kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 Adli ve İdari Yargı Hakimliği Sözlü Mülakatları Ne Zaman Yapılacak?

29 Aralık 2019 tarihinde yazılı kısmı yapılan 2019 Adli Yargı Hakimliği mezun ve avukatlıktan geçiş sınavları ile İdari Yargı Hakimliği alımı sözlü mülakatı ne zaman yapılacak? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

A+
A-

Adalet Bakanlığı tarafından süreci 2019 yılında başlatılan Adli Yargı Hakimliği mezun ve avukatlık mesleğinden geçiş alım süreçleri ile İdari Yargı Hakimliği mezun grubu alım süreci 2020 yılında ülkemizde görülen koronavirüs kovid 19 salgını sebebiyle sekteye uğradı. 2019 Adli ve İdari Yargı Hakimliği alım süreçlerinde neler yaşandı? Başvuru ve sınav süreçleri nasıl işledi? 2019 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği alımlarının son safhası olan sözlü mülakatlar ne zaman gerçekleştirilecek? Detayları haberimizde bulabilirsiniz. Kamu Haber

2019 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Alım Süreci

Adalet Bakanlığı 2019 yılında başlatmak üzere toplam 1300 kişilik Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği ilanı yayınladı. Yayınlanan ilana göre toplam 1300 kişilik bu kadronun 1000 kişilik kısmı Adli Yargı mezun grubuna, 100 kişilik kısmı İdari Yargı mezun grubuna, 200 kişilik kısmı ise Adli Yargı avukatlıktan geçiş grubuna ayrıldı.

2019 Adli ve İdari Yargı Hakimliği alımları için Adalet Bakanlığı ve sınavı gerçekleştirecek olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi sistemi üzerinden başvurular 31 Ekim 2019 tarihinde başladı. Başvurular bu tarihten 7 Kasım 2019 tarihine kadar devam etti. Bu süreçte adayların başvurularını herhangi bir sebeple gerçekleştirememeleri durumuna karşın ÖSYM’nin uygulamaya koyduğu geç başvuru sisteminden yararlanabilecekleri tarih ise 20 Kasım 2019 olarak belirlendi.

2019 Adli ve İdari Yargı Hakimliği Yazılı Sınavı

2019 yılında gerçekleştirilen Adli Yargı Hakimliği mezun ve avukat grupları alımı ile İdari Yargı Hakimliği mezun grubu alımının ilk aşaması olan yazılı yarışma sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından 29 Aralık 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Yazılı sınavda adayların hepsinin ortak ders ve sorulardan katıldığı ortak alan bilgisi kısmı ile kendi alanlarına has konuların bulunduğu Adli Yargı ve İdari Yargı oturumları gerçekleştirildi. Her alan için toplam 100 soru adaylara yöneltildi. Bu yıl ilk kez olarak Adli Yargı Hakimliği adayların İş Hukuku konularından da sorular soruldu.

29 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilen Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği yazılı sınavlarında adaylara yöneltilen sınav konularını bir arada incelemek için aşağıda yer alan çalışmalarımızı inceleyebilirsiniz;

29 Aralık 2019 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Yazılı Sınavı Kaçla Kapattı? Taban Puanı Kaç Oldu?

29 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilen Adli Yargı Hakimliği yazılı sınavını kazanan son sıradaki adayın puanını ve netlerini incelemek için Tıklayınız!

29 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilen İdari Yargı Hakimliği yazılı sınavını kazanan son sıradaki adayın puanını ve netlerini incelemek için Tıklayınız!

2019 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği Alımı Sözlü Mülakatları Ne Zaman Yapılacak?

29 Aralık 2019 tarihinde yazılı bölümü gerçekleştirilen Hakimlik sınavlarının sözlü mülakatlarının 4 Mayıs 2020 tarihi ile 10 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanmaktaydı. Bu şekilde duyuru yapıldıktan sonra ülkemizde 11 Mart 2020 tarihi itibariyle ilk vaka tespitinin yapılmasının ardından başlayan korona tipi kovid 19 virüsü salgını sebebiyle Adalet Bakanlığı 10 Nisan 2020 tarihinde mülakatların ertelendiğini ilan etti.

10 Nisan 2020 tarihinde Adalet Bakanlığı’na bağlı Personel Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen duyuru şu şekilde;

pgm hakimlik erteleme duyuru

Bu duyuru ile ertelenen 2019 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği sözlü mülakatlarının ileri bir tarihte yapılacağı belirtilmiş ancak henüz koronavirüs kovid 19 salgınının seyri öngörülemediğinden net bir tarihe işaret edilmemiştir.

Şayet Adalet Bakanlığı tarafından bu konuda güncel açıklamalar gelirse haberimizi bu bilgiler ekseninde güncelleyerek sizlere net bilgileri aktarmaya devam edeceğiz.

2019 Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği mülakatlarına dair güncel bilgiler ve duyumları izlemek için FORUM sayfamızı da takipte kalın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.