kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

5 Yıl Hizmeti Olan Memur Ne Kadar Ücretsiz İzin Alabilir?

5 Yıl Hizmeti Olan Memur Ne Kadar Ücretsiz İzin Alabilir? Memurun Ücretsiz İzin Alma Şartları Nelerdir? Hangi Durumlarda Alınır? Memurun 5 Yıllık Hizmet Süresi Nasıl Hesaplanır?

A+
A-

Devlet memurluğunda ücretli ve ücretsiz izin hakları, sınırları merak edilir. Hizmet süresi en az 5 yıl olan kamu personeli belli durumlarda ücretsiz izin alabilir. Memurların kaç yıl çalıştığına bağlı olarak ücretsiz izin hakkı 657 sayıı Devlet Memurları Kanunu ile düzenlenmiştir. Kanundaki aylıksız izin başlıklı 108. maddenin E kısmında bu durum tanımlanır. Buna göre kamu personeline yıllık izinde ele alınan sürelere göre beş yıl çalışma süresini tamamlayan ve isterse memurluk hayatı boyunca en fazla 2 kez kullanmak şartıyla toplam 1 yıla kadar ücretsiz izin verilebilir. kamu haber

Başarılı Memura Ödül Verilir Mi? Ne Ödül Verilir? Ne Kadar Verilir?

Memurun Ücretsiz İzin Alma Şartları Nelerdir? Hangi Durumlarda Alınır?

Memur hizmet süresi yani çalıştığı süre şartına bağlı olarak aylıksız veya ücretsiz izin hakkından faydalanabilmesi için bazı şartları karşılayabiliyor olması gerekir. Bu şartlar 657 sayılı DMK tarafından belirlenmiştir. Bu şartlara uygunluk olmadan personelin aylıksız izin alması imkansızdır.

  • Personelin en az 5 yıl boyunca çalışmış olması gerekmektedir.
  • Kamu personeli aylıksız izin kullanmak için talepte bulunması gerekir.
  • Söz konusu kişinin memurluk hayatında birden çok ücretsiz izin kullanmaması şarttır.
  • Memurluk hayatı boyunca kullanılabilecek izin süresi toplamının 1 yıldan çok olmaması önemlidir.
  • Ücretsiz izin talebi memurun kurumu tarafından uygun görülmeli ve onaylanmalıdır.

Memurun 5 Yıllık Hizmet Süresi Nasıl Hesaplanır?

Devlette memur, işçi, sözleşmeli, 4/B, 4/C statülerinde çalışan personelin geçirdiği süreler dikkate alınır. Bu hizmetlerin içerisinde yarım zamanlı sürelerin yarısıyla aylıksız, ücretsiz izin kullanılan süreler yoktur.

Muvazzaf askerlikte ve silah altında geçirilen sürelerse tamamen dikkate alınır. Ancak askerlik borçlanması şartı aranmamaktadır.

Avukat olanların staj süreleri mevzuattaki sürenin tamamı olacak şekille göz önünde bulundurulur.

Teknik hizmetler sınıfında çalışanlar ile memurluk dışında ülkede veya yurt dışında teknik hizmetlerdeki mesleklere serbest veya özelde çalıştıkları sürelerin 3/4’ü esas alınır.

Sağlık hizmetlerinde çalışanların memurluk dışında ülkede veya yurt dışında bu alandaki meslekleri serbest veya özelde çalıştıkları sürelerin 3/4’üne bakılır.

Avukat olarak çalışan memurların memur hayatı dışında serbest avukatlık yaptıkları sürenin 3/4’ü ele alınır.

Basınla alakaları görevlerin memurluk dışında Basın Kartları Yönetmeliğine göre basın kartı sahip oldukları sürenin 3/4’ü alınır.

MEB bünyesinde memuriyete girenlerin, memurluk dışında özel okullarda öğretmen ve yönetici olarak görev yaptıkları sürenin 2/3’ü dikkate alınmaktadır.

Memurlara İlave Derece ve Kademe Kazandıran Kadrolar Nelerdir?

Ücretsiz izin en az kaç gün olur?

işveren işçiye geliş ve gidiş sürelerini de kapsayacak şekilde en az 4 gün ücretsiz izin vermekle yükümlüdür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.