kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 İcra Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığı Sınavına Kimler Başvurabilir?

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavına kimler başvurabilir? 2020 İcra Müdürlüğü sınavına kimler katılabilir? 2020 İcra Müdürlüğü sınav konuları nelerdir? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavına kimler başvurabilir? 2020 İcra Müdürlüğü sınavına kimler katılabilir? 2020 İcra Müdür Yardımcılığı ve İcra Müdürlüğü sınav konuları nelerdir? Sınav kaç soru? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Başvuru Şartları Nelerdir? Başvurular Ne Zaman?

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavına katılmak isteyen adayların devlet memuru olmak için gerekli olan genel koşulları sağlıyor olmaları, bununla birlikte görevlerini yapmalarına mani olacak düzeyde akıl rahatsızlıklarının bulunmaması, devlete karşı suçlar ile yüz kızartıcı suçlar kapsamında kalan suçlardan herhangi bir biçimde mahkumiyetlerinin olmaması ya da kasıtlı suçlardan dolayı bir yıl ve daha uzun mahkumiyetlerinin bulunmaması, askerlik ile de ilişiksiz durumda bulunmaları gerekmektedir.

2020 İcra Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığı sınavına katılmak isteyen adayların sınava başvurularını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden 29 Eylül 2020 tarihinden 6 Ekim 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu normal başvuru süresi içerisinde başvurularını yapamayan adaylar için ÖSYM ayrıca bir geç başvuru günü de belirlemiştir. Normal başvuru süreleri içerisinde 2020 İcra Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığı sınavına başvuru yapamayan adaylar 15 Ekim 2020 tarihinde geç başvuru hakkından faydalanarak sınava girebilirler.

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman? 2020 İcra Müdür Yardımcılığı Sınav Konuları Nelerdir?

2020 yılı için Adalet Bakanlığı’nın geçtiğimiz senelerde olduğu gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM ile yapmış olduğu sınav protokolü esaslarınca yapılacak olan 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı yazılı sınavı 22 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı alımının ilk aşaması olan yazılı sınavda adaylara 35 tanesi Genel Yetenek ve Genel Kültür konularından, 35 tanesi ise Alan Bilgisi konularından olmak üzere toplam 70 adet soru yöneltilecektir. Bu 780 sorunun alt konu başlıkları ise şu şekildedir;

Genel Kültür – Genel Yetenek Testi (35 soru)

Genel Kültür Testi Soruları

-Türk Kültürü ve Medeniyetleri dersi (5 soru)
-Atatürk İlk. ve İnk. Tarihi dersi (5 soru)
-Temel Vatandaşlık dersi (5 soru)

Genel Yetenek Testi Soruları

-Türkçe dersi (10 soru)
-Matematik dersi (10 soru)

Alan Bilgisi Testi (45 soru)

-Türk Borçlar Kanunu’nun Genel Hükümleri (206 madde) (8 soru)
-KDV Kanunu, Harçlar Kanunu, Damga V. Kanunu (9 soru)
-İcra – İflas Kanunu, İcra – İflas Kanunu Yönetmeliği, İcra – İflas K. Tatbikatı Hk. Nizamname (12 soru)
-Hukuk Muhakemeleri K., Bölge Adl. ve Adii Yargı İlk Der. Mah. ile Cumh. Başsavcılıkları İd. ve Yazı İşleri Hizm. Yür. Dair Yön. 4. Bölümü, Tebligat K. Uyg. Dair Yön. (8 soru)
-Türk Tic. Kanunu Başlangıç Hükümleri, Tacirlerin düzenlendiği ilk kitabın birinci bölümü, Ticaret Şirketlerinin Gen. Hükümlerini düzenleyen ikinci kitap birinci bölüm, Kıymetli Evr. düzenleyen üçüncü kitap ile Deniz Tic. cebri icraya dair özel hükümleri içeren beşinci kitap sekizinci bölüm (8 soru)

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı yazılı sınavında adayların 80 adet çoktan seçmeli usuldeki soruyu yanıtlamaları için tanınan süre 1 saat 45 dakikadır. Adayların 2020 İcra Müdür Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olabilmeleri için en az 70 puan almaları gerekmektedir. Adayların puanlarının hesaplanmasında alan bilgisinin etkisi %80 iken, Genel yetenek – Genel kültür alanının etkisi %20’dir.

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavına Kimler Başvurabilir ve Kimler Katılabilir?

2020 İcra Müdür Yardımcılığı ve İcra Müdürlüğü sınavına başvuru için diğer şartları taşıyan adaylardan yalnızca Hukuk Fakülteleri’nden mezun durumda bulunanlar ya da Adalet MYO, meslek yüksek okullarının adalet bölümünden mezun durumda bulunanlar veya adalet meslek eğitimi ön lisans programından mezun durumda bulunanlar katılabileceklerdir. Bu bölümler dışında kalan adayların 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavına başvurabilmeleri ya da katılabilmeleri mümkün olmayacaktır.

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı mesleklerine başarılı bir biçimde ataması yapılacak olan adayların güncel maaş tutarlarına aşağıda yer alan yönlendirmede yer alan haberimizde erişebilirsiniz;

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavına hazırlık ve diğer konuları takip etmek için FORUM sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Şevval Avatar Şevval dedi ki:

    Ben Adalet Bölümü mezunuyum. Ama engelli öğrenciyim. Sınava girebilir miyim?