kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sağlık Bakanlığı Sağlık Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2019

Sağlık Bakanlığı tarafından 2019 yılı için Sağlık Müfettiş Yardımcılığı ilanı yayımlandı! Sağlık Müfettiş Yardımcılığı başvuruları ne zaman? Sınavı ne zaman ve nasıl? Tüm detaylar haberimizde.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Sağlık Teftiş Kurulu’nda görevlendirilmek üzere Sağlık Müfettiş Yardımcıları alacağını Resmi Gazete’de yayımlanan ilan ile duyurdu. Sağlık Müfettiş Yardımcılığı başvuru koşulları neler? Başvurular ne zaman yapılacak? Sağlık Müfettiş Yardımcılığı sınavı ne zaman? Sınav nasıl ve nerede gerçekleştirilecek? 2019 Sağlık Müfettiş Yardımcılığı Alımı ile alakalı olarak merak ettiğiniz her şeyi haberimizde bulabilirsiniz.

2019 Sağlık Müfettiş Yardımcılığı Alımı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

2019 Sağlık Müfettiş Yardımcılığı Alımı başvuruları 9 Aralık 2019 tarihinde başlayacak ve 20 Aralık 2019 tarihinde sona erecektir. Başvurular, ilanda adaylardan talep edilen belgelerin posta yoluyla veya elden bizzat Bakanlığa teslimi şeklinde yapılacak ve tamamlanacaktır.

2019 Sağlık Müfettiş Yardımcılığı Alımı Başvuru Şartları Neler?

2019 Sağlık Müfettiş Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan genel memuriyet şartlarını taşıyor olmaları, adli sicil kayıtlarında teftiş kurulunda görev yapmalarına mani herhangi bir suç kaydı bulunmaması, ülkenin her yerinde görev yapacak ve seyahat edebilecek sağlık durumlarının olduğunu raporlandırabiliyor olmaları ve sınavın yapılacağı senenin ilk günü itibariyle yaşlarının otuz beşi tamamlamamış olması gerekmektedir.

Adayların Sağlık Müfettiş Yardımcılığı alımına başvuruda bulunabilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2018 yılında ya da 2019 yılında gerçekleştirilmiş olan KPSS A Grubu sınavında KPSSP9, KPSSP11, KPSSP28, KPSSP33, KPSSP38, KPSSP43, KPSSP48 puan türlerinin birisinden, mühendislik alanından başvuracak adayların ise KPSS P1 puan türünden en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir. Sözlü sınava mesleğe alınacak aday sayısının 4 katı kadar aday katılabilecektir. 16 adayın mesleğe alınması öngörülmüş olduğundan sözlü sınava girebilecek olan aday sayısı 64 kişidir.

Mesleğe alınacak adayların 11 tanesi İİBF/SBF/Hukuk grubundan, 5 tanesi ise mühendislik grubundan olacaktır.

saglik logo

2019 Sağlık Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman ve Nerede?

2019 Sağlık Müfettiş Yardımcılığı alımı sözlü mülakat şeklinde Ankara’da yapılacaktır. Sözlü mülakatlar; 20 Ocak 2020 tarihinde başlayacak 31 Ocak 2020 tarihinde sona erecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.