kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı Alımı ve Sınavı Ne Zaman?

MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı Alımı ve Sınavı Ne Zaman? MEB Maarif Müfettişi alımı yapılacak mı? Haberimizde.

Kamu ve özel öğrenim kurumlarının denetim ve kontrolü için ihdas edilmiş bir kariyer meslek grubu olan MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı hakkında aradığınız birçok bilgiyi buradan bulabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından alım süreci yürütülen ve istihdam edilen Milli Eğitim Bakanlığı Maarif Müfettiş Yardımcılığı mesleği nedir? MEB Maarif Müfettiş Yardımcısı nasıl olunur ve kimler başvurabilir? Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığının özlük hakları nasıl? Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı sınavı ne zaman? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Nedir? MEB Maarif Müfettişi Ne İş Yapar?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı mesleği Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan gerek kamu gerekse özel öğrenim kurumlarının denetim ve kontrolü için ihdas edilmiş olan bir kariyer meslek grubudur. Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı meslek mensupları gerek görülmesi durumunda yerinde incelemeler diğer durumlarda ise dosya üzerinden incelemeler gerçekleştirerek ulaştıkları sonuç ve kanaatleri raporlar halinde Bakanlığa sunmaktadırlar.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı Mesleğine Nasıl Girilir? Kimler MEB Maarif Müfettişi Olabilir?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmenin iki temel yolu vardır. Bunlardan ilki Bakanlık bünyesinde belirli bir süre öğretmen olarak görev yapmış olmak, diğeri ise Bakanlık dışından olup belirli alanlardan mezun durumda bulunmak ve öngörülen diğer başvuru koşullarını taşıyor olmak.

Öğretmenlik mesleğinden Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı mesleğine geçmek isteyenlerin görev yapmaları gereken fiili süre en az 8 senedir. Açıktan alınacak olan Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılarının ise üniversitelerin Hukuk fakültelerinden veyahut da İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile buna denk sayılan fakültelerin bölümlerinden mezun durumda olmaları gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı mesleğine giriş koşullarına dair daha ayrıntılı bilgilere aşağıda yer vereceğimiz yönlendirme ile ulaşabileceğiniz meslek tanıtım çalışmamızda göz atabilirsiniz.

meb dosyasi

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Nasıl?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların iki aşamada başarılı olarak mesleğe girişe hak kazanmaları gerekmektedir. Bu aşamalardan ilki yazılı şekilde ikincisi ise sözlü biçimde yapılan sınavlardır. Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavında adaylara Bakanlığın mevzuatından ve genel mevzuattan, açıktan alınacak olan adaylar içinse alan bilgisi konularından sorular yöneltilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılarının Görev Yerleri Neresidir?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcıları ve Maarif Müfettişleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez teşkilatında kurulu bulunan Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde görev yapmaktadırlar. Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı meslek mensupları durumun gerektirmesi durumunda yerinde inceleme ve teftiş yapmak üzere diğer illere turneye gidebilmektedirler.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı Özlük Hakları Nasıldır?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı mesleğine giren adayların mesleki tabiyetleri diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan müfettişlik kadrolarındaki gibi olacaktır. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı meslek mensuplarının varacakları son ek gösterge rakamı 3600 ek gösterge olacaktır.

MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı Alımı ve Sınavı Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı için Bakanlık önceleri yalnızca Kurum ve meslek personeli içerisinden alım gerçekleştirmekteydi. Ancak yapılan yönetmelik değişiklikleri ile birlikte Bakanlık açıktan da Maarif Müfettiş Yardımcıları almanın önünü açtı. Ancak bu yönetmelik değişiminden sonra henüz hiç açıktan alım gerçekleştirilmedi. Gerek açıktan gerekse meslek mensupları içerisinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın MEB Maarif Müfettiş Yardımcıları almasını beklemekteyiz. Ancak pandemi dolayısıyla net bir sınav takvimi öngörmek şu an için olanaksız.

MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı alımı hakkında net bilgiler oluştukça haberimizde bunu bildirmeye devam edeceğiz. Detaylı bilgiler için bizi takipte kalınız.

Yorumlar

  1. Saklı kalsın Avatar Saklı kalsın dedi ki:

    Maarif Müfettişi Alım Kılavuzu bildiğiniz gibi mahkeme kararı ile iptal edilmiştir. İptal edilmiş bir kılavuzla nasıl maarif müfettişi alınacatır? İl Maarif Müfettişleride şahsa bağlı kadrodadır. Yeni bir yasal düzenleme olmadan maarif müfettişi alınamaz!