kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alım İlanı 2020

Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınlamış olduğu ilanla Stajyer Kontrolör alımı yapacağını duyurdu. 2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü başvuru şartları neler? Kaç kişi alınacak? Başvurular ne zaman yapılacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 31 Mart 2020 tarihli duyurusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alımı yapacağını ilan etti. 2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alımı başvuruları ne zaman yapılacak? 2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alımına başvuru şartları neler? 2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alımı kaç kişi için gerçekleştirilecek ve sınavı nasıl olacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alımı Başvuru Şartları Neler? 

2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların öncelikli olarak alımın yapılacağı yıl itibariyle, yılın ilk günü baz alınmak kaydıyla 35 yaşlarını doldurmamış olmaları, Kontrolörlük mesleğini ifa etmelerine mani herhangi bir bedeni ya da akli rahatsızlıklarının olmaması, memurluk için genel şartları sağlıyor olmaları, mesleğe uygunluklarının bulunması gerekmektedir.

Mesleğe alım yapılacak gruplar itibariyle adayların ya üniversitelerin Hukuk Fakülteleri’nden veya Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri’nden ya da Mimarlık alanından mezun olmaları gerekmektedir.

2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alımına başvuracak olan adayların bu alımın sınavına daha önce en fazla iki defa katılmış olmaları gerekmektedir.

2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alımı Başvuruları Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alımına başvuruda bulunmak isteyen adaylar bu başvurularını e-devlet üzerinden gerçekleştireceklerdir. Başvurular için ilgili ekran 20 Nisan 2020 tarihinde açılacak ve başvuru süreci 15 Mayıs 2020 tarihine kadar devam edecektir.

2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi 22 Mayıs 2020 tarihinde Bakanlık tarafından ilan edilecektir.

kultur turizm logo

2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alımı Hangi Alandan Kaç Kişilik Olacak? Hangi Puan Türleri Kullanılacak?

2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alımı dahlinde toplam 20 kişi istihdam edilecek. Bu 20 kişinin alanlara göre dağılımını ve başvuruda kullanılacak puan türlerini aşağıdaki tablomuzda görebilirsiniz;

Alan Alım Sayısı Puan Türü
Hukuk/İİBF/SBF 13 kişi KPSSP18
KPSSP23
KPSSP28
KPSSP48
Mimarlık 7 kişi KPSSP2
KPSSP3

2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alımına başvuruda bulunacak olan adayların alanlarına göre belirtilen puan türlerinden en az 70 puanlarının olması şarttır. Her alan için ayrı ayrı belirlenmek üzere mesleğe alınacağı ilan edilen kadro sayılarının 6 katı kadarı 2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü sınavına katılabilecektir.

2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alımı İçin YDS Şartı Var Mı?

2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alımına başvuru şartları arasında herhangi bir yabancı dil puanı sahibi olmak yer almamıştır. Ancak Kurum sınavında adaylara yabancı dil sorulacaktır.

2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Sınavı Nasıl ve Ne Zaman?

2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alımı tek aşamalı sınav ile gerçekleştirilecektir ve bu sınav sözlü usulde olacaktır. Sözlü mülakatların yapılmasının planlandığı tarihler ise 1 Haziran 2020 ilâ 5 Haziran 2020 tarihleridir.

2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alım İlanının diğer detayları, sınav konuları ve tüm bilgileri İLANIN TAM METNİ üzerinde incelemek için Tıklayınız!

2020 Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alım sürecini takip etmek, sınava ve ilana dair sorularınızı sormak için Tıklayınız!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.