kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

RTÜK Üst Kurul Uzmanlığı Yönetmeliğinde Önemli Değişiklikler Yapıldı

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzmanlığı yönetmeliğinde önemli değişiklikler yapıldı. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK bünyesinde görev yapan üst kurul kariyer meslek mensuplarının mesleğe girişine, iş ve işlemlerine dair esasları düzenleyen RTÜK Üst Kurul Uzmanlığı Yönetmeliği’nde 18 Mart 2021 tarihli 31427 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan önemli değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler neler? Yeni neler var? RTÜK Üst Kurul Uzmanlığı’na girişte hangi bölüm ilave edildi? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

RTÜK Üst Kurul Uzmanlığı Mesleği Nedir? Kimler Girebilmektedir?

Radyo Televizyon Üst Kurulu ülkemizde bir alanda münhasıran incelemeler ve düzenlemeler yapma yetkisine sahip düzenleyici ve denetleyici üst kurullar arasında yer almaktadır. RTÜK bu işlevini gerçekleştirmek adına tespitlerini ve buna dair incelemeleri denetim ve inceleme yetkisini haiz RTÜK Uzmanları ve RTÜK Uzman Yardımcıları eliyle gerçekleştirmektedir. Diğer A Grubu kariyer mesleklerde olduğu gibi RTÜK Uzmanlığı mesleğine de adaylar uzman yardımcısı olarak girebilmektedirler ve bu giriş için hem KPSS A Grubundan hem de Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS’den yeterli puanlara sahip olmak zorundadırlar. kamu haber

RTÜK Uzmanlığı Yönetmeliği’nde Yapılan Düzenlemeler Nelerdir? Yeni Neler Var?

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzmanlığı mesleğine dair gerçekleştirilen yönetmelik değişikliği 18 Mart 2021 tarih 31427 sayılı Resmi Gazete’de yer aldı. Aynı zamanda RTÜK Başkan Yardımcısı Sayın İbrahim USLU tarafından sosyal medyada da müjdesi verilen değişiklikler alımlara başvuru yapabilecek olan bölümlerden, yeterlik sınavlarına kadar bir çok alanı kapsıyor.

Radyo Televizyon Üst Kurulu Uzmanlığı yönetmeliğinde gerçekleştirilen 18 Mart 2021 tarihli değişiklikler başlıklar halinde aşağıda inceleyebilirsiniz;

1)  RTÜK Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuru yapabilecek olan bölümlerin kapsamı genişletildi. Bu bağlamda yönetmelikte yer alan bölümlere Sosyal Hizmet bölümü de ilave edildi. Yapılan düzenleme ile RTÜK Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunabilecek bölümler aşağıdaki gibi şekillendi;

“Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, ilahiyat ile iletişim fakültelerinden veya fakültelerin Türk dili ve edebiyatı, sosyoloji, psikoloji, sosyal hizmet, tarih, matematik ve istatistik bölümleri ile elektrik-elektronik, elektronik, bilgisayar, yazılım, elektronik ve haberleşme mühendisliği”

2) RTÜK Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuru süreçlerinde adayların ibraz etmeleri gereken belgelere dair hüküm yönetmelikten kaldırıldı. Bu bağlamda artık adayların artık elektronik ortamda aşağıdaki bilgi ve belgeleri eklemeleri / doğrulamaları başvuru yaparken yeterli olacak;

a) Kimlik bilgileri.

b) Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf.

c) Mezuniyet durumuna ilişkin bilgi (Sistemde görünmeyen mezuniyet durumu için mezun olunduğuna ilişkin belgenin başvuru sistemine yüklenmesi gerekir.).

ç) KPSS sonuç bilgisi.

d) Yabancı dil sınavı sonuç bilgisi (YDS sonuç bilgisi olmayanlar için yabancı dil yeterliği bakımından YDS’ye denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgenin başvuru sistemine yüklenmesi gerekir.).

e) Özgeçmiş.

3) RTÜK Uzman Yardımcılığı’ndan RTÜK Uzmanlığı’na atanma aşamasında meslek mensuplarının karşı karşıya olacakları yeterlik sınavının yazılı ve sözlü aşamalarının konu kapsamı daraltıldı. Buna göre RTÜK Uzman Yardımcılığı yeterlik sınav konularından “mezuniyet alanlarına göre belirlenecek uzmanlık alanındaki bilgilerin” kısmı kaldırıldı.

4) RTÜK Uzman Yardımcılığı alımı ile mesleğe giren Uzman Yardımcılarından, çeşitli sebeplerle meslekten ayrılanlar olması durumunda, bir senelik süre zarfında yedek adaylardan mesleğe davet yapılabilmesinin önü açıldı.

5) RTÜK Uzman Yardımcılığı kadrosundan RTÜK Uzmanlığı’na geçişte meslek mensuplarının tez ve yeterlik aşamasından sonra YDS’den C seviyesi puan alması istenmekteydi. Eğer ki adaylar bu şartı mesleğe giriş aşamasında sağlamışlarsa, puanın geçerliliğinin devam etmesi kaydıyla doğrudan Uzmanlığa geçişlerine imkan sağlandı.

RTÜK Başkan Yardımcısı Sayın İbrahim USLU’dan 2021 Yılı Alımına Dair İşaret

18 Mart 2021 tarihli yönetmelik değişikliklerini ilan eden RTÜK Başkan Yardımcısı Sayın İbrahim USLU’dan aynı zamanda 2021 yılı içerisinde yapılacak yeni bir alımın da işareti verildi. Sosyal medya hesabında 2021 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi düşünülen alımın üzerinde duran Sayın USLU’nun paylaşımı şu şekilde;

image 180

Bu paylaşım ile Sosyal Hizmet bölümü mezunlarını da KPSS ve YDS çalışmaya teşvik eden Sayın USLU’nun yıl içerisinde yeni bir alıma dair yapacağı paylaşımları takip edebilirsiniz.

Radyo Televizyon Üst Kurulu Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı mesleğine dair sorularınızı sormak, bilgiler edinmek ve sınavına hazırlık yürütmek için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.