kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2020 yılı için Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı alım ilanını yayınladı. 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı alımı başvuru şartları nelerdir? Detaylar haberimizde.

Hazine Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığı’nın birleşmesi ile oluşan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda bu iki Kurumun uzman kadrolarının birleşiminden oluşmuş bir kadro olan Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı için Bakanlık 31 Aralık 2019 tarihinde alım ilanını yayınladı. 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alımı başvuru şartları neler? Hangi alanlardan alım olacak? Hangi puan türleri kullanılacak? Sınavı ne zaman ve nerede olacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuru Şartları Neler? 

2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı sınavının yapıldığı yılın birinci günü itibariyle otuz beş yaşlarını doldurmamış olmaları, memurluk için öngörülen genel şartları taşıyor olmaları, aşağıda detaylarını belirteceğimiz bölümlerden mezun olmaları ve o bölüm için öngörülen puan türünde 2018 KPSS ya da 2019 KPSS’de en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir.

2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alımı Hangi Alanlar İçin Düzenlenecek? Hangi Puan Türleri Kullanılacak?

2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alımı kapsamında, alım gerçekleştirilecek bölümler, kontenjanları ve KPSS puan türleri aşağıdaki şekildedir;

ANKARA Kadroları

Hukuk Alanı;

8 kişi
KPSS P4

İktisat Alanı;

12 kişi
KPSS P14

İşletme Alanı;

11 kişi
KPSS  P25

Maliye Alanı;

6 kişi
KPSS P19

Ekonometri Alanı;

10 kişi
KPSS P13

Uluslararası İlişkiler Alanı;

3 kişi
KSPS P34

Endüstri Mühendisliği Alanı;

7 kişi
KPSS P1

Bilgisayar Mühendisliği Alanı;

4 kişi
KPSS P1

Makine Mühendisliği Alanı;

2 kişi
KPSS P1

İSTANBUL Kadroları

Hukuk Alanı;

2 kişi
KPSS P4

İktisat Alanı;

12 kişi
KPSS P14

İşletme Alanı;

11 kişi
KPSS  P25

İstatistik Alanı;

2 kişi
KPSS P12

Endüstri Mühendisliği Alanı;

9 kişi
KPSS P1

Bilgisayar Mühendisliği Alanı;

1 kişi
KPSS P1

olmak üzere toplam 100 kişidir. 100 kişilik kadronun 37 kişilik kısmı İstanbul’da, 63 kişilik kısmı ise Ankara’da görevlendirilecektir.

maliye bakanlyyy

2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuruları Ne Zaman?

2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların başvurularını 27 Ocak 2020 tarihinden 7 Şubat 2020 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Adaylar başvurularını elektronik ortamda yapacaklardır ancak ilave olarak Bakanlığa evrak gönderimi yapmaları gerekmektedir. İlanın tam metninde bu detaylara ulaşabilirsiniz. Kamu ilanı

2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunan adaylardan, mesleğe alınacak aday sayısının 4 katı kadarı sınava katılma hakkı elde edecek. Sınava katılma hakkı elde eden adaylar ve sınav tarihi ise Bakanlık tarafından ilan edilecektir.

2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alımı’nda YDS Şartı Var mı?

2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların geçerliliği devam eden ÖSYM tarafından düzenlenmiş Yabancı Dil Sınavı C Seviyesi (70 Puan) sahibi olmaları gerekmektedir. Aksi halde alıma başvuruda bulunmaları mümkün olmayacaktır.

2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alımına dair diğer detayları ve başvuru belgelerini İLANIN TAM METNİNDE incelemek için Tıklayınız!

2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı alım sürecini takip etmek ve diğer adaylarla sürece dair bilgi alışverişinde bulunmak için FORUM sayfamızı takip etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.