kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı ve Sınavı Ne Zaman?

Sosyal Güvenlik Kurumu Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı 2021 alımı ne zaman yapılacak? 2021 SG Denetmen Yardımcılığı sınavı ne zaman? Haberimizde.

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından taşra teşkilatında görevlendirilen ve başta kayıt dışı istihdam denetimleri olmak üzere Kurum adına denetim ve kontrol gerçekleştiren kariyer meslek mensupluğu olan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı için 2021 yılında alım yapılacak mı? Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımları ne şekilde yapılıyor? 11. Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımı ne zaman yapılacak? 2021 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Alımı Ne Zaman? Detayları ve gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Alımları Nasıl Gerçekleştiriliyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından istihdamı sağlanan üç kariyer meslek grubu bulunmaktadır. Bu kariyer meslek grupları arasında taşra birimlerinde ve taşra özlük hakları ile görev yürüten tek meslek olan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleği için Kurum Başkanlığı alım süreçlerini belirli şartları taşıyan adaylar için belirli şekillerde yürütmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adaylardan belirli şartları sağlayanları Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı sözlü mülakatlarına alarak alımları gerçekleştirmektedir.

Kimler Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Alımlarına Başvuruda Bulunabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunmak isteyen adayların elbette tüm memurluk kadroları için olduğu gibi memurluk genel şartlarını haiz olmaları lazımdır. Bununla beraber adayların Kurum tarafından ilan metni ile belritilecek olan yaş şartını yani otuz beş yaşını doldurmamış olma şartını taşımalı, ayrıca belirli alanlardan mezun durumda bulunmalıdırlar.

Bunların yanında Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunmak isteyen adayların ÖSYM tarafından tatbik edilen ve puan geçerlilik süresi halen devam eden KPSS oturumlarına katılmış ve Başkanlık tarafından talep edilen puan türlerinde belirli düzeyde puana sahip olmaları gerekmektedir. Temelde iki grup için gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunabilecek olan adayların ya üniversitelerin Hukuk fakülteleri ile İİBF, SBF ve bunlara denk sayılan okulların bölümlerinin birisinden mezun durumda bulunmaları ya da üniversitelerin İstatistik, Matematik, Aktüerya alanlarının birisinden mezun durumda bulunmaları gerekmektedir. Adayların KPSS oturumlarından elde etmeleri gereken KPSS puan türleri de alıma başvuruda bulunacakları alana göre farklılık göstermektedir.

sgk logo 1

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Alımı Kaç Yılda Bir Yapılıyor? Her Sene Sınav Oluyor Mu?

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleği için alımlar 2011 yılından itibaren gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Bu alımdan itibaren KPSS A Grubu puan türleri ile toplam 10 dönem alım gerçekleştirilmiş ve alımların sayısı kadar kariyer meslek mensubu SG Denetmen Yardımcısı taşra denetim personeli olarak Kurum teşkilatına katılmıştır.

2011 yılından bugüne kadar gerçekleştirilmiş olan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımlarının alım sayılarına, KPSS taban puanlarına ve diğer detaylarına aşağıda bağlantısını vermiş olduğumuz çalışmamızda erişebilirsiniz;

2021 Yılında Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Alımı Ne Zaman Yapılacak? 11. Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Alımı Ne Zaman?

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı için gerçekleştirilecek olan alım 10 dönemlik alımı izleyecek şekilde 11. Promosyon alımı olacaktır. Bu alımın muhtemel takvimine dair forum sayfamızda daha evvel paylaşılan bilgiler 2021 yılının ilk çeyreği için Kurumun bir alım planının olduğu yönündeydi. Bu gelişmenin ilk olarak paylaşıldığı yer olan forum sayfamızdaki bilgiyi teyit eder nitelikte bir gelişme yaşandı.

14 Aralık 2020 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sayın İsmail Yılmaz TRT Radyo 1 yayınına bağlanarak 7256 sayılı Yapılandırma Kanunu iş ve işlemlerine yönelik bilgiler aktardı. Yayından ayrıldıktan sonra programın yönetmeni, onlarca adayın ısrarlı bir şekilde sorduğu Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alım sürecine dair soruyu aldığımız duyumlara göre Sayın Yılmaz’a yöneltti. Yine bize ulaşan bilgilere göre Sayın İsmail Yılmaz’ın yanıtı şu şekilde oldu;

“Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımına dair net bir tarih veremem ancak çalışmalarımız var. İlerleyen günlerde netleştireceğiz. Ancak pandemi sebebiyle yaşanan gecikmeler söz konusu. Bu konuda arkadaşlarımızdan sabır ve anlayış bekliyoruz.”

Daha evvel forum sayfamızda dile getirilen 2021 dönemi alımına dair hazırlıkları bir anlamda teyit eden bu açıklamaya dayanarak alım takviminin yakında netleşeceğini söylemek mümkün. Bu husustaki yeni gelişmeleri haberimizi güncel tutarak, sosyal medya hesaplarımız üzerinden ve forum sayfamızdan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği Nasıl Bir Meslek? Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcıları ve Denetmenleri Ne İş Yaparlar?

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleği mensuplarının gerçekleştirdikleri iş ve işlemleri, mesleki yetki ve yeterlik süreçlerini, haklarını ve sorumluluklarını detaylı bir şekilde ele aldığımız meslek tanıtım çalışmamıza aşağıda yer alan bağlantı yardımıyla yazılı olarak;

Aşağıda yer alan Tercihini Yap Tv Youtube kanalımızdaki meslek tanıtım videomuzda ise görsel ve işitsel olarak erişebilirsiniz;

11. Promosyon 2021 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alım sürecine, sınavına ve diğer hususlara dair sorularınızı yöneltmek için ve gelişmelerden haberdar olmak için FORUM sayfamızı takip etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.