kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ek Hesap Nedir? Ek Hesap Faiz Oranları Nasıl Hesaplanır?

Ülkemizde insanların çok büyük bölümü işlemleri banka kanallarıyla gerçekleştirmektedir. Bu kanal aracılığıyla hızlı, kolay ve güvenilir şekilde yapılan işlemlerden biri de ek hesap kullanımıdır. Peki, bu ek hesap nedir? Faiz oranları nasıl hesaplanır?

A+
A-

Ülkemizde ve dünyada insanların çok büyük bölümü ticari ve gündelik işlemlerinin çok büyük bölümünü bankalar aracılığıyla gerçekleştirmektedir. İşlemler bu sayede daha kolay, hızlı ve güvenilir şekilde yürütülmekte ve işlemlerde hata yapılma riski de azalmaktadır. Bu durum işlemlerin kolay ve rahat bir şekilde yürütümünü sağlamaktadır. Limitsiz veya yüksek limitli kredi kartları kişilere birçok ürünü taksitli alabilme imkanı yaratmakta ve bu durum insanların alım gücünü ileri tarihe erteleme sayesinde arttırmaktadır. Ülkemizde müthiş bir hızla yayılan kredi kartı kullanımı çoğu insanın baş edemeyeceği bir noktaya gelmiştir. İnternet bankacılığı sektörünün gelişen ve yenilenen hızda ilerlemesi beraberinde bazı yenilikler de getirmiştir. Bunlardan en önemlisi de ek hesap kullanımıdır. Bankada yer alan mevduatlarımızın üzerinde bir meblağı bankamatik kartları aracılığıyla çekebilmek için hesabımızda ek hesap olmalıdır. Peki, ek hesap nedir? Ek hesap faiz oranları nasıl hesaplanır? Ek hesap faiz oranları bankadan bankaya değişir mi? Haberimizde…

Ek hesap bankanın belirlediği bir limit dahilinde vadesiz mevduat hesabına tanımlanan ve hesabınızda yeterli bakiye olmadığında bile hesaptan para çekebilmenizi, alışveriş yapmanızı sağlayan bir kredi ürünü olarak bilinmektedir. Ayrıca Ek Hesap ” Elektrik, su, doğalgaz, cep telefonu ve benzeri faturalar, sigorta primi, okul taksit ödemeleri gibi düzenli ödemelerinizin aksamaması için otomatik ödeme talimatı vererek ve diğer olası kısa süreli nakit ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere kullanılan bir hesap türüdür.

Ek Hesap; vadesiz mevduat hesabının tüm özelliklerine sahip, sürekli bir kredi olarak tanımlanabilir. Bir kere tanımlandığında, limitiniz dahilinde dilediği zaman her an kullanabilen bir hesaptır. Bu hesap mevduat hesabındaki limit yetersizlikleri durumunda kullanılmaktadır.

Örneğin, acil bir nakit paraya ihtiyacımız var. Mevduat hesabımızda bu miktar karşılığındaki tutarda para olmadığını düşünelim. Bu durumda banka kredisine başvuru yapmış olsak, uzunca süre bankanın kredimizi onay haberini, dosya açılmasını ve nakdin hesabımıza aktarılmasını beklemek zorunda kalırız. Bu kadar bekleme süresi içerisinde belki de nakdin elimize geçmesinin bir anlamı kalmayacak. Bundan dolayı bankalar mevduat hesabımıza ilave olarak ek hesap limiti açmaktadır. Ek hesap limiti ihtiyacımız olan nakit paranın en kısa ve en hızlı şekilde elimize ulşamasını sağlamaktadır. Mevduat hesabımızdaki nakit para akışına göre belirlenen bu rakam, bankamatik kartları vasıtasıyla kolaylıkla çekilmektedir. Kişilerin bankamatik kartlarında bulunan ek hesap limiti aynı olmamakla birlikte değişiklik göstermektedir.

Ek Hesap Faiz Oranları Nasıl Hesaplanır?

Ek hesap faiz oranları nasıl hesaplanır? Ek hesap her bankanın kendi müşterisine verdiği belli bir limit dahilinde gerçekleşen bir kredi türü olduğunu söyledikten sonra faiz oranlarının nasıl hesaplandığına göz atalım. Ek hesap ile para çekilebilir, ödemeleri de nakdi olarak yapılır. Elbette ek hesaptan yapılan ödemelerin belli faiz oranları bulunmaktadır. Bu faizler bankaya ve kredinin limitine göre değişiklik göstermektedir. Ek hesap faizleri günlük olarak hesaplanmaktadır. Ek hesap faiz oranları ise her banka ve kredi için farklı olacağı için net bir rakam belirtmek doğru olmayacaktır. Her bankanın faiz oranına bakmak gerekmektedir. Bankalarda bu faiz oranları %1,89, %2,15, %2,45 olarak farklı oranlarda uygulanmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.