kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yüksek Lisans Yapan Memurun Maaşı Artar Mı? Ne Kadar Artar?

Yüksek Lisans Yapan Memurun Maaşı Artar Mı? Ne Kadar Artar? Yüksek lisans nedir? Memurlar yüksek lisans yapabilir mi? Yüksek lisans yapmanın memura etkisi var mı? Yüksek lisans yapan memurun maaşı ne kadar artar?

A+
A-

Eğitime verilen önem gün geçtikçe artmaktadır. Yıllar önce okuma-yazma bilgisi ile fark yaratmak mümkünken şimdi üniversite mezunu olmak bile yetmemektedir. Bu nedenle pek çok kişi hem kendileri hem de aile üyeleri için lisans üstü eğitimi önermektedir. İşte tam da bu noktada karşımıza yüksek lisans çıkmaktadır. Genellikle akademisyen olmak isteyen insanların başvurduğu yüksek lisans programı alanında uzmanlaşmak isteyen insanların veya eğitimini bir üst seviyeye çıkarmak isteyen insanların başvurduğu bir eğitim programıdır. Özellikle devlet memurları son yıllarda yüksek lisans programlarına yoğun ilgi göstermektedir. Farklı nedenlerle farklı şekillerde harekete geçen devlet memurları yüksek lisans yapmak isterler ve yüksek lisansın kariyerlerine etkilerini merak ederler. www.tercihiniyap.net ailesi olarak binlerce memurun ve binlerce memur adayının merak ettiği sorulara cevap aradık. Peki yüksek lisans nedir? Memurlar yüksek lisans yapabilir mi? Yüksek lisans yapmak memuru nasıl etkiler? Yüksek lisans yapan memurun maaşı artar mı? Yüksek lisans yapan memurun maaşı ne kadar artar?

Yüksek Lisans Nedir?

Yüksek lisans eğitim programı 4 yıllık verilen lisans programının bir üstü olarak öne çıkmaktadır. 4 yıllık lisans eğitimi sonrasında yüksek lisans yapan kişiler eğitimlerinin, aldıkları öğrenimin ve yaptıkları araştırmanın sonuçlarını yürüttükleri araştırmalar ve tezlerle ortaya koyarlar. Yüksek lisans eğitimi tıpkı lisans eğitimi gibi yükseköğretim kurumlarında verilir. Artık ülkenin her yerinde üniversite mezunu olan kişi sayısı artmaktadır. Bu nedenle yüksek lisans yapmak bir zorunluluk haline gelmiştir. Bir adım öne geçmek isteyen her bir kişi yüksek lisans yapmaya çalışmaktadır. Özellikle devlet memurları yüksek lisans yapmayı ve yüksek lisans yaparak kariyerlerinde yükselmeyi hedeflemektedirler. Kamu Haber

Memurlar Yüksek Lisans Yapabilir Mi?

Türkiye’de binlerce devlet memuru bulunmaktadır. Ayrıca her yıl binlerce kişi devlet memuru olabilmek için kamu sınavlarına girmektedir. Bu kapsamda binlerce kişi “memurlar yüksek lisans yapabilir mi?” sorusunu sormaktadır. Bu soruya verilecek cevap “evet” olacaktır. Devlet memurları, memur olmadan önce veya memur olduktan sonra yüksek lisans programlarına girebilir. Yüksek lisans eğitimi alabilir. Bunun için yapmaları gereken hususlar varsa sınav şartlarını karşılamak veya maddi karşılığını ödeyerek eğitimlerini tamamlamaktır.

Yüksek Lisans Yapmanın Memura Etkisi Var Mı?

Kamu personelleri memur olmadan önce veya sonrasında yüksek lisans programlarına girebilirler ve yüksek lisans yapabilirler. Günümüzde yüksek lisans eğitimi almak son derece önemlidir. Bu nedenle devlette memurlarını bu konuda teşvik eder ve yüksek lisans yapan memurlarına ilave 1 kademe ilerlemesi verilir. 1 ilave kademe ilerlemesi alan memurun da doğal olarak maaşı artmaktadır. Memur maaşlarında yaşanan artış hem derece ile ilgilidir hem de bazı kadrolarda çalışan memurların gelirleri bağımsız olarak artmaktadır. www.tercihiniyap.net ailesi olarak 1 kademe ilerlemesi alan memurun maaşında yaşanan artışı göz ardı ederek bazı kadrolarda olan memurların ayrıca maaşlarının artmasını inceleyeceğiz.

Yüksek Lisans Yapan Memurun Maaşı Artar Mı?

Bazdı kadrolarda çalışan devlet memurlarının aldıkları maaşlar yüksek lisans yapmaları durumunda artış göstermektedir. Bu kadrolara ekonomist, öğretmen, hemşire, ve ebe unvanlı kadrolar örnek gösterilebilir. Bu kadrolarda çalışan memurların maaşları 1 kademe ilerlemesinden bağımsız olarak yükselir. Memur maaşlarında yaşanan artık 50 TL ile 500 TL arasında değişebilmektedir.

yuksek lisans memur maas

Yüksek Lisans Yapan Hemşire ve Ebe Maaşları Ne Kadar?

sağlık hizmetlerinin verilmesinde kritik önem taşıyan hemşire ve ebe kadrolarında çalışan memurların yüksek lisans yapmaları durumunda maaşlarında artış yaşanmaktadır. Yüksek lisans yapan hemşire ve ebeler, uzman ebe ve uzman hemşire unvanı kazanırlar. Böylece aylık tazminat oranları da yükselir. Ayrıca yüksek lisans yapan hemşire ve ebe kadrolarında çalışan personellerin maaşları 55-65 TL arasında artar. İlgili personellerin ilave kademe ilerlemesinden kaynaklanan fark hariç olmak üzere 15 Ekim 2008 öncesinde memur olan personeller 62 TL, bu tarihten sonra işe girenler 54 TL fazla maaş alırlar.

Yüksek Lisans Yapan Ekonomist Maaşı Ne Kadar?

Devlet kadrolarında ekonomist olarak çalışan personellerin yüksek lisans yapmaları durumunda maaşlarında gözle görülür bir artış yaşanmaktadır. Ayrıca aylık tazminat oranları da yükselmektedir. Ekonomistlerin yüksek lisans yapmaları durumunda kademe ilerlemesinden oluşan fark hariç 530 TL ile 616 TL arasında ücret alırlar. Yüksek lisans yapan bu personeller, yapmamış olan emsallerine kıyasla 2019’da 1-4 dereceli kadrolar için 616 TL, diğer derecelerde ise 529 TL fazla ücret alırlar.

Yüksek Lisans Yapan Öğretmen Maaşı Ne Kadar?

Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde binlerce öğretmen istihdam edilmektedir. Öğretmenlerin yüksek lisans yapmaları durumunda maaşları artmaktadır. Yüksek lisans yapan öğretmenlerin, yapmayan öğretmenlere göre avantajlarını bir tabloyla anlatmak daha faydalı olacaktır. Bu noktada öğretmenler her bir ek ders saati için aldıkları ücret artmaktadır.

ogretmen ek ders yuksek lisans

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

  1. Serap Yılmaz Avatar Serap Yılmaz dedi ki:

    Çalıştığım alanın dışında başka bölümden tezsiz yüksek lisans yapsak yine derece kademe artar mı