kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kaymakam Adaylığı Maaşı ve Kaymakamlık Maaşı Ne Kadar?

Kaymakamlık mesleği nasıl bir meslektir? Kaymakam Adaylığı maaşı ne kadar? Kaymakamlık maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde.

A+
A-

İlçelerin idaresinden sorumlu olan kaymakamlar hakkında merak edilen konulardan biri de maaş bilgisidir. Sizlere bu yazımızda en güncel kaymakam adaylığı maaşı ve kaymakamlık maaşı ne kadar sorusunu cevapladık.

İçişleri Bakanlığı tarafından ilçe idaresinde Mülki İdare Amiri olarak görevlendirilmek üzere istihdamı gerçekleştirilen Kaymakamlık Mesleği nedir? Kaymakamların özlük hakları nasıldır? Kaymakamların görev yerleri nerelerdir? Kaymakamlık mesleğine nasıl girilir? Kaymakam Adaylığı maaşı ne kadar? Kaymakamlık Maaşı ne kadardır? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Kaymakamlık Nedir? Başvuru Şartları Nelerdir?

İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık Mesleği Nedir ve Kimler Kaymakam Olabilir?

İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık Mesleği bakanlığın ülkenin dört bir yanında kurulu olan ilçelerin sevk ve idaresini sağlaması gayesiyle istihdam ettiği ve bu ilçelerde görevlendirdiği kariyer meslek grubudur. Diğer bir ismiyle mülki idare amirliği mesleğine girmek isteyen adayların bazı genel memurluk şartlarını, yaş, mezuniyet gibi koşulları sağlayabiliyor olmaları gerekmektedir.

İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık Mesleğine giriş için gerekli özelliklere sahip olan adaylar herhangi bir KPSS puan şartı olmaksızın ÖSYM tarafından gerçekleştirilen İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı alımı yazılı sınavına girme hakkı kazanacaklardır.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kaymakam Adaylığı yazılı sınavında adaylara ağırlıklı kısmını Hukuk konularının oluşturduğu yüz adet çoktan seçmeli test sorusu yöneltilmektedir. İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık Mesleğine girmek isteyen adayların bu ilk aşamayı geçebilmeler için en az 70 puan almaları ve Kaymakam Adaylığı alım sayısının dört katı kadar aday arasında da yer almaları gerekmektedir ki ikinci aşama olan Kaymakam Adaylığı sözlü mülakatlarına girebilsinler.

İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık Mesleğine girişin ikinci aşaması olan Kaymakam Adaylığı sözlü mülakatları İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara’da gerçekleştirilmektedir ve bu aşamada başarılı olan adaylar Kaymakam Adayı olarak görevlerine başlamaktadır.

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Sınavı Nasıl? Kimler Kaymakam Adaylığı Sınavına Katılabilir?

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı alım süreci ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yazılı yarışma sınavı ve sonrasında Bakanlığı yaptığı sözlü mülakatlar ile gerçekleştirilmektedir. Kaymakam Adaylığı yazılı sınavına dair merak ettiğiniz tüm detayları aşağıda yer alan yönlendirme ile erişebileceğiniz çalışmamızda ulaşabilirsiniz;

109. Dönem Kaymakamlık Sonucu Açıklandı,110. Dönem Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

icisleri bina

İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık Mesleği Görev Yerleri Nerelerdir?

İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık Mesleği mensuplarının temelde görev yerleri ülkemizde bulunan tüm ilçelerdir. Belirli zaman aralıklarıyla yayımlanan kararnameler ile farklı ilçelere görevlendirilebilen Kaymakamlar ayrıca Vali Yardımcılığı görevleri ile il merkezlerinde de görev yapabilmektedirler.

İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık Mesleği Özlük Hakları Nasıldır?

İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık Mesleğine Kaymakam Adayı olarak başlayan ve süreç içerisinde Kaymakam olarak kıdem kazanan mülki idare amirlerinin varabilecekleri en üst ek gösterge tutarı 4800’dür. Bu yönüyle Sayıştay Denetçileri ile Hakim/Savcılardan düşük, Uzmanlar, Müfettişler, Denetçiler gibi diğer A Grubu kariyer mesleklerden üst konumda yer almaktadırlar.

Kaymakam Adaylığı Maaşı Ne Kadar? Kaymakam Maaşı  Ne Kadar?

İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık Mesleğinde bir Kaymakam Adayının maaşı yaklaşık olarak 14-19 bin TL civarındadır.

Kaymakam adayı ne demek?

Mülki idare amiri hizmet sınıfının ilk rütbesi olup kaymakamlık kursundan sonra başarılı olanların, kaymakam olarak kura çekimi ile atandıkları sürece verilen isimdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.