kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı

Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı alımı olacak mı? İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı var mı? Detaylar ve değerlendirmeler haberimizde.

A+
A-

İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavı hakkında bilgi verdiğimiz bu yazımızda; sınav konuları, sınava hazırlık aşaması, sınava kimler katılabilir gibi pek çok konuya yer verdik.

Adalet Bakanlığı tarafından İcra dairelerinde gerçekleştirilen iş ve işlemlerin sevk ve idaresi için alımı gerçekleştirilen İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı için alım yapılacak mı? İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Var Mı?  İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı yapılacak mı? İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı konuları neler olacak? Detayları ve değerlendirmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Konuları Nelerdir?

İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavına katılacak olan adaylar eğer ki herhangi bir değişiklik yapılmaz ise toplam 80 adet çoktan seçmeli soru sorulan bir yazılı sınava katılacaklar. Adaylara yöneltilecek olan bu 80 adet çoktan seçmeli sorunun 35 tanesi genel yetenek ve genel kültür konularından oluşurken, 45 tanesi ise alan bilgisi konularından oluşmaktadır. kamu haber

Adayların İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavında kendilerine yöneltilecek olan 80 soruyu yanıtlamaları için ise toplam 105 dakika, yani 1 saat 45 dakika süreleri bulunmaktadır. İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı konuları ve soru dağılımı aşağıdaki şekilde olacaktır;

Genel Kültür – Genel Yetenek Testi (35 soru)

Genel Kültür Testi Soruları

-Türk Kültürü ve Medeniyetleri dersi (5 soru)
-Atatürk İlk. ve İnk. Tarihi dersi (5 soru)
-Temel Vatandaşlık dersi (5 soru)

Genel Yetenek Testi Soruları

-Türkçe dersi (10 soru)
-Matematik dersi (10 soru)

Alan Bilgisi Testi (45 soru)

-Türk Borçlar Kanunu’nun Genel Hükümleri (206 madde) (8 soru)
-KDV Kanunu, Harçlar Kanunu, Damga V. Kanunu (9 soru)
-İcra – İflas Kanunu, İcra – İflas Kanunu Yönetmeliği, İcra – İflas K. Tatbikatı Hk. Nizamname (12 soru)
-Hukuk Muhakemeleri K., Bölge Adl. ve Adli Yargı İlk Der. Mah. ile Cumh. Başsavcılıkları İd. ve Yazı İşleri Hizm. Yür. Dair Yön. 4. Bölümü, Tebligat K. Uyg. Dair Yön. (8 soru)
-Türk Tic. Kanunu Başlangıç Hükümleri, Tacirlerin düzenlendiği ilk kitabın birinci bölümü, Ticaret Şirketlerinin Gen. Hükümlerini düzenleyen ikinci kitap birinci bölüm, Kıymetli Evr. düzenleyen üçüncü kitap ile Deniz Tic. cebri icraya dair özel hükümleri içeren beşinci kitap sekizinci bölüm (8 soru)

İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavında Nasıl Başarılı Olunur?

İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavına katılan adayların yazılı sınavda başarılı olabilmeleri için en az 70 puan almaları şarttır. Adaylar bu baraj puanına erişemezlerse başarısız sayılacak ve hiçbir şekilde İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sözlü mülakatlarına katılma hakkına sahip olmayacaklardır. İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavında 70 puan barajını geçmek ise sözlü mülakatlara katılım hakkı elde etmek için tek başına yeterli değildir. Adayların aynı zamanda İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavına katılarak başarılı olan adaylar arasında yapılacak olan puan sıralamasında, mesleğe alınacağı duyurulan aday sayısının iki katı kadarı arasında yer almaları gerekmektedir.

İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavına Nasıl Çalışılır? Nasıl Hazırlanılır?

İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavına hazırlanmak isteyen adayların, genel kültür ve genel yetenek ile alan bilgisi konularına yönelik olarak nasıl bir çalışma yapabileceklerine dair önerilerimizi bir arada bulabileceğini çalışmamıza aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla ulaşabileceğiniz çalışmamızda göz atabilirsiniz;

adalet logo

İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavına Kimler Katılabilir? Kimler İcra Müdürü Olabilir?

İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı gerçekleştirilmesi durumunda, bu sınava her alandan mezun aday başvuruda bulunamayacaktır. Adalet Bakanlığı tarafından belirlenmiş alanlardan mezun durumda bulunan olan adaylar İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavına başvuru hakkına sahip olacaktır. Buna göre İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavına katılma hakkına sahip olacak olan adayların mezun olmaları gereken bölümler ile, İcra Müdür Yardımcılığı mesleği için adayların sahip olmaları gereken diğer koşulları bir arada incelemek için aşağıda yer verdiğimiz çalışmamızı inceleyebilirsiniz;

İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Var Mı? İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Yapılacak Mı?

Adalet Bakanlığı İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı alımı gerçekleştirdi. Artan bir alım sayısı eğiliminde olan Adalet Bakanlığı ihtiyacı dairesinde açıktan ya da içerden İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcısı almak için da sınav gerçekleştirebilir.

İcra müdür ve İcra Müdür Yardımcılığı için 474 kişinin ataması yapılmıştır. Yeni bir atama olması durumunda sizlere sayfamızdan duyuru yapacağız.

Yorumlar

  1. Ece Avatar Ece dedi ki:

    Icra müdürlüğü sinavlari ne zaman olur