kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İŞKUR İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu 2020

İŞKUR İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu 2020 ilgili her şeyi sizin için derledik. İŞKUR nedir? Ne demek? İŞKUR iş ilanları ve personel alımı 2020 yayımlandı m? İŞKUR iş başvurusu 2020 nasıl ve nereden yapılır? İŞKUR'a nasıl kayıt olunur?

Dünya nüfusu 10 milyara doğru hızla ilerlemektedir. Artan nüfusa karşı dünyadaki doğal kaynaklar ve maddi olanaklar yetersiz kalmaktadır. Özellikle de teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların iş hayatındaki rolleri giderek azalmaktadır. 2000’li yıllarla birlikte binlerce kişi işini akıllı cihazlara, yapay zekaya kaptırmıştır. Üstelik milyonlarca kişinin daha işinden olacağı düşünülmektedir. Bu nedenle özellikle de gelişmekte olan ülkeler ile az gelişmiş ülkeler işsizlikle mücadele etmek için yeni politikalar üretmeye çalışmaktadır. Gelişmesini tamamlayamayan ülkeler için işsizlik sorunu büyük bir sorundur.

Türkiye’de hemen hemen her devlet kurumu işsizlikle mücadele etmektedir. Ancak en ön safta yer alan kurum şüphesiz Türkiye İş Kurumu’dur. Türkiye İş Kurumu iş ve işçi arayan tarafları buluşturan, istihdamı destekleyen ve işsizlikle mücadele eden önemli bir kurumdur. Kurum tarafından yürütülen projeler sayesinde bugüne dek milyonlarca kişi çalışma hayatına katılmış ve binlerce iş yeri ihtiyacı olan çalışanlara ulaşmıştır. Ancak son yıllarda ülkemizde işsizlik rekor seviyelere ulaşmıştır. Bu nedenle milyonlarca kişi Türkiye İş Kurumuna yani kısaca İŞKUR’a müracaat etmektedir. İŞKUR tarafından paylaşılan iş ilanlarını ve personel alımlarını takip etmektedir.

İŞKUR Nedir? Ne Demek? Açılımı Nedir?

İŞKUR, Türkiye İş Kurumu’nun kısaltılmış halidir. Eski adı İş ve İşçi Bulma Kurumudur. 1946 yılında işsizlikle mücadele amacıyla kurulan ve istihdamı destekleyen bu kurum yıllardır başarıyla görev yapmaktadır. İŞKUR her yıl binlerce kişiye iş imkanı sunmakta, çalışma hayatıyla buluşturmaktadır. Ayrıca iş verenlerin, iş yerlerinin ihtiyaç duyduğu personellerle onları buluşturmaktadır. Böylece işçiler ve işverenler arasında köprü görevi görmektedir. Türkiye’nin 81 ilinde İŞKUR şubesi bulunmaktadır. Ayrıca elektronik ortam üzerinde iş ilanları paylaşılmaktadır. Bunların yanı sıra iş arayan kişileri çalışma hayatına hazırlamak için meslek edindirme kursları düzenlemektedir. Düzenlediği kurslara katılan adaylara sertifikalar vermekte ve böylece iş arayanların özgeçmişine katkı sağlamaktadır.

<div></div>

İŞKUR İş İlanları ve Personel Alımı 2020

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ülkenin 81 ilindeki iş ve işverenleri aynı çatı altında buluşturmaktadır. Bu kapsamda kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu personeller için iş ilanları yayımlamaktadır. Ayrıca meslek edindirme kursları açarak personelleri iş hayatına hazırlamaktadır ve meslek sahibi yapmaktadır. Bu kapsamda milyonlarca işçi, işsiz, çalışan, iş arayan, işçi arayan kişi ve kurum İŞKUR’un ilanlarını takip etmektedir. Yılın her dönemi farklı kurumlar için farklı pozisyonlarda ve farklı sayılarda iş ilanı yayımlayan İŞKUR 2020 yılında da yüzlerce iş ilanı yayımlayacaktır.

İŞKUR’un hangi pozisyonlarda ve kaç kişilik iş ilanları yayımladığı merak konusudur. Üstelik kaç kişilik personel alımı yapıldığı da sık sık sorulmaktadır. Son yapılan iş ilanlarında personel alınan kadro ve pozisyonları sizler için büyük bir titizlikle inceledik. Tercihini yap tarafından yürütülen araştırma sonucunda İŞKUR’un avukat, büro memuru, bilgisayar mühendisi, muhabir, kameraman, editör, meslek danışmanı, çözümleyici, memur, büro personeli, temizlikçi, güvenlik görevlisi, aşçı, şoför, sosyolog gibi kadrolara alım yaptığı görülmektedir. Ayrıca bu ilanlarda farklı eğitim seviyelerinden kişiler iş sahibi olmuştur. İŞKUR ilanlarına ilköğretim, ortaokul, lise, ön lisans, üniversite mezunu kadın ve erkek adaylar başvuru yapabilir. Deneyimli ve deneyimsiz kişiler de bu sayede iş bulabilir. Üstelik eski hükümlüler ile engelli kişiler de bu ilanlar sayesinde iş sahibi olmaktadır.

<div></div>

iskur is basvurusu

İŞKUR İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır 2020?

Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanan iş ilanları ve yürütülen personel alım süreçleri İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilmektedir. İŞKUR iş ilanlarını takip etmek için ” İşkur . gov . tr ” internet adresine girmeniz işveren veya işçi seçeneğini seçerek sisteme üye olmanız gerekmektedir. Daha sonra ihtiyaçlarınız doğrultusunda paylaşılan iş ilanlarına başvuru yapabilirsiniz. İŞKUR iş ilanlarını takip etmek, iş başvuru formu doldurmak ve iş başvuru şartlarını görmek için sistemden araştırma yapabilirsiniz. Burada her ilanla ilgili ayrıntılı bilgiler paylaşılmaktadır.

2020 İŞKUR’a Nasıl Kayıt Olunur?

İş arayan, iş bulmak isteyen, işçi arayan kişilerin en çok sorduğu soruya cevap aradık. İŞKUR’a kayıt olmak için ilk olarak ” www . İşkur . gov . tr ” adresine girmek gerekmektedir. Buraya girdikten sonra işçi veya işveren olarak devam etmek istediğinizi karşınıza çıkan buton seçmelisiniz. İş arayan kişiler işçi olarak kayıt olmalı, çalışan arayan işverenler ise  işveren olarak kayıt olmalıdır. Hangi sıfatla kayıt olacağını seçen kişiler üyelik sözleşmesini onaylayıp kişisel bilgilerini eksiksiz doldurmak zorundadır. Böylece iş, eğitim, kişisel bilgiler sisteme kaydedilir ve kişinin özgeçmişi sistemdeki havuza düşer. Profil fotoğrafı, isim ve iletişim bilgilerinin de eklenmesiyle artık sistem üzerinde aktif olarak işlem yapabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Mesut demirçin Avatar Mesut demirçin dedi ki:

    İşsizim mağdurum