kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

PTT Personel Maaşları Ne Kadar

Farklı pozisyonlarda çalışan PTT personelleri ne kadar maaş alacak? PTT gişe ve büro görevlisi maaşı, PTT dağıtıcı maaşı ve PTT uzman maaşları ne kadar olacak?

A+
A-

Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. Genel Müdürlüğünün personel alımları sıkça takip edilmektedir. Bunun yanı sıra PTT de alınan kadrolar için ödenen maaş bilgisi de merak edilmektedir. Gelin PTT personel maaşları ne kadar birlikte bakalım.

PTT personel maaşları ne kadardır? PTT gişe ve büro görevlisi maaşı ne kadardır? PTT dağıtıcı maaşı ne kadardır?

Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. Genel Müdürlüğü yapacağı ilk alım olan ciddi sayıda personel alım ilanına çıkması beklenmektedir. Bilindiği üzere PTT personel alım şartlarına, KPSS puan şartı yeniden eklenmiştir. Önceki alımlardaki sınav başvuru tarihi itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak şartı da sınavın yapılacağı yılın ilk günü itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak şeklinde değiştirilmiştir. Bu değişikliklerden sonra adayların merak ettikleri asıl konu: PTT personel maaşlarını ne kadar olacağı şeklinde olmuştur. kamu haber

PTT Gişe ve Büro Görevlisi Güncel Maaşı Ne Kadardır?

PTT Gişe ve Büro Görevlisi diğer kamu kurumlarında çalışan kamu görevlileri gibi hafta içinde 08:30-17:30 mesai saatlerinde çalışmaktadır. Bu çalışma saatleri dışında hafta içi ekstra çalışanlar ve hafta sonu çalışanlar mesai ücreti almaktadır. PTT gişe ve büro görevlisi olarak genel hizmet sözleşmesi kapsamında çalışanlar (Performans ücreti dahil) 4.300 TL ile 4.800 TL arasında maaş almaktadır. Burada maaştaki artış ve azalışı çalışan kişinin performansı belirlemektedir. Bunun yanı sıra PTT’de mesai ücretleri oldukça iyi durumdadır. PTT Gişe ve Büro Görevlisi aylık ortalama 1350 TL ile 1.650 TL arasında mesai ücreti almaktadır.

PTT Dağıtıcı Güncel Maaşı Ne Kadardır?

PTT Dağıtıcı olarak çalışan personel PTT’nin saha elemanı olarak çalışmaktadır. İş yoğunluğu açısından yorucu, stresli ve sürekli hareketli olan mesleklerin başında gelmektedir. Adres planlamasına göre hareket etmeleri ve zamanı doğru kullanmaları gerekmektedir. PTT Dağıtıcı olarak çalışan sözleşmeli personelin güncel maaşı (Performans ücreti dahil) 4.100 TL ile 4.700 TL arasında değişmektedir. PTT Dağıtıcı personeli aylık ortalama 1.150 TL ile 1.450 TL arasında mesai ücreti almaktadır.

PTT Avukat Güncel Maaşı Ne Kadardır?

PTT’de idari hizmet sözleşmesine göre çalışan bir avukatın maaşı 6.150 TL olacaktır. Bunun yanı sıra vekalet ücretinin de tamamlandığını düşünecek olursak, PTT avukatları yıllık toplam 30 bin TL civarında vekalet ücreti alacaktır.

PTT Uzmanı Güncel Maaşı  Ne Kadardır?

PTT Uzmanı güncel maaşı 6.150 TL civarındadır. Bunun yanı sıra mesai ücreti de almaktadır.

PTT Mühendis Güncel Maaşı  Ne Kadardır?

PTT’de mühendis olarak çalışanlar bölüm ayrımı yapılmaksızın aylık ortalama 6.000 TL civarında maaş almaktadır. Mesai, aile yardımı, çocuk yardımı gibi gelirler dahil edilmemiştir.

PTT Mimar Güncel Maaşı Ne Kadardır?

PTT’de mimar olarak çalışanlar için aylık ortalama 5.850 TL civarında maaş almaktadır. Mesai, aile yardımı, çocuk yardımı gibi gelirler ek gelir olarak eklenecektir.

PTT Tekniker Güncel Maaşı  Ne Kadardır?

PTT’de tekniker olarak çalışanların bölüm ayrımı olmaksızın güncel maaşları 4.950 TL civarındadır. Bunun yanı sıra PTT Teknikeri 975 ile 1.350 TL civarında mesai ücreti almaktadır.

PTT Postacı Maaşı Ne Kadardır?

PTT Postacı güncel maaşı için (Performans ücreti dahil) 4.100 TL ile 4.700 TL arasındadır. Bunun yanı sıra aylık ortalama 1.450 TL civarında mesai ücreti almaktadır.

PTT’de Diğer EK Gelirler Ne Kadardır?

  • İstanbul’da temel ücretin %15’i kadar ek ücret alınır. Temel ücreti %5’i kadar ek ücret verilen 10 il belirlenir ve bu iller yıllık işlem hacmine göre belirlenmektedir.
  • Eşi çalışmayanlar için ek olarak 496 TL eş yardımı almaktadır.
  • Yemek çıkmayan illerde aylık 300 TL yemek yardımı yapılmaktadır
  • 0-6 yaş arasında çocuğu olanlara 82,15 TL, 6 yaş üstünde çocuğu olanlara 40,27 TL çocuk yardımı verilmektedir.
  • Servis olmayan yerlerde, güzergaha göre yol yardım parası verilir.
Yorumlar

  1. Yunus Gençalp Avatar Yunus Gençalp dedi ki:

    Sayın ilgili , Ben Yunus Malatyada Bir Firmada Moto kurye yim Dağıtıcı olarak Deneyimim Fazlasıyla İyidir Sizlerle Beraber Çalışmaktan Mutluluk duyarım Saygılarımla ..