kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Lojman Kira Bedelleri 2019 Ne Kadar?

Lojman kira bedelleri 2019 ne kadar? Lojman kirası 2019 ne kadar? Devlet memuru lojman kira ücretleri 2019 ne kadar? Kamu personeli olarak çalışan personeller ne kadar lojman kirası öder?

A+
A-

Türkiye’nin 81 ilinde ve yüzlerce ilçesinde kamu kurum ve kuruluşları faaliyet göstermektedir. Devlet, memurları, kurumları, kuruluşları ve taşınır taşınmaz malları ile Türkiye’nin dört bir yanındadır. Binlerce devlet memuru ve kamu personeli yaz kış gece gündüz demeden en kalabalık kentten en ücra noktaya kadar vatandaşa hizmet götürmektedir. Büyük fedakarlıklar ve büyük çabalarla devlet ile vatandaşın arasında köprü olan kamu personellerine devlet bazı imkanlar sunmaktadır. O imkanların başında da lojmanda kalma hakkı gelmektedir. Pek çok kişi “lojman nedir?” ve “lojman ne demek?” sorularını sormaktadır. Lojman kısaca kamu konutları anlamına gelmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan devlet memurlarının konaklama ihtiyacı için yapılan konutlara kamu konutları veya lojman denir. 

Kamu konutlarında veya lojmanlarda her yıl binlerce devlet memuru kalmaktadır. Lojman kira bedelleri veya lojman ücretleri her yıl değişmektedir. 2019 yılında da lojman kira bedelleri değişti. Peki 2019 lojman kira bedeli ne kadar? 2019 lojman kira ücreti ne kadar? Lojman kira bedelleri 2019 ne kadar? İşte merak edilen soruların cevapları…

Lojman Kirası 2019 Ne Kadar?

Lojman kirası ve lojman kira bedeli her yıl değişmektedir. 2019 yılı içinde lojman kira bedellerinin ne kadar olacağı merak ediliyordu. Pek çok kişi “lojman kirası 2019 ne kadar?” ve “lojman kira bedelleri 2019 ne kadar?” sorularına cevap arıyordu. 2019 yılında kamu konut kira ücretleri ve lojman kira bedellerinin miktarı belli oldu. Milli Emlak Genel Tebliği ile birlikte (389 sayılı) lojmanların 2019 aylık kira bedelleri açıklandı. kamu haber

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu personelleri lojmanlarda kalabilmektedir. Devlet memurları lojmanlarda kaldığı sürece kira ödemektedir. 2019 yılında lojman kira ücreti ortalama %14 oranında arttı. Ayrıca memurların kaldığı lojmanlarda kapıcı veya kaloriferci olarak çalışan varsa memurların metrekare başına ödeyeceği ilave kira bedeli de %14 oranında zamlandı.

Memurların yurt içinde kaldığı bağdadi, ahşap, kerpiç ve benzeri konutlar için metrekare başına 2,36 TL ödemesi kararlaştırıldı. Kalorifer bulunmayan konutlarda ise metrekare başına ödenmesi gereken ücret 3,69 TL oldu. Kalorifer bulunan konutların aylık kira bedeli 4,85 TL’ye yükseldi. Ayrıca 2019 yılı kira bedellerine ilaveten konutlarda kaloriferci, kapıcı veya her ikisi bulunan konutlardan aylık olarak metrekare başına 0.57 TL alınması kararlaştırıldı.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

111111 1

2222222 1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.