kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Hukuk Fakültesi Taban Puanları 2016 – 2017

DGS Hukuk taban puanları 2016 yılında kaçta kalmıştır? DGS puanıyla hukuk kazanabilmek için kaç puan almak gerekir? Dikey geçiş sınavı hukuk fakültesi taban puanları kaçta kalmıştır? DGS hukuk fakültesi taban puanları 2016. DGS hukuk taban puanları 2017. Ankara Hukuk DGS taban puanı kaçtır? İstanbul hukuk fakültesi dgs hukuk puanı en az kaçta kalmıştır? Bu ve benzeri soruların cevabına yazımız içerisinde ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

Günümüzde üniversite lisans eğitimi almak için dört yıllık bir bölüm kazanma dönemi tek alternatif olmaktan çıktı. Artık, iki yıllık bölüm sonrası dikey geçiş sınavıyla da lisans bölümü okunuyor. Bir kişi iki yıllık okurken katıldığı DGS sonrası aldığı puan ile eğitimini dört yıla tamamlayabiliyor. Biz de Adalet meslek yüksekokulunu doğrudan veya açıktan bitirenler için DGS hukuk bölümünün 2016 taban puanları tablosunu oluşturduk. 2016 DGS hukuk fakültesi taban puanları kaçta kaldı? DGS ile hukuk fakültesine girebilmek için en az kaç puan almak gerekir?

2016 DGS Hukuk Kontenjanları

2016 yılında Dikey Geçiş Sınavı sonrası hukuk fakülteleri için devlet ve vakıf üniversitelerinde toplam 1.000 kişilik kontenjan açılmıştır. En fazla kontenjan ayrılan üniversiteler, İstanbul Hukuk birinci ve ikinci öğretim için 63 kişi, Marmara Üniversitesi Hukuk fakültesi için toplamda 54 kişi, Ankara hukuk fakültesi 35 kişi ve Gazi ve Dokuz Eylül hukuk için de 30’ar kişilik kontenjan ayrılmıştır. Tüm kontenjanın yarısı devlet üniversiteleri için açılırken, diğer yarısı vakıf üniversiteleri için açılmıştır. 2017 yılında da sayıların çok fazla değişmeyeceğini düşünüyoruz.

2016 DGS Hukuk Taban Puanları Analizi

Dikey Geçiş Sınavında adayların en çok merak ettiği konu, üniversitelerin taban puanlarıdır. Hukuk fakültelerinin taban puanları analizini yaparak bu konuda sizlere ön bilgi vermek istiyoruz. DGS hukuk taban puanları en fazla 341,93 puanda kapatan Galatasaray Hukuk olurken, en düşük taban puanda kalan 272,28 puan ile Yeditepe Hukuk ücretli kontenjanı olmuştur. Devlet üniversiteleri içerisinde en düşük puanla kapatan üniversite 304,77 puanla Erzincan hukuk olurken, Ankara hukuk 324,55 puanda İstanbul hukuk birinci öğretim 316,85 ve ikinci öğretim 312,75 puanda kalmıştır. Hukuk fakültesinde köklü bir geleneği temsil eden devlet üniversiteleri 310 taban puan altında kalmamıştır. İşte sizler için hazırladığımız dgs hukuk fakültesi taban puanları 2016 – 2017 .

YKS Taban Puanları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.