kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gelir Uzman Yardımcılığı Alımı ve Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı olacak mı? Gelir Uzman Yardımcılığı alımı ne zaman yapılacak? Gelir Uzman Yardımcılığı GUY sınavı var mı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Gelir Uzman Yardımcılığı alımı ve sınavı ne zaman yapılacak diye merak ediyorsanız gelin birlikte bakalım. Aklınıza takılanları sizler için yazımızda derledik.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından taşra teşkilatında görevlendirilen kadro olan Gelir Uzman Yardımcılığı kadrosu için alım yapılacak mı? Gelir Uzman Yardımcılığı GUY sınavı var mı? Gelir Uzman Yardımcılığı GUY alımı ne zaman yapılacak? Gelir Uzman Yardımcılığı GUY sınavı ne zaman gerçekleştirilecek? Gelir Uzman Yardımcılığı GUY sınavına dair gelişmeler ve haberleri çalışmamızda inceleyebilir ve takip edebilirsiniz.

Gelir Uzman Yardımcılığı Nedir? Gelir Uzman Yardımcılığı Alımı Nasıl Yapılmaktadır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kamu gelirleri ile alakalı kuruluşu olan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taşra teşkilatında bu konuya dair iş ve işlemleri gerçekleştiren kariyer meslek mensupları Gelir Uzmanları ve Gelir Uzman Yardımcılarıdır. Gelir Uzman Yardımcıları ülkenin her yerinde kurulu bulunan vergi dairelerinde görevlerini ifa etmektedirler. Bu bağlamda Gelir Uzman Yardımcıları kamu personel sistemimiz içerisinde A Grubu meslekler arasında en geniş çalışma alanına sahip olanıdır diyebiliriz. kamu haber

Gelir Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adaylar Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından verilecek olan ilana göre farklılaşan mezuniyet şartlarını taşıyor olmalıdırlar. Temelde Gelir Uzman Yardımcılığı alımları birinci grup olarak nitelendirebileceğimiz Hukuk mezunları ile İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler ve dengi fakültelerin bölümlerinden mezun olan adayları kapsamaktadır. Bu alanlara ek olarak farklı mezun gruplarından da alım yapılan Gelir Uzman Yardımcılığı mesleği alımlarında ikinci ve üçüncü gruplar ve mezun olmaları gereken bölümler şu şekildedir;

  • Gelir Uzman Yardımcılığı ikinci grup alımları üniversitelerin mühendislik fakültelerinden mezun durumda olan adaylar için gerçekleştirilmektedir.
  • Gelir Uzman Yardımcılığı üçüncü grup alımları üniversitelerin matematik, istatistik alanlarından mezun durumda olan adaylar için gerçekleştirilmektedir.

Gelir Uzman Yardımcılığı alımlarında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından adaylardan geçerliliği devam eden KPSS oturumu puan türlerinden belirli düzeyde puana sahip olmaları istenmektedir. Bu puan türleri ilk grup için KPSS P48 puanı iken, diğer gruplar için KPSS P3 puan türüdür. Her iki puan türünde de adayların sahip olmaları gereken asgari puan düzeyi 70 puandır.

Gelir Uzman Yardımcılığı alımlarında Gelir İdaresi Başkanlığı üç farklı grup için farklı konuları içeren iki aşamalı sınav gerçekleştirmektedir. Bu sınavların ilki KPSS puanlarına göre belirlenen belirli sayıda aday için düzenlenen Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı, ikincisi ise Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olan belirli sayıda aday için gerçekleştirilen Gelir Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatlardır.

Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı konularını bir arada incelemek isterseniz aşağıda yer alan yönlendirme ile ilgili çalışmamıza erişebilirsiniz;

gib logo 2

Gelir Uzman Yardımcılığı Alımları Kaçla Kapatıyor? Kaç Kişilik Alımlar Oluyor?

Gelir Uzman Yardımcılığı mesleği için Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından çeşitli yıllarda 500 dolayı sayılardan 2000 kişiye kadar farklı alımlar yapılmıştır. Bu alımlarda Başkanlık ihtiyacına göre farklı iller ve ilçeler için alımlar gerçekleştirmiştir. İl bazında tercihlerin yapıldığı ve adayların il bazında sınava katıldığı Gelir Uzman Yardımcılığı alımlarında taban puanlar da illere göre farklılık arz etmektedir.

Bugüne dek yapılmış olan Gelir Uzman Yardımcılığı alımlarının illere ve yıllara göre farklılaşan alım sayılarını ve taban puanlarını bir arada inceleme imkanına sahip olduğunuz çalışmamıza aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla erişebilirsiniz;

Gelir Uzman Yardımcılığı Alımı Olacak Mı?

Gelir İdaresi Başkanlığı geniş teşkilat ağı ile farklı bölgelerde farklı sayılarda çok sayıda Gelir Uzman Yardımcısına ihtiyaç duymaktadır. Bu yönüyle A Grubu alımlar arasında en yüklü sayılarda alım gerçekleştirilen kariyer meslek olarak öne çıkan Gelir Uzman Yardımcılığı için alım yapılması elbette muhtemeldir. Ancak bu süreci yavaşlatan ve muğlak hale getiren bazı faktörleri de göz ardı etmek mümkün değildir. Özellikle Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde görev yapan diğer personele tanınan doğrudan gelir uzmanlığı mesleğine geçiş hakkı, meslek mensubuna olan ihtiyacın büyük oranda içerden karşılanması anlamını taşımaktadır. 1500 kişinin geçişi söz konusudur ve bu açıktan Gelir Uzman Yardımcılığı alımının önünde ciddi bir engel olarak durmaktadır.

Gelir Uzman Yardımcılığı Alımı ve Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Olması muhtemel bir Gelir Uzman Yardımcılığı sınavının Gelir İdaresi Başkanlığı’nın genel rutini olan yıl sonunda takvime alınması muhtemel görünmektedir. Mart dönemi itibariyle Özellikle Gelir İdaresi Başkanlığı kanadından intikal eden haberlere göre Gelir Uzman Yardımcılığı GUY alımının Aralık ayında yapılması planlanmaktadır. Bu planlama kapsamında henüz net bir sayı belirlenmemiş olsa da eski alımlara bakarak alımın 1000 ilâ 1500 dolaylarında gerçekleşmesi beklenebilir.

Yeni gelişmeler oldukça haberimizde yer vermeye devam edeceğiz.

Bizlere sorularınızı sormak ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak için Instagram ve Twitter hesaplarımız ile Telegram kanalımıza simgelere dokunarak ulaşabilir, takip edebilirsiniz!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.