kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Alım İlanı 2020

2020 Sayıştay denetçi yardımcılığı için 45 kişilik alım ilanı yayımlandı. 2020 Sayıştay denetçi yardımcılığı alımı başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman? Sınavı ne zaman yapılacak? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

A+
A-

Sayıştay Başkanlığı 2020 yılı Denetçi Yardımcılığı alım ilanını yayımladı. 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavı başvuru şartları nelerdir? 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı alımı ne zaman yapılacak? 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı başvuruları ne zaman? Sınav tarihi nedir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların Türk vatandaşı olmaları, alımın yapılacağı 2020 senesinin birinci günü itibariyle 35 yaşlarını doldurmamış olmaları, sağlıklarının denetçilik mesleğini yapmaya müsait olması, devlet memurluğu genel şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir.

45 kişilik alıma başvuruda bulunmak isteyen adayların Hukuk fakültelerinden veya İİBF ya da dengi fakültelerden mezun durumda bulunmaları gerekmektedir.

2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Alımı Başvuruları Ne Zaman?

2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların başvurularını 22 Eylül 2020 tarihinden 29 Eylül 2020 tarihine kadar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Alımı Sınavı Nasıl Yapılacak?

2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunacak olan adayların toplam 3 aşamalı bir alımı başarı ile tamamlamaları gerekmektedir. Bu aşamalardan ilki adayların test usulünde karşı karşıya olacakları eleme sınavı, ikincisi eleme sınavında başarılı olan adayların katılabileceği klasik usuldeki yazılı sınav, son aşama ise yazılı sınavda başarılı olan adaylar için düzenlenecek olan sözlü mülakatlardır.

2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Alımı eleme sınavı 1 Kasım 2020 tarihinde ÖSYM tarafından Ankara’da gerçekleştirilecektir. İkinci aşama olan yazılı sınav 9 Ocak 2021 – 10 Ocak 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Alımı İçin KPSS Puanı Şartı Var Mı?

2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunacak olan adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin herhangi bir oturumundan puan almış olmaları şartı bulunmamaktadır.

2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Alımı şartlarını ve sınav sürecini incelemek ve diğer detayları görmek için İLANIN TAM METNİNİ tıklayarak inceleyebilirsiniz.

2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Alımı sürecini takip etmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.