kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?

2018 yılında 400 kişilik alım yapılan Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı için 2019 yılında alım olacak mı? 2019 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı ne zaman?

A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın vergi ile alakalı iş ve işlemleri yürüten bağlı kuruluşu Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından merkez teşkilatında görevlendirilen kariyer meslek grubu olan Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı için 2018 alım sürecinin tamamlanmasının ardından 2019 yılında alım gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği hususu önem kazandı. Peki Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı mesleğine nasıl girilir? Sınavı nasıldır? Hangi puan türüyle alım yapmaktadır? 2019 yılında sınav olacak mı? Tüm bu detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alımı

Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların öncelikle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın A Grubu adayları için gerçekleştirilen KPSS Lisans veya KPSS A Grubu Alan Bilgisi sınavına katılmaları gerekmektedir. Adayların bu sınavlardan elde edecekleri Mühendislik grubu için KPSS P3, Matematik-İstatistik Grubu için KPSS P12 veya İİBF/SBF mezunu adaylar için KPSS P48 puanı ile Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ilan edilecek olan Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına başvurmaları mümkün olacaktır. Adayların sınava başvuruda bulunabilmeleri için en az 70 puan almaları gerekmektedir.  kamu haber

Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı

Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ve iki aşamalı olarak gerçekleştirilmektedir. Bu aşamalardan ilki Başkanlıkça gerçekleştirilen ve çoktan seçmeli usûlde olan yazıı sınav, ikincisi ise yazılı sınavda başarılı olan adaylar arasında gerçekleştirilen sözlü mülakattır. Alımın ilk aşaması olan ve Başkanlıkça gerçekleştirilen yazılı sınav aşağıdaki konulardan meydana gelmektedir;

guy konu1 3

guy konu2 3

Yazılı sınavda adayların başarılı sayılarak sözlü mülakata katılma hakkı elde edebilmeleri için en az 70 puan almaları ve mesleğe alınacak aday sayısının en az iki katı kadar aday içerisinde yer almaları gerekmektedir. Aksi halde adayların Başkanlığın gerçekleştirdiği ikinci aşama olan sözlü mülakatlara katılma hakları olmayacaktır. 

2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Taban Puanları

Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı için 2018 yılında gerçekleştirilen alımda sınava girmeye hak kazanan son sıradaki adayların puanları şu şekilde gerçekleşti;

İİBF/SBF alanından 3000. kişinin puanı; 78,65234

İstatistik alanından 500.kişinin puanı; 71,03635

Mühendislik alanından 206. kişinin puanı;  70,03761

2019 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?

2018 yılındaki Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı alım süreci kısa süre evvel mülakat sonuçlarının açıklanması ile neticelendi. Bu sürecin neticelenmesinin ardından adaylar 2019 yılında bir sınav olup olmayacağı konusunda oldukça merak içerisindedir. Bu merakı doğuran en temel sebep ise 2018 yılında Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı unvanı için 1000 kişilik kadro ihdas edilmiş olmasıdır. Bu 1000 kişilik ihdasın şu an için yalnızca 400 kişilik kısmı için alıma çıkılmış olup bu kadroların da tamamı doldurulmamıştır. Özellikle Başkanlık uhdesinde kurulması planlanan Risk Analiz Merkezi’nde görevlendirilmesi beklenen Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının, planlanan sayıya ulaşması için yeni bir alımın yapılması beklenmektedir. 

2019 yılında bu alımın gerçekleştirilmesi mümkün olup bu konuda henüz net bir bilgi bulunmamaktadır. FORUM sayfamızda bu konuda ortaya bir bilgi çıkması durumunda FORUM sayfamızda üyelerimiz tarafından paylaşımlar yapılacaktır. Bu duyumları takip etmek ve tüm kurum sınavlarına dair sorularınızı yöneltmek için FORUM sayfamızı takip etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.