kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TİKA Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA 2020 yılında Uzman Yardımcılığı alımı gerçekleştireceğini ilan etti. Başvuru şartları neler? Sınavı nasıl? Detaylar haberimizde.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA 2020 yılında gerçekleştirilmek üzere Uzman Yardımcılığı alım ilanı yayınladı. 2020 TİKA Uzman Yardımcılığı Alımı başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman yapılacak? 2020 TİKA Uzman Yardımcılığı Alımı sınavı ne zaman, nasıl ve nerede? Detaylar haberimizde.

2020 TİKA Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

2020 TİKA Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların DMK 48. maddede düzenlenmiş olan memuriyet genel şartlarını haiz olmaları gerekmektedir.

Bunun yanında 2020 TİKA Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların alım sürecinin işletileceği 2020 senesinin birinci günü itibariyle otuz beş yaşlarını doldurmamış olmaları, aşağıda yer alan KPSS Puan şartlarını ve bölüm mezuniyeti koşullarını sağlıyor olmaları gerekmektedir.

2020 TİKA Uzman Yardımcılığı Alımına Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

2020 TİKA Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların başvurularını 20 Ocak 2020 tarihinden, 31 Ocak 2020 tarihine kadar elektronik ortamdan TİKA’nın internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Adayların başvuru belgelerini TİKA Başkanlığı’na başvuru süresi içinde bizzat kendileri teslim etmeleri ya da posta vasıtası ile ulaştırmaları gerekmektedir.

2020 TİKA Uzman Yardımcılığı Alımı Hangi Alandan Kaç Kişilik Yapılacak? Hangi Puan Türü Kullanılacak?

2020 TİKA Uzman Yardımcılığı Alımı aşağıda yer alan alanlardan mezun adaylar için, yanlarında belirtilen sayılarda ve belirtilen puan türleri ile yapılacaktır. Adayların 2020 TİKA Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunabilmeleri için aşağıdaki puan türlerini 2018 ya da 2019 KPSS’de almış olmaları gerekmektedir.

Uluslararası Ticaret Bölümü – 2 kişi – KPSS P3, KPSS P28, KPSS P2 veya KPSS P1
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü – 2 kişi – KPSS P29
Uluslararası İlişkiler Bölümü – 2 kişi – KPSS P34
Tarih Bölümü – 1 kişi – KPSS P3
Sosyoloji Bölümü – 1 kişi – KPSS P3
İktisat ve İşletme Bölümleri – 1 kişi – KPSS P18

2020 TİKA Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak hakkı bulunan yukarıdaki alanlardan mezun adayların başvuruda bulunabilecekleri en düşük puan 75’tir.

tyka byb logo

2020 TİKA Uzman Yardımcılığı Alımına Başvurabilmek için YDS Şartı Var mı?

Ağırlıklı olarak yurt dışı ile ilişkili görev yapacak olan meslek mensupları istihdam eden TİKA’nın yayınladığı 2020 TİKA Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunabilmek için adayların ÖSYM tarafından gerçekleştirilen son iki yıla ait YDS’den alınmış B düzeyi yani 80 puanları olması gerekmektedir. Başvurunun son günü itibariyle alınmış olan e-YDS puanları da başvuruda kullanılabilecektir. Adayların YDS puanları İngilizce, Almanca ya da Fransızca dillerinin yanı sıra İspanyolca, Rusça veya Arapça dillerinden de olabilecektir.

2020 TİKA Uzman Yardımcılığı Alımı Sınavı Ne Zaman?

2020 TİKA Uzman Yardımcılığı Alımı için gerçekleştirilecek olan sınav tek aşamalıdır ve sözlü mülakat şeklindedir. Sözlü mülakatlar 17 Şubat 2020 tarihinde başlayacak, 21 Şubat 2020 tarihinde sona erecektir.

2020 TİKA Uzman Yardımcılığı Alımı sözlü mülakatlarına mesleğe alınacak aday sayısının dört katı kadar aday katılabilecektir. Bu dört kat adayın hesaplaması her alan için kendi içerisinde yapılacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.