kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

22 Kasım 2020 İcra Müdürlüğü Sınavı Soruları ve Cevapları (ÖSYM)

22 Kasım 2020 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavı konuları nelerdir? Sınav soruları ve yanıtları nelerdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Adalet Bakanlığı tarafından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM ile yapılan sınav protokolü esaslarınca 22 Kasım 2020 tarihinde ÖSYM tarafından düzenlenen İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı yazılı sınavı konuları nelerdir? 22 Kasım 2020 İcra Müdürlüğü sınavında neler soruldu? 2020 İcra Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığı Sınavı soruları ve yanıtları neler? 2020 İcra Müdürlüğü sınavına katılan adayların forum sayfamızda ve sosyal medya hesaplarımızla paylaştıkları bilgiler ekseninde derlenen soruları ve muhtemel yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı İlan ve Başvuru Süreci

19 Eylül 2020 tarihinde Adalet Bakanlığı tarafından 2020 yılında toplam 1100 kişinin İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı mesleklerine alınması için sınav gerçekleştirileceği ilan edildi. Verilen ilana göre bu 1100 meslek mensubunun istihdamı için ilk aşama olan 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı yazılı sınavı 22 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilecekti.

22 Kasım 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavına katılmak isteyen adayların bazı başvuru şartlarını haiz olmaları gerekmekteydi. Bu şartların başında elbette adayların belirli alanlardan mezun durumda olmaları geliyordu. Hukuk fakültelerinden mezun adaylar ile üniversitelerin adalet bölümlerinden ya da adalet meslek eğitimön lisans programlarından mezun durumda bulunmaları gerekmekteydi. Ayrıca diğer kariyer mesleklerde olduğu gibi İcra Müdürlüğü mesleğinde de adayların otuz beş yaşlarını tamamlamamış olmaları şarttır. kamu haber

22 Kasım 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavı için başvurular sınavı gerçekleştirecek olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden gerçekleştirildi. Bu sistem üzerinden adaylar başvurularını 29 Eylül 2020 tarihinden 6 Ekim 2020 gününe kadar elektronik olarak tamamladılar.

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Alımı Kaç Aşamalı Olarak Gerçekleştirilecek?

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yazılı yarışma sınavı ve bu sınavda başarılı olan adayların katılabilecekleri sözlü mülakat olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacak. 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavının yazılı kısmında adayların başarılı olma şartlarına dair detaylı bilgilere aşağıda yönlendirmesini verdiğimiz çalışmamızda ulaşabilirsiniz;

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Konuları Nelerdir?

22 Kasım 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavına katılan adaylara aşağıda yer vermiş olduğumuz konulardan toplam 80 adet çoktan seçmeli test sorusu yöneltilmektedir.

Genel Kültür – Genel Yetenek Testi (35 soru)

Genel Kültür Testi Soruları

-Türk Kültürü ve Medeniyetleri dersi (5 soru)
-Atatürk İlk. ve İnk. Tarihi dersi (5 soru)
-Temel Vatandaşlık dersi (5 soru)

Genel Yetenek Testi Soruları

-Türkçe dersi (10 soru)
-Matematik dersi (10 soru)

Alan Bilgisi Testi (45 soru)

-Türk Borçlar Kanunu’nun Genel Hükümleri (206 madde) (8 soru)
-KDV Kanunu, Harçlar Kanunu, Damga V. Kanunu (9 soru)
-İcra – İflas Kanunu, İcra – İflas Kanunu Yönetmeliği, İcra – İflas K. Tatbikatı Hk. Nizamname (12 soru)
-Hukuk Muhakemeleri K., Bölge Adl. ve Adii Yargı İlk Der. Mah. ile Cumh. Başsavcılıkları İd. ve Yazı İşleri Hizm. Yür. Dair Yön. 4. Bölümü, Tebligat K. Uyg. Dair Yön. (8 soru)
-Türk Tic. Kanunu Başlangıç Hükümleri, Tacirlerin düzenlendiği ilk kitabın birinci bölümü, Ticaret Şirketlerinin Gen. Hükümlerini düzenleyen ikinci kitap birinci bölüm, Kıymetli Evr. düzenleyen üçüncü kitap ile Deniz Tic. cebri icraya dair özel hükümleri içeren beşinci kitap sekizinci bölüm (8 soru)

22 Kasım 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavında adayların yukarıda yer alan konulardan kendilerine yöneltilen 80 adet soruyu yanıtlamaları için kendilerine tanınan süre 1 saat 45 dakika olacaktır.

22 Kasım 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavında Başarılı Olma Şartı Nedir?

22 Kasım 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavında adayların başarılı olabilmeleri için yazılı sınavdan en az 70 puan almaları gerekmektedir. Ayrıca adayların 22 Kasım 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavına katılan adaylardan başarılı olanların arasında yapılacak olan puan sıralamasına göre İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı için 2020 yılında gerçekleştirilecek alım sayısının iki katı kadar başarılı aday arasında yer almaları gerekmektedir ki 2020 İcra Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığı sözlü mülakatlarına katılabilsinler.

22 Kasım 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Soruları Nelerdir? 22 Kasım 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları (ÖSYM)

22 Kasım 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavına katılan adaylar, gerek forum sayfamızda, gerekse sosyal medya hesaplarımız üzerinden sınavda kendilerine yöneltilmiş olan soruları ve anımsadıkları yanıtlarını bizlerle paylaştılar. Yapılan bu paylaşımlar üzerinden 22 Kasım 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavında sorulmuş olan soruları ve muhtemel yanıtları sizler için derledik, bir araya getirdik;

Küme sorusu – 12
Dik Koordinat Sistemi Alan sorusu – 6
Yazım yanlışı sorusu – Denizanası
Darülfünun
Osmanlı’da geri planda bulunan ordu – Yaya ve müsellem
Metnin akışını bozan cümle sorusu – 2
Gizli antlaşmayı açığa çıkaran ülke hangisidir? – Rusya

İcra Mahkemesinin baktığı davalar – İstihkak davası
Tapu harcı ödeme süresi – 1 yıl
Vergi borcu ayın kaçıncı günü ödenir – 26. günü
İlanen 7 gün
Taşınır rehninin paraya çevrilmesi ödeme süresi kaç gündür – 15 gün
Hangisi Anayasa Mahkemesinin görevleri arasında değildir? –
Kurucu unsur yokluğundan imkansızlık – Kesin hükümsüzlük
Müzayede mahalinde alınan harç – Kesin Satış bedeli
KDV’de teslim sayılır – İşletme sahibine ücretsiz olan seçenek.
Yabancı bandıralı gemi sorusu – Malikin yerleşim yeri
Borçlar Hukuku öncüllü soru – Asıl borçlu feragat ederse kefil etkilenmes öncülü yanlış, kalanı doğru idi.
Bakanların siyasi sorumluluğu – Cumhurbaşkanına karşı
Hangisi sermaye şirketlerindendir? Limited şirket
Acz vesikasının iptali – Süre verilmesi
Şirketlerin bölünmesi ile ilgili soru – kısmi bölünme mümkündür
Miras Hukuku sorusu – Tereke
Aile Hukuku sorusu –  Vesayet
Damga vergisinin ödenme şekliyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangileri doğrudur? – Basılı damga, Makbuz, İstihkaktan kesinti (Hepsi)
Bölge Adliye Mahkemeleri Yönetmeliğinde duruşmaların kaydedildiği defter hangisidir?

22 Kasım 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavında sorulan soruları ve yanıtları sınava katılmış olan adayların anımsadıkları ölçüde derlediğimizden, sorularda ve yanıtlarda herhangi bir kesinlik söz konusu değildir. En net sorulara ve yanıtlara ulaşabilmemiz için sizler de soru paylaşımı yapabilir ve çalışmamıza katkı sunabilirsiniz.

22 Kasım 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı sürecini takip etmek ve sınava katılan adaylarla sınav üzerine istişare etmek için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Ahmet Avatar Ahmet dedi ki:

    Birde mustevfi vardı
    Birde ılanen tebliğ 7 gün