kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020

Sosyal Güvenlik Kurumu 2020 yılı için Uzman Yardımcılığı alımı gerçekleştirecek. Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı başvuru şartları nedir? Alım kaç kişilik? Detaylar haberimizde

Sosyal Güvenlik Kurumu 2020 yılı Uzman Yardımcılığı alım ilanı yayımlandı. 2020 Sosyal Güvenlik Kurumu SGK Uzman Yardımcılığı alımı başvuru şartları nelerdir? 2020 SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı alımı başvuruları ne zaman yapılacak? 2020 SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı alımı kaç kişilik? Hangi puan türleri ile başvuruda bulunulacak? Detaylar haberimizde.

2020 SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

2020 SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların kamu kurumlarında çalışmak için gerekli olan genel başvuru şartlarını taşımaları, üniversitelerin aşağıda yer verdiğimiz bölümlerinden mezun olmaları ve belirtilen puan türlerinden 2018 yılında ya da 2019 yılında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birisinde yeterli puana sahip olmaları, askerlik ile ilişiksiz olmaları gerekmektedir.

2020 SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

2020 SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların başvurularını 8 Haziran 2020 tarihinden 19 Haziran 2020 tarihine kadar e devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adayların başvurularını elektronik ortamda yapmaları şarttır aksi bir başvuru şekli kabul görmeyecektir.

sgk bina 5

2020 SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Alımı İçin Yabancı Dil YDS Şartı Var Mı?

2020 SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS’den en az D düzeyi yani 60 puana sahip olmaları ve puanlarının geçerliliğinin devam ediyor olması gerekmektedir.

2020 SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Alımı Hangi Alanlardan Kaç Kişilik Olacak?

2020 SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunabilecek alanları ve KPSS puan türlerini aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Alan Kadro Sayısı Puan Türü
Matematik Bölümü 2 kişi KPSS P3
Aktüerya Bölümü 4 kişi KPSS P3
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 8 kişi KPSS P3
İstatistik Bölümü 6 kişi KPSS P12
TOPLAM 20 kişi

2020 SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Alımı Nasıl Yapılacak? Sınavı Ne Zaman?

2020 SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Alımı yazılı sınav ve sözlü mülakat olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. İlk kısım olan 2020 SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına her alan için ayrı ayrı belirlenmek üzere mesleğe alınacak aday sayısının 20 katı kadar aday katılabilecek. Sınava katılacak aday sayısı toplam 400 kişi olacak. Yazılı sınavda başarılı olan adayların mesleğe alınacak aday sayısının 4 katı kadarı sözlü mülakatlara katılma hakkı elde edecek. Yazılı sınav 12 Temmuz 2020 tarihinde Ankara’da çoktan seçmeli usulde düzenlenecek.

2020 SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Alımı Sınavı Konuları Nelerdir?

2020 SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Alımı için düzenlenecek olan yazılı sınavda adaylara toplam 80 soru yöneltilecek. Bu 80 sorunun 20 tanesi Genel Kültür, 20 tanesi, Genel Yetenek, 20 tanesi Alan Bilgisi, 20 tanesi de Kurum Mevzuatı olacak.

2020 SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Alımının tüm detaylarını incelemek isteyen adaylar İlanın TAM METNİNE ulaşmak için Tıklayınız!

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı mesleğine dair merak ettiğiniz hususlar için MESLEK TANITIM yazımıza aşağıda yer alan yönlendirme ile erişebilirsiniz;

2020 SGK Uzman Yardımcılığı alım sürecini takip etmek, sorularınızı sormak ve bilgi paylaşımı için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Muammer tatar Avatar Muammer tatar dedi ki:

    Dünya virus tablosunu günlük yayınlamanızı istiyoruz tesekkurler