kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 Çarşı ve Mahalle Bekçisi Maaşı Ne Kadar?

2023 döneminde Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak görev yapan personellerin ne kadar maaş aldığı merak edilmektedir. Çarşı ve Mahalle Bekçisi maaşı 2023 ne kadar? Çarşı ve mahalle bekçisi 2023 ne kadar?

A+
A-

Türkiye’de artık çarşı ve mahalleler bekçilere emanet edildi. 81 ilimizdeki yüzlerce noktada, çarşı ve mahallelerde, en işlek semtlerden en tenha bölgelere kadar her köşe bucakta çarşı ve mahalle bekçileri görev yapıyor. Bekçiler mahalle sakinlerinin daha huzurlu ve güvenli bir yaşam sürdürmesi amacıyla mesai saatleri içerisinde görevlerini icra ediyor. Ayrıca toplumsal olaylara, asayiş olaylarına daha hızlı bir şekilde müdahale edilebilmesi için bekçilerin pür dikkat çalıştıklarını söyleyelim. 2023 yılı itibariyle kamu alımları içerisinde bekçi kadroları açıldı ve alım yapılmaya başlandı. Binlerce kişi bekçi olarak istihdam edildi. Polis Akademisi Başkanlığı koordinesiyle bekçi alımları gerçekleştiriliyor ve alınan bekçiler emniyet güçleri tarafından sıkı bir eğitimden geçiyor.

Çarşı ve Mahalle Bekçileri Çalışma Yönetmeliği

NASIL ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ OLUNUR?

Çarşı ve mahalle bekçisi olmak için adaylarda aranan bazı şartlar vardır. Ancak Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımlarında adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılma ve belirli bir puan alma şartı aranmaz. Bu da bekçilik mesleğini kamuoyunda oldukça popüler bir hale getirdi.

Bekçi olmak için 18 yaşını tamamlamış olmak ve 31 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir. Ayrıca alkol, uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlısı, kullanıcısı olmamak, daha önce ilgili konular nedeniyle tedavi görmüş olmamak veya sicil sahibi olmamak gerekmektedir. Ayrıca Sağlık ile ilgili bir konu haricinde de polis eğitim kurumlarından atılmamış elenmemiş olmak gerekmektedir.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi olabilmek için adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, ilkokul eğitimini tamamlamış olması, kamu haklarından mahrum bırakılmamış olması gerekmektedir. Ayrıca Memuriyete engel bir hal bulunmaması, silah taşımaya ve ya silahla görev yapama hukuki bir engel bulunmaması gerekmektedir.

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLERİ MAAŞI NE KADAR?

Çarşı ve Mahalle Bekçileri emniyet personeli gibi belirli görev saatlerinde oldukça zor bir görev icra etmektedir. Bekçiler mahalle sakinlerine olağanüstü durumlarda yardım eder, engelli vatandaşların yardımına koşar, taşkınlık çıkaran rahatsızlık veren kişilere müdahale eder, hırsızlık, yankesicilik gibi asayiş olaylarına ilk müdahaleyi yapar. En işlek bölgelerden en tenha bölgelere kadar devriye atarak genel asayişi sağlayan çarşı ve mahalle bekçileri emniyet güçleriyle koordineli çalışır. Peki bu denli zor bir görevi icra eden çarşı ve mahalle bekçileri 2023 yılında ne kadar maaş alır? 2023 döneminde çarşı ve mahalle bekçileri maaşı ne kadardır? İşte -2023 çarşı ve mahalle bekçisi maaşları…

İçişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen çarşı ve mahalle bekçileri ortalama 10 bin 250 Türk Lirası civarında maaş almaktadır. Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yapılan maaş zamlarından faydalanan çarşı ve mahalle bekçilerinin maaşları her yıl artmaktadır. Bu kapsamda 2023 yılında çarşı ve mahalle bekçilerinin 10 bin 500 Türk Lirası civarında maaş alması beklenmektedir.

Ayrıca çarşı ve mahalle bekçilerinin aile ve çocuk sahibi olmaları durumunda aile ve çocuk yardımı verilmektedir. Bu yardımlarda maaşlara ciddi oranda katkı sağlamaktadır. Ayrıca bekçilerin çalıştıkları bölgelerde maaşlarını etkileyen bir diğer unsurdur. Aile ve çocuk sahibi bir çarşı ve mahalle bekçisinin maaşı 250-300 Türk Lirası civarında artış gösterebilmektedir.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi Maaşları Ne Kadar?

Bekçilik nasıl bir meslek?

Bekçi, geceleri bir alan ya da bölgenin güvenliğini sağlamak ile görevli olan kişidir. Özel durumlar dışında akşam 10 ile sabah 6 saatlerinde görev yapan bekçiler, silah taşımak ve gerekli durumlarda kullanmak gibi yetkilere sahiptir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.