kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü TİGEM Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2019

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü TİGEM 2019 yılında yayımlamış olduğu ilanla Müfettiş Yardımcıları alacağını duyurdu. Başvuru şartları ve sınava dair detaylar haberimizde.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü 2019 yılında kariyer meslek unvanı olan Müfettiş Yardımcılığı için sınav gerçekleştireceğini duyurdu. Yayımlanan ilana göre Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı sınavına başvuru koşulları neler? Başvurular ne zaman yapılacak? Sınavı hangi konulardan oluşacak? Tüm bu detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

2019 Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı Başvuru Koşulları Neler?

2019 Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı’na başvuruda bulunacak olan adayların;

-Devlet Memurları Kanunu hükümlerince memur olma şartlarını taşıyor olmaları,
-Sınavın gerçekleştirileceği 2020 yılı için, yılın ilk günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmaları.
-Üniversitelerin Veterinerlik Fakülteleri’nden, Hukuk Fakülteleri’nden veya İktisadi İdari Bilimler, İktisat, Siyasal Bilgiler ya da İşletme Fakülteleri’nin birisinden ya da Ziraat Fakülteleri’nin tarla bitkileri, bahçe bitkileri, toprak bilimi ve bitki besleme, tarımsal yapılar ve sulama, tarımsal mekanizasyon, tarım ekonomisi, bitki koruma ve zootekni bölümlerinin birisinden mezun olmaları,
-Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen 2018 veya 2019 KPSS A Grubu sınavlarının birisinde, eğer İİBF/SBF/İF mezunu iseler KPSS P48, Ziraat ya da Veterinerlik Fakülteleri’nden mezun iseler KPSS P3 puan türünden en düiük 70 puan almış olmaları şarttır.

2019 Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

2019 Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı sınavına başvuruda bulunmak isteyen adaylar için başvurular  20 Ocak 2020 tarihinde başlayacak ve  31 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. Adayların sınava başvurularını elektronik ortamdan doldurdukları formu ve ilanda yer alan diğer belgeleri şahsen teslim etmeleri ya da posta yoluyla ulaştırmaları şeklinde gerçekleştirilecektir.

2019 Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı İçin YDS Şartı Var mı?

2019 Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı alımı için adayların ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı YDS’den geçerliliği devam edecek şekilde en az D seviyesi yani 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

tigem binasy

2019 Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı Alımı Kaç Kişilik?

2019 Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı alımı İİBF/SBF/Hukuk grubu için 4, Ziraat Grubu için 1, Veterinerlik Grubu için ise 2 kişilik olmak üzere toplam 7 kişi için yapılacaktır.

Yazılı sınava her alan için ayrı ayrı belirlenmek üzere toplam mesleğe alınacak aday sayısının 20 katı kadar aday katılabilecektir. Kamu ilanı

2019 Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman ve Nerede?

2019 Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı alımının ilk aşaması olan yazılı sınav,  21 Mart 2020 tarihinde Ankara’da tek oturum şeklinde yapılacaktır. adaylara sınavda 100 dakikada yanıtlamaları için 80 adet soru sorulacaktır.

Sınav konularını, sınavın uygulanmasını, gönderilecek evrakı ve diğer detayları ilanın tam metninde inceleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.