kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yabancı Dil Tazminatı 2019 Ne Kadar?

Yabancı dil tazminatı nedir? Kimlere ödenir? Yabancı dil tazminatı neye göre ve ne kadar ödenir? Yabancı dil tazminatı 2019 ne kadar? Yabancı dil tazminatı dil bilgisi seviyeleri nedir? Neye göre belirlenir?

A+
A-

Devlet bünyesinde çalışan binlerce kamu personelinin bazı hakları bulunmaktadır. Bu personeller çalıştıkları kuruma göre bazı tazminatlardan da faydalanabilmektedir. Özellikle devlette çalışan binlerce memur, memur olmak isteyen üniversite öğrencileri ve mezunları, binlerce özel sektör çalışanı bu kapsamda memurların faydalandıkları haklarla ilgili araştırma yapmaktadır. Bu kapsamda en çok merak edilen konuların başında “Yabancı Dil Tazminatı” konusu gelmektedir. Pek çok kişi bu tazminattan haberdar olmasına rağmen yabancı dil tazminatının ne olduğu, kimlere verildiği ve ne kadar olduğu merak edilmektedir. Peki yabancı dil tazminatı nedir? Yabancı dil tazminatı kimlere verilir? Yabancı dil tazminatı ne kadar 2019?

Yabancı Dil Tazminatı Nedir?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan devlet memurları ve bazı özel şirketlerde çalışan kişilerin sahip olduğu yabancı dil kabiliyeti, bildikleri dil sayısı ve yabancı dil seviyelerine göre maaşlarının yanı sıra ödenen tazminata yabancı diz tazminatı denir. Kamu Haber

Yabancı Dil Tazminatı Kimlere Ödenir?

Devlette yani kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan devlet memurlarının hangi durumlarda tazminatı alacağı, kimlerin yabancı dil tazminatı alacağı merak edilmektedir. Tazminatın miktarı, kimlerin alacağı gibi konularad çerçeve 375 sayılı KHK’nın 2. maddesindeki yönetmelik aracılığı ile belirlenmiştir. Ayrıca özel kurumlardaki personellerin alacağı tazmiant ise yine ilgili kurumların yönetmelikleri ile açıklanmıştır.

Maaşlarını 657’ye göre, 926 sayılı TSK Personel Kanununa göre, 3269 sayılı Uzm. Erbaş Kanununa göre, 3466 Uzm. Jandarma Kanuna göre, 2802 Hakimler ve Savcılar Kanunu ile 2914 Yükseköğretim Personel Kanununa göre alan personellere yabancı dil tazminatı verilmektedir.

Yabancı Dil Tazminatı Neye Göre Ödenir?

Tazminat personellerin bildikleri dil sayısı, dili ne kadar iyi bildikleri ve kullanım oranlarına göre belirlenir. Buna göre personellerin bildikleri dilin seviyesi de oldukça önemlidir. Adayların dil seviyesi ÖSYM tarafından düzenlenen YDS sınav sonuçlarına göre belirlenir. Buna göre işte dil bilgisi seviyeleri..

90-100 arasında puan alanlar A seviyesinde dil bilgisine sahiptirler.

80-89 arasında puan alanlar B seviyesinde dil bilgisine sahiptirler.

70-79 arasında puan alanlar D seviyesinde dil bilgisine sahiptirler.

60-69 arasında puan alanlar D seviyesinde dil bilgisine sahiptirler.

50-59 arasında puan alanlar E seviyesinde dil bilgisine sahiptirler.

Yabancı Dil Tazminatı Ne Kadar 2019?

Memurlara bildikleri yabancı dillere göre ve bu dilleri görevleri esnasında kullanıp kullanmadıklarına bakılır ve tazminat ödenir. Ödenen bu yabancı dil tazminatı 2019 yılı Temmuz ayı itibariyle arttı. Aylık katsayının 1 Temmuz’da artmasına bağlı olarak tazminatın aylık miktarı 2-9 TL arasında arttı. Yabancı Dil Sınavından 70 ve üzerinde puan alan memurlara aldıkları puanlara dil bilgilerine ve kullanımlarına göre ödenen tazminatın 2019 yılında ne kadar olduğu araştırılmaktadır. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki bilinen her yabancı dil için personele ayrı olarak tazminat ödenir.

Yabancı dil bilgisinden devlet işlerinde faydalanması durumunda personele A düzeyinde (96-100 puan) 165 TL, A düzeyinde (90-95 puan) 124 TL, B düzeyi dil bilgisine (80-89 puan) 82 TL, C düzeyinde dil bilgisi için (70-79 puan) 41 TL aylık net tazminat ödenir.

Yabancı dil bilen diğer personele A düzeyinde dil bilgisi için (96-100 puan) 103 TL, A düzeyinde (90-95 puan) 103 TL, B düzeyinde (80-89 puan) 69 TL, C düzeyinde (70-79 puan) 34 TL yabancı dil tazminatı ödenir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

yabanci dil tazminati miktari
SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.