kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020

Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020 başvuru şartları nelerdir? Başvurular ne zaman? Kaç kişi alınacak? Haberimizde.

2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımı ilanı yayınlandı. Yayınlanan ilana göre 2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımı başvuruları ne zaman ve nasıl gerçekleştirilecek? 2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımı başvuru koşulları nelerdir? 2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımı kaç kişilik olacak? 2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımına hangi KPSS puanları ile başvuru yapılabilecek? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımı Başvuru Şartları Nelerdir? Kimler 2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımına Başvurabilir?

2020 yılında gerçekleştirilecek olan Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların devlet memuru olabilmek için gerekli olan genel özellikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu nitelikler devlet memurları kanununda açık bir şekilde belirtilmektedir. Bununla birlikte Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı 2020 alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların giriş için gerçekleştirilecek olan yazılı sınav günü itibariyle otuz beş yaşlarını tamamlamamış olmaları lazımdır. Ayrıca adayların Ticaret Müfettiş Yardımcılığı mesleğini gerçekleştirmelerine mani olabilecek veya seyahat etmelerine engel olacak düzeyde bir rahatsızlıkları ya da özürleri olmamalıdır. 2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunacak olan adayların Hukuk fakültelerinden ya da İktisadi ve İdari Bilimler ile buna denk fakültelerde yer alan bölümlerden mezun durumda bulunmaları gerekmektedir.

2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımı Başvuruları Ne Zaman ve Ne Şekilde Gerçekleştirilecek?

2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen ve başvuru koşullarını eksiksiz biçimde sağlayan adaylar başvurularını  9 Aralık 2020 tarihinden 18 Aralık 2020 tarihine kadar elektronik ortamda gerçekleştirebileceklerdir. 2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımı başvuruları için adaylar başvuru formunu doldurarak ve başvuru belgelerini elektronik ortamda ekleyerek başvurularını tamamlayacaklardır.

2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımı Ne Şekilde Gerçekleştirilecek?

2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımı iki aşamalı olarak yapılacaktır. Bu aşamalardan ilki 2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavı, ikincisi ise sözlü mülakatlarıdır. 2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavına mesleğe alınacak olan aday sayısının yirmi katı kadar aday katılabilecektir.

ticaret bakanligi logo 1

2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımı Kaç Kişilik Olacak? Alıma Hangi KPSS Puan Türleri İle Başvuru Yapılacak?

2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımı toplam 30 Ticaret Müfettiş Yardımcısının mesleğe alınması için gerçekleştirilecek. 30 kişilik 2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adaylar 2020 veya 2019 Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS A Grubu oturumlarından alınmış olan KPSS P48 puan türü ile başvuruda bulunabilecek. Adayların 2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımına başvuru yapabilmeleri için puanlarının en az 80 olması gerekmektedir.

Alımın 5 kişilik kısmı Dış Ticaret Grup Başkanlığı’na, 15 kişilik kısmı İç Ticaret Grup Başkanlığı’na, 10 kişilik kısmı ise Gümrük Grup Başkanlığı’na yapılacak. 2020 Ticaret Müfettiş Yardımcılığı alımı yazılı sınavına her grup için ayrı ayrı belirlenmek üzere mesleğe alınacak aday sayısının 20 katı kadar aday katılabilecek.

2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımına Başvurularda YDS Şartı Var Mı?

2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunacak olan adayların diğer şartlar ile KPSS puanı şartını taşıyor olmaları kafidir. Adayların 2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak için ayrıca YDS puanına sahip olmalarına gerek yoktur.

2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımının tüm detaylarını başvuru evrakını ve sınava dair bilgiler incelemek adına İLANIN TAM METNİNİ görmek için Tıklayınız!

Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı mesleğine, sınavına, özlük haklarına ve diğer detaylara göz atmak için Meslek Tanıtım çalışmamıza aşağıda yer alan bağlantı yardımıyla ulaşabilirsiniz;

2020 Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alımı sürecini takip etmek, sınavına dair bilgiler almak, diğer adaylarla sınav üzerine istişare etmek için FORUM sayfamızı takip etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.