kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

SGK Uzman Yardımcılığı 2023 Maaşı Ne Kadar?

Sosyal Güvenlik Kurumu merkez teşkilatında görev yapan kariyer meslek mensupları olan SGK Uzman Yardımcılarının 2023 maaşı ne kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uhdesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun merkez teşkilatında görevli olan kariyer meslek mensupları; Sosyal Güvenlik Uzmanları ile Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcıları’nın 2023 yılı maaşı ne kadar? Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı mesleğine nasıl girilir? Nasıl Sosyal Güvenlik Uzmanı olunur? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

SGK Memur Maaşları 2023

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nın Ankara merkezinde bulunan Başkanlık binasında yer alan birimlerinde ve diğer hizmet birimlerinde görev yapan kariyer meslek mensupluğu Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığıdır. Bu meslek mensupları özellikle merkez teşkilatta görevli oldukları birimlerde mevzuat geliştirme çalışmalarında ve tüm teşkilatta yaşanan teknik veya usul sorunlarına çözüm üretmek hususlarında çalışmalar gerçekleştirmektedirler. 

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur?

Sosyal Güvenlik Kurumu merkez teşkilatında görev yapmakta olan kariyer meslek mensupluğu Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların öncelikle üniversitelerin Hukuk Fakülteleri ile Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ve bunların dengi okullardan mezun olmaları şarttır. Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın A grubu oturumlarına katılmaları ve Kurumun talep edeceği puan türünden yeterli puanı almaları da bir diğer ana koşuldur. 

2017 yılında ÖSYM’nin değiştirdiği KPSS puan sisteminde henüz alım yapılmamış olan Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Mesleği için hangi puan türlerinin isteneceği konusu belirsizliğini korumaktadır. Ancak daha evvel Çalışma Ekonomisi testi ağırlıklı puan türleri kullanan Kurumun Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı alımı için yine bu puan türlerinden birisini tercih etmesi beklentisi bulunmaktadır. 

KPSS A Grubu puan türlerinin tamamına ve özellikle Çalışma Ekonomisi ağırlıklı olanlara detaylı bir biçimde göz atmak isteyen adaylar aşağıda yer alan yönlendirme ile ilgili puan türü çalışmamıza erişebilirler;

sgk logolu

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Mesleği’ne Girişte Yabancı Dil Şartı Var Mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların KPSS A Grubu oturumlarında elde edecekleri puan türlerinin yanında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin gerçekleştirdiği Yabancı Dil Sınavı YDS’den de en az D Düzeyi yanı 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Aksi halde adayların KPSS A Grubu puanları yeterli olsa dahi ilana başvuruda bulunmaları mümkün olmayacaktır. 

Yukarıda yer alan başvuru şartlarını sağlayan adaylar Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan sözlü mülakatlara katılma hakkı elde etmektedirler. Sınav sürecine dair detaylı bilgilere aşağıda yer vereceğimiz meslek tanıtım yazımızda ulaşabilirsiniz. 

Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir? Görevleri Nelerdir?

Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı mesleğine girme hakkı elde eden adayları meslekte nelerin beklediğini, görev ve sorumluluklarını ve sınav sürecine dair diğer detayları Meslek Tanıtım yazımızda inceleyebilirsiniz;

SGK Emekli Tahsis Numarası Nedir? Nerede Yazar?

Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı 2023 Maaşı Ne Kadar?

Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı mesleğine girecek olan adaylar merkez uzmanı statüsüne tabi olarak görev yapmaktadırlar ve 3600 ek göstergeye sahiptirler. Görev yerleri Kurum Başkanlığı’nın merkezi olan Ankara ilidir. Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı mesleğine yeni girmiş bir adayın 2023 maaşı yaklaşık olarak 18100 Türk Lirasıdır. Yeterlik süreçlerini tamamlayarak Sosyal Güvenlik Uzmanı olan adaylar içinse bu tutar 2023 yılı için yaklaşık olarak 18950 Türk Lirasıdır.

*Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman ve Uzman Yardımcılarının maaşlarına dair hazırlamış olduğumuz veriler yaklaşık tutarları ifade etmektedir. Bu tutarlara aile yardımı, çocuk yardımı gibi ek ödemeler ile BES gibi kişisel kesintiler ilave edilmemiştir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı mesleğine giriş süreci ve hazırlık aşamaları ile ilgili olarak diğer adaylarla istişare etmek ve sorularınızı yöneltmek için FORUM Sayfamızı ziyaret edebilirsiniz!

SGK Uzman Yardimciliği hangi puan türü?

Uzman yardımcısı (istatistik) kadrosu için başvuruda bulunan adaylardan KPSS P12 puan türünden 80 ve üzeri puan almış olmak gerekir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.