kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İmam Maaşları 2023 Ne Kadar?

İmam Maaşları 2023 Ne Kadar? İmam Nedir? Kimdir? Ne Demek? İmam Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023 İmam Maaşları 2023 yılında ne kadar oldu?

A+
A-

Müslümanlar için en önemli kavramlardan biri ‘imam’ kavramıdır. Günümüzde bir meslek olarak bilinen ‘imam’ kavramı geçmiş yıllarda önder lider anlamına gelir. İslam dininde cemaate namaz kıldıran kişiler imam olarak adlandırılmaktadır. Günümüzde de Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde binlerce imam istihdam edilmektedir. Bu personel Türkiye’de ve dünyada yer alan binlerce camiide görev yapmakta ve cemaate namaz kıldırmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı son yıllarda sık sık personel alımı yapmakta ve iş ilanlarında yer alan kadroların başında imam kadrosu gelmektedir. Bu kapsamda ülkede İmam Hatip Liselerinin ve İlahiyat Fakültelerinin sayısı da artmaktadır. Toplumun büyük bir bölümü de geniş iş imkanı nedeniyle imam mesleğiyle ilgili sorular sormakta ve araştırma yapmaktadır. Peki imam nedir? Ne demek? İmam kimdir? İmam çalışma şartları ve çalışma saatleri nasıl? İmam maaşları 2023 ne kadar?

İmam Hatip Lisesi mezunları hangi kurumlara girebilir?

İmam Nedir? Kimdir? Ne Demek?

Tarih boyunca ‘imam’ kelimesi pek çok anlamı karşılamıştır. İslam dini ile birlikte düşünüldüğünde cemaate namaz kıldıran kişi, mezhep kuran kişi ve Hz. Muhammet’in ölümünün ardından başa gelen halifeye imam denmektedir. Siyasi olarak düşünüldüğünde ise bazı İslam devlet başkanları ‘imam’ olarak adlandırılır. Genel anlamda ise en önde olan, önden olan, lider olan anlamlarına da gelmektedir. Arapça kökenli olan bu kelime reis, rehber, misal, örnek, işaret anlamına da gelebilmektedir. Günümüzde ise bu kelime bir mesleğin adını karşılamaktadır. Türkiye’de ve dünyada gönüllü ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde binlerce imam bulunmaktadır. Bu kişiler camiilerde görev yapar ve ibadethanedeki düzeni korur, cemaate namaz kıldırır. 

İmam Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

İmam olarak çalışan personeller camiilerde görev yaparlar. Görevlendirildikleri camiilerin sorumluluğunu üstlenirler. Camiilerin temizliği, güvenliği, düzeni bu kişilerden sorulur. Cemaate 5 vakit, bayramlarda namaz kıldırır. Bölgedeki vatandaşlarla iletişime geçer, ilişkileri kuvvetlendirir. Kur’an-ı Kerim kurslarını, sosyal aktiviteleri ve dini organizasyonları düzenler. Bölge halkı ile iç içe olup onlarla kaynaşır. Vatandaşın dertleriyle dertlenir. Cemaat olma, birlik olma misyonunu unutmaz. 5 vakit namaz doğrultusunda görev yapar. Bu nedenle belirli bir çalışma saatinden bahsetmek olanaksızdır. Camiideki görevli diğer personellerle yaptığı görev dağılımı sonucunda camiiye gelir ve ayrılır. Çalışma saatlerini hazırladıkları program kapsamında belirler.

İmam Maaşları 2023 Ne Kadar?

İmam olarak çalışan personeller 2200 olan ek göstergelerinin 3600 olması için bekleyen memurlar arasında yer almaktadır. Ek gösterge taleplerinin yanı sıra bu memurların maaşları her yıl Ocak ve Temmuz aylarında toplu sözleşme kapsamında düzenli olarak artmaktadır. Bu doğrultuda 2020 yılının ilk ayı itibariyle imam olarak çalışan personellerin maaşları yüzde 4 toplu sözleşme zammı kapsamında artacaktır. Ayrıca yine 2023 yılının ikinci altı ayından kalan enflasyon farkı da maaşlara yansıtılmaktadır. Ayrıca asgari geçim indirimi, aile yardımı, çocuk yardımı, tazminatların da eklenmesiyle imam maaşları 2023 yılında önemli ölçüde artmaktadır. Tercihiniyap ailesi olarak bizler ek gelirleri göz ardı ederek kamu personellerinin 2023 yılı net maaşlarını sizler için derecelerine göre derledik. Üstelik Temmuz 2023‘de yapılacak toplu sözleşme zammını da göz önünde bulundurduk. Buna göre derecelerine göre imam maaşları 2023 yılında ortalama 14 bin ile 14 bin 500 TL arasında değişmektedir.

NOT: Bu maaşlara asgari geçim indirimi, aile yardımı, çocuk yardımı, ek tazminatlar gibi ücretler eklendiğinde maaşlar önemli ölçüde artmaktadır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

İmam Maaşları Ne Kadar?

İmam neden maaş alıyor?

Günümüzde imam-hatip ve müezzinler, namaz kıldırmalarının karşılığı olarak değil, başka bir işle uğraşmayıp böyle bir görev için mesailerini tahsis etmelerinden (habs-i nefs) dolayı maaş almaktadırlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.