangi Puan Türleri Kullanılacak?

2019 Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların, alıma başvuruda bulunabilmeleri için aşağıda yer alan bölümlerin birisinden mezun olmuş olmaları ve ilgili bölüm için belirlenmiş olan puan türlerinden yeterli puana sahip olmaları, yine dil yeterliği şartlarını da taşıyor olmaları gerekmektedir.

1) Üniversitelerin; Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Siyaset ve Uluslararası İlişkiler veya Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği bölümleri – 4 kişi – KPSS P7 – YDS 80

2) Üniversitelerin İşletme bölümü – 1 kişi – KPSS P18 – YDS 80

2019 Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunan adaylardan, uygun şartları taşıyanların mesleğe alınacak aday sayısının dört katı kadarı içerisinde bulunanlar Başkanlık tarafından gerçekleştirilecek olan sözlü mülakatlara katılma hakkı elde edeceklerdir.

2019 Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı Alımı Sınavı Ne Zaman? 

2019 Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatları mesleğe alınacak aday sayısının dört katı kadar aday için Karargâhın ilan edeceği dönemde gerçekleştirilecektir. Sözlü mülakatlara katılmaya hak kazanmış olan adayların ilanı ise 10 Şubat 2020 tarihinde yapılacaktır. Sözlü mülakatlar da bu ilanı izleyen süreçte gerçekleştirilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.