kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Uzman Yardımcılığı 2020 alımı başvuru şartları nelerdir? 2020 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Uzman Yardımcılığı alımı başvuruları ne zaman yapılacak? Sınavı nasıl? 50 kişilik atama yapılacak TÜİK Uzman Yardımcılığı alım ilanı için detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

2020 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Uzman Yardımcılığı alım ilanı başvuru şartları nelerdir? 2020 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Uzman Yardımcılığı alımı başvuruları ne zamana kadar gerçekleştirilecek? TÜİK Uzman Yardımcılığı KPSS Puan Türleri nelerdir? TÜİK Uzman Yardımcılığı ilanında YDS puan şartı var mıdır? 2020 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Uzman Yardımcılığı Alımı sınavı ne zaman ve nasıl yapılacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2020 Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

2020 Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların devlet memurluğu genel şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Bununla birlikte adayların aşağıda detaylarını vereceğimiz bölümlerden mezun durumda olmaları ve belirtilen puan türlerinden 2018 veya 2019 yılında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavlarından yeterli düzeyde puana sahip olmaları gerekmektedir. 2020 TÜİK Uzman Yardımcılığı Alımı için adayların Giriş Sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmaları, (01/01/1985) tarih ve sonraki bir tarihte doğmuş olmaları gerekmektedir. 2020 Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcılığı Alımı için başvuruda bulunacak olan adayların askerlik ile ilişiklerinin bulunmaması gerekmektedir.

2020 TÜİK Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuruları Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

2020 Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcılığı Alımına başvuru şartlarını taşıyan adayların başvurularını 25/08/2020 tarihinden itibaren 04/09/2020 günü Saat 18:00’a kadar Türkiye İstatistik Kurumu Personel Daire Başkanlığı Devlet Mah. Necatibey Cad. No:114 06420 Çankaya/ANKARA adresine elden veya posta yolu ile başvurulması gerekmektedir.

2020 TÜİK Uzman Yardımcılığı Alımı Hangi Alanlardan Kaç Kişilik Olacak?

2020 Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların aşağıda yer alan bölümlerden mezun durumda olmaları ve her alan için ayrı ayrı mesleğe alınacak aday sayısının 4 katı kadar aday arasında yer almaları gerekmektedir.

Bölüm, Puan Türü ve Alınacak Kişi Sayısı

Türkiye İstatistik Kurumu uzman yardımcılığı alım ilanı 50 kişi olarak belirlenmiştir. Bölümlere göre alım yapılacak ilana göre kontenjanlar şu şekilde belirlenmiştir: 

  • İSTATİSTİK – KPSSP12 – 9 KİŞİ
  • İKTİSAT – KPSSP14 – 17 KİŞİ
  • İŞLETME – KPSSP24 – 5 KİŞİ
  • MALİYE – KPSSP19 – 1 KİŞİ
  • SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ – KPSSP29 – 1 KİŞİ
  • ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ – KPSSP39 – 1 KİŞİ
  • MATEMATİK – KPSSP1 – 13 KİŞİ
  • BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ VEYA YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ – KPSSP1 – 2 KİŞİ
  • ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ – KPSSP1 – 1 KİŞİ

2020 Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcılığı Alımına başvurmak isteyen adayların 2018 ya da 2019 yılında düzenlenen KPSS Sınavlarına ait yukarıdaki her bölüm karşısında yer alan puan türünden 80 ve üzerinde puan almış olmaları gerekmektedir.

2020 Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcılığı Alımı İçin Yabancı Dil Şartı Var Mı?

TÜİK Uzman Yardımcılığı alım ilanında YDS puan şartı bulunmaktadır. Bölümlere göre alınması gereken puanlar şu şekilde belirlenmiştir:

  • Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümleri için İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Çince ve Arapça dillerinden birinden Yabancı Dil Sınavından (YDS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları,
  • İstatistik, İktisat, İşletme, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Matematik bölümleri için İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Çince ve Arapça dillerinden birinden Yabancı Dil Sınavından (YDS) 70 ve üzerinde puan almış olmaları ya da buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmaları gerekmektedir.

2020 Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcılığı Alımı İçin Sınav Ne Zaman Düzenlenecek?

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 11/09//2020 tarihinde http://www.tuik.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

Sözlü sınav 28/09/2020 -09/10/2020 tarihlerinde, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Devlet Mah. Necatibey Cad. No:114 06420 Çankaya / ANKARA adresinde yapılacaktır.

Adaylar ilan edilen yer ve zamanda T.C. Kimlik Kartı, nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesiyle hazır bulunacaklardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.