kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 1. ve 2. Dönem Bekçilik Sınavlarının Tarihleri Ne Zaman?

2019 1. ve 2. Dönem Bekçilik Sınavlarının Tarihleri Ne Zaman? İçişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek çarşı ve mahalle bekçisi alımı için 1. ve 2. dönem sınavları ne zaman gerçekleştirilecek? Sınavda hangi konular çıkacak? Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

A+
A-

İçişleri Bakanlığı bünyesinde iç güvenlik alanında çalışmaları için çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılmaktadır. Birkaç yıldır devam eden bekçilik uygulaması başarıyla sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bekçilerin göreve başlamasıyla suç oranlarının düştüğünü açıkladı. Bu kapsamda her yıl ve yılın belli dönemlerinde bekçilik alımı için ilanlar yayınlandı. Son olarak binlerce kişi duyurulan bekçilik alımına başvuru yaptı. Bu kapsamda gözler bekçilik sınavının gerçekleşeceği tarihe çevrildi. Peki 2019 1. ve 2. bekçilik sınavı ne zaman? Bekçilik sınavında hangi konular sorulacak?

2019 Bekçilik Sınav Tarihleri Ne Zaman?

2019 yılında 1. dönem ve 2. dönem bekçilik giriş sınavı düzenlenecek. Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı için binlerce aday 15 Nisan ile 29 Nisan 2019 tarihleri arasında başvurularını tamamlamıştı. Ön sağlık kontrol işlemi de tamamlandıktan sonra bekçilik yazılı sınavına girmeye kazanan adaylar için kritik sınav tarihleri belli oldu. 1. dönem bekçilik sınavı 13 Temmuz 2019 tarihinde Cumartesi günü sabah saat 09.00’da yapılacak. 2. dönem bekçilik sınavı da 13 Temmuz 2019 tarihinde Cumartesi günü saat 14.00’da yapılacak. Binlerce aday İçişleri Bakanlığı bünyesinde Çarşı ve Mahalle Bekçisi olabilmek için 13 Temmuz 2019 tarihinde Cumartesi günü sınavlara girecek. Kamu haber

Bekçilik Sınavlarında Hangi Konular Çıkacak?

2019 yılında düzenlenecek 1. ve 2. dönem bekçilik sınavlarına ilişkin tarihler Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Binlerce aday 13 Temmuz 2019 tarihinde Cumartesi günü sınavlarda ter dökecek. Sınava girecek adayları büyük bir stres sardı. Adaylar sınavda başarılı olabilmek için çalışmalarına hız verdi. Bekçiliğe giriş sınavı için geri sayım sürerken sınav konuları da merak konusu oldu. Bekçilik sınavında toplamda 100 soru sorulacak. Sorular çoktan seçmeli 5 şıklı testler olarak adayların karşısına çıkacak. A ve B olmak üzere 2 soru kitapçığı ile bekçilik sınavı gerçekleştirilecek. 20 soru ortaöğretim düzeyinde Türkçe sorularından, 15 soru ilköğretim düzeyinde sosyal bilgiler alanından, 15 soru ilköğretim düzeyinde fen bilgisi sorularından, 15 soru ilköğretim düzeyinde hayat bilgisi sorularından, 15 soru ilk öğretim düzeyinde matematik sorularından ve 20 soru da ortaöğretim düzeyinde genel kültür sorularından oluşacak.

Bekçilik Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bekçilik sınavı için geri sayım sürüyor. 1. ve 2. dönem sınavlarına günler kala adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını da sorgulamaya başladı. Peki 1. ve 2. dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavlarının sonuçları ne zaman açıklanacak? Bekçilik sınav soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

1. ve 2. dönem sınav soruları ve cevap anahtarları sınavdan yalnızca birkaç gün sonra 16 Temmuz 2019 tarihlerinde açıklanacak. Adaylar sınav soru ve cevaplarını öğrenmek için Polis Akademisinin resmi internet sitesi olan www . pa . edu . tr adresinden veya Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi olan meb . gov . tr adresinden veya odsgm .  meb  . gov . tr adresinden sorgulama yapabilecek. Bekçilik sınav sonuçları ise 7 Ağustos 2019 tarihinde aynı internet sitelerinden açıklanacak.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.