kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Memurun Sosyal Denge Tazminatı 2021 Ne Kadar?

Memurun Sosyal Denge Tazminatı 2021 Ne Kadar? Sosyal Denge Tazminatından Kimler Faydalanabilir? Sosyal Denge Tazminatı Her Memura Ödenir Mi?

A+
A-

Devlet memurlarının bazılarına maaşlarının yanı sıra ek tazminatlar, ödemeler yapılabilmektedir. Bu tazminatlardan biri de sosyal denge tazminatıdır. Devlet memurlarının bazılarına en yüksek memur maaşını aşmayacak şekilde her ay sosyal denge tazminatı verilmektedir. Bu tazminattan her memur faydalanamamaktadır. Yalnızca bazı kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan personeller yararlanabilir. Peki bu tazminattan kimler faydalanmaktadır?

Sosyal Denge Tazminatından Kimler Faydalanabilir?

  • Bu tazminattan belediyeler, belediyelere bağlı kuruluşları ile il özel idarelerinin kadrolarında çalışan kamu görevliler yararlanabilir.
  • Bu tazminata ilişkin sözleşme imzalayan il özel idaresi ve belediyeler ile bağlı kuruluşlarda çalışan memur ve sözleşmeli personele tazminat verilir.
  • Bu tazminat sözleşmesini imzalamayan mahalli idarelerdeki personel ise bu tazminatı alamaz.
  • Tazminat ödenirken görevlinin sendika üyesi olup olmadığına bakılmaz ve sadece belli bir sendikaya üye olma şartı aranmaz.
  • Tazminat mitarında aynı kadroda, pozisyonda olan memurlar arasında farklı uygulamalar yapılmamalıdır.

Sosyal Denge Tazminatı 2021 Ne Kadar?

Tazminatın aylık miktarı söz konusu dönemin toplu sözleşmesindeki tavanı geçmemek şartıyla, söz konusu belediye yada il özel idaresi ile bu yerdeki en çok üye sahibi olan sendika arasındaki sözleşme ile tespit edilir. 2021 yılında sosyal denge tazminatının aylık tavanı en yüksek memur aylığının %100’ü kadar olabilir. Sosyal denge tazminatı ödemelerinde miktar görev yapılan iş, görevin zorluğu, görev yerinin özelliği, çalışma süresi gibi farklılık gösterebilir. kamu haber

2021 yılının ilk 6 ayında brüt 1.578 TL olan tazminat ödemelerinden gelir ve damga vergisi kesintisi yapılır. Bu nedenle 2021’in yarısında her ay ödenecek tazminat miktarı gelir vergisi dilimine göre değişebilir.

Gelir vergisinin ilk diliminde %15 oranında olanlar için en çok 1.327 TL’dir.

Verginin ikinci diliminde %20 olanlar için en çok 1.248 TL’dir.

Sosyal denge tazminatının aylık net miktarı 2020’nin ikinci yarısına göre 91 TL artmıştır.

Sosyal Denge Tazminatı Her Memura Ödenir Mi?

Mahalli idarelerden sosyal denge tazminatı sözleşmesi imzalamış olanlarda personele ödenen tazminat, mahalli idareler dışındaki kamu kurumlarında tazminat sözleşmesi imzalamalayan mahalli idarelerde görevli olanlara ödenmemektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.