kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İnfaz Koruma Memuru Maaşları Ne Kadar?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan infaza koruma memuru maaşları ne kadardır? İnfaz ve koruma memuru maaşları ocak zammı ile ne kadar oldu? İnfaz koruma memurları mesai ücretleri ne kadardır? Detayları yazımız devamında görebilirsiniz.

A+
A-

En çok başvurulan mesleklerden biri de infaz koruma memurluğudur. Peki infaz koruma memuru maaşları ne kadar diye merak ettiniz mi? Aklınıza takılan birçok sorunun cevabını sizler için bu yazımızda hazırladık.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünde istihdam edilecek olan infaz koruma memuru maaşları  ne kadardır? İnfaz ve koruma memurları ocak zammı ile birlikte ne kadar maaş alacak?

Adalet Bakanlığı bünyesine sözleşmeli personel olarak çalıştırılmak üzere çok sayıda personel istihdamı yapılacağı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından duyuruldu. Bakanlık bünyesine alınacak personelin büyük bölümü Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bağlı cezaevlerinde istihdam edilmek üzere alınacak. Yapılacak olan atamada ilan edilecek kadrolar: Zabıt katibi, infaz koruma memuru, icra katibi, mübaşir ve destek personeli şeklinde olacak. Bu kadrolar içerisinde alımın en yüksek olacağı kadro infaz koruma memuru kadrosu olacak. Bu ilanla atanmak isteyen adaylar için infaz koruma memuru maaşlarını açıklamak istiyoruz.

İnfaz Ve Koruma Memurluğu Nedir?

CTE İnfaz Koruma Memuru Nasıl Olunur?

Kamu Personeli Seçme Sınavına katılarak 70 puan almayı başaran bütün adaylar infaz koruma memuru olabilirler. İlan metninde belirtilen kadro sayısının 5 katı arasında yer alan adaylar sınava katılmaya hak kazanacak. Örneğin, bir komisyon tarafından 145 kişilik infaz koruma memuru alım ilanına çıkılacak diyelim, bu durumda geçerli şekilde sınava başvuru yapan ve en yüksek puana sahip ilk 725 aday sınava katılabilecektir. Şayet, 725’inci sırada yer alan adayın puanı 73,2 puanda kalırsa, bu puandan daha düşük puanda olan adaylar yazılı sınava katılmaya hak kazanamayacak. Başvurularda lisans mezunları KPSSP3, önlisans mezunları KPSSP93 ve ortaöğretim mezunları da KPSSP94 puan türüyle başvuru işlemini yapacaktır. Yapılacak sınavda son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak şartı da ilan metninde yer alacak.

CTE İnfaz Koruma Memuru Maaşları Ne Kadardır?

Adalet Bakanlığı bünyesinde çalıştırılmak üzere alınacak 13.202 personelin çok büyük bölümü Ceza ve Tevkifevlerinde Genel Müdürlüğü sözleşmeli infaz koruma memurluğu kadrosunda yer alacak. Bu memurların büyük bölümü CTE’ye bağlı cezaevlerinde istihdam edilmektedir. Sayıları çok fazla olan infaz koruma memuru maaşları Ocak-Temmuz ayları arasında şu şekildedir:

İnfaz koruma memuru ortalama 15-18 bin TL almaktadır.

İnfaz Koruma Memuru

Gardiyanlar tayin isteyebilir mi?

Eşinin çalıştığı yerdeki veya yakınındaki bir kuruma naklen atanma/yerleştirilme talebinde bulunabilecektir.

Yorumlar

  1. Çaresiz Mezun Avatar Çaresiz Mezun dedi ki:

    Şu an o kadar ihtiyacım var ki bunu kazanmaktan başka çarem yok.