kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ramazan Ayı Ne Zaman 2019? İlk Oruç Ne Zaman Tutulacak 2019?

Ramazan Ayı Ne Zaman 2019? İlk Oruç Ne Zaman Tutulacak 2019? Dünyanın dört bir yanında milyonlarca Müslüman bu sorulara cevap arıyor. Peki 11 ayın sultanı Ramazan Ayı ne zaman başlıyor 2019? İlk oruç ne zaman tutulacak 2019?

A+
A-

11 ayın sultanı olarak anılan Ramazan Ayı için geri sayım sürüyor. 2019 yılında milyonlarca Müslüman Ramazan Ayının ve Ramazan Bayramının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Ramazan Bayramı’nın kökeni Arapça’ya ve Arabistan’a dayanmaktadır. İftar bayramı olarak da bilinen Ramazan Bayramı daha sonra Şükür Bayramı ve Şeker Bayramı olarak bilinmektedir. Ramazan Bayramı boyunca dünyadaki tüm Müslümanlar 30 gün boyunca oruç tutmaktadır. Peki Ramazan Bayramı 2019 yılında ne zaman idrak edilecek? Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor 2019?

Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor 2019?

Ramazan Ayı Hicri Takviminde bulunan 9. aydır. Son peygam Hz. Muhammed’e (s.a.v.v) Kuran-ı Kerim ayetleri Ramazan Ayında inmeye başlamıştır. Dünyadaki milyonlarca Müslüma Ramazan Ayını oruç tutarak ve ibadet ederek geçirir. İslam dinine inanan Müslümanlar Ramazan Ayında oruç tutmaktadır. Ayrıca oruç tutmak İslam’ın beş şartından birisidir.
Ramazan Bayramında milyonlarca Müslüman oruç tutmakta ve iftar vaktinde sofralara oturmaktadır. Bu nedenle oruç tutulan 30 gün boyunca misafirler ağırlarnır, misafirliğe gidilir. Camiler teravih namazı nedeniyle dolup taşar. Milyonlarca Müslüman için oldukça özel olan Ramazan Ayı 2019 yılında 6 Mayıs 2019 tarihinde başlıyor. 6 Mayıs 2019 tarihinde başlayan ve 1 ay boyunca sürecen olan Ramazan Ayı 3 Haziran 2019 tarihinde ise sona erecek. 11 Ayın Sultanı olarak da bilinen Ramazan Ayı İslam Alemi için de büyük önem taşımaktadır. Kamu Haber

İlk Oruç Ne Zaman Tutulacak 2019?

2019 yılı içerisinde milyonlarca Müslüman Ramazan Bayramını bekliyor. Dünyanın her yerinde Müslümanlar ilk oruç tutacakları günü merak ediyor. Ramazan’ın 1. günü 5 Mayıs 2019 tarihinde idrak edilecek. Böylece Müslümanlar bu tarihte ilk kez niyetlenecek, oruç tutacak ve oruçlarını açacaklar.

Oruç Tutmanın Önemi 

Oruç kelimesinin kökeni Farsça’ya dayanmaktadır. Arapça savm ve siyam olarak ifade edilen oruç bir şeyden uzak durmak, kendini tutmak veya engellemek anlamlarında kullanılır.  Ancak “oruç” kelimesi asıl imsak vaktinden iftar vaktine kadar bilinçli olarak karnı, mideyi, zihni terbiye etmek anlamına gelir. Oruç tutan kişiler imsak vaktinde yeme, içme faaliyetlerine ara verir. Ayrıca cinsel ilişki ve cinsellikten uzak durur. İftar vaktine kadar bu diyetini sürdürür. Ancak tüm bu oruç faaliyeti amaçsız yapılmamalı niyetlenerek ve belirli bir bilinçle hareket edilmelidir.

Ramazan Ayının Önemi

Ramazan Ayında milyonlarca Müslüman oruç tutar, ibadet eder. Küsler barışır, açların akrnı doyurulur, çıplaklar giydirilir. Müslümanlar bu oruç tutarak açın halinden anlar. 1 ay boyunca insanların yardım etmesi teşvik edilir. Böylece sosyal yardımlaşma artar. Açların halinden anlamak için toklar kendini sorgular. Ayrıca sabır etmek konusunda insanlar bilinçlenir. İnsanlar fiziksel ve ruhsal olarak kendini terbiye eder. Sofralar kurulur, yemekler paylaşılır, muhabbet edilir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.