kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kimyager Maaşları 2023 Ne Kadar?

Kimyager Maaşları 2023 Ne Kadar? Kimyager nedir? Kimyager kimdir? Kimyager iş ilanları 2023 personel alımı var mı? Kimyager çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl? Kimyager ne iş yapar? Özel sektör ve devlette kimyager maaşları 2023 ne kadar?

A+
A-

Türkiye’de fen bilimleri gereken önemi görememektedir. Bu nedenle bu alanlarda başarılı isimlerin sayısı oldukça azdır. Türkiye’de hak ettiği değeri ve önemi görmeyen bilim dallarından biri de kimya bilimidir. Doğadaki maddeleri inceleyen kimya bilimi doğada bulunan her şeyin hareketlerini ve bu hareketlerin sonuçlarını inceler. Mekanik olarak da anılan kimya bilimi kinematik olarak da ifade edilmektedir. Türkiye’de son yıllarda kimya alanı tekrar önem kazanmaktadır. Bu nedenle pek çok kişi kimya ile ilgili eğitim almak istemekte ve kimyager olmak istemektedir. Peki kimyager nedir? Kimyager kimdir? Kimyager ne iş yapar? Kimyager maaşları 2023 ne kadar? Devlette kimyager maaşları 2023 ne kadar? Özel sektörde kimyager maaşları 2023 ne kadar? Kimyager çalışma şartları ve saatleri 2023 nasıl?

Devlette Hangi Teknik Personel İlave 1 Derece Alamaz?

Kimyager Nedir? Kimdir?

Kimya alanında eğitim alan ve bu eğitimleri sonucunda kimya üzerine çalışan personellere kimyager denir. Bu personeller madde, atom ve moleküller arasındaki ilişkileri, nedenleri ve sonuçları analiz eder. Ayrıca yaptıkları çalışmaları laboratuvar ortamında yürütürler.

kimyager nedir ne demek

Kimyager İş İlanları 2023 Personel Alımı

Kimyagerler özel sektörde ve devlette iş bulabilirler. Üniversitelerde 4 yıl boyunca kimya üzerine eğitim alan personeller lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra iş ararlar. İş bulma süreci özel sektör ve devlet için ayrı ayrı yürümektedir. Devlette çalışmak isteyenlerin KPSS’ye girmesi ve yüksek puan alması gerekmektedir. Özel sektörde çalışacaklar ise deneyim kazanmalı ve başarılarına başarı eklemek zorundadırlar. KPSS’den yüksek puan alan ve deneyiminlerini artıran personeller kolaylıkla iş bulabilir. Kimyager iş ilanlarını takip etmek isteyen kişilerin kariyer sitelerini takip etmeleri önemlidir.

Kimyager Ne İş Yapar?

Ne iş yaptığı pek bilinmeyen personellerin başında gelen kimyagerlerin aslında binlerce sorumluluğu bulunmaktadır. Personellerin hemen hemen her sektöre verdiği bir katkı bulunmaktadır. Örneğin kozmetik sektörü, savunma sektörü, ilaç sektörü, teknik ve sağlık alanlarında personeller faaliyet gösterebilir. Ancak genellikle Araştırma Geliştirme (AR-GE), kalite kontrol ve denetim süreçlerinde çalışırlar. Personeller ürün maliyetlerinin düşürülmesinde, kalitenin artırılmasında, gerçek ile sahtenin ayrılmasında vazgeçilmez faaliyetler gösterirler. Maddelerin saflıklarını inceleyen personeller tarım ilaçları, insan ilaçları, eczacılık konularında uygulama ile çalışırlar.

Kimyager Çalışma Şartları ve Saatleri 2023

Kimyagerler laboratuvar ortamında çalışan personellerdir. Son drece steril ve sakin bir çalışma ortamları bulunur. Personeller sakin bir çalışma ortamına sahip olsa da farklı alanlarda çalışan personellerle de iletişim kurarlar. Örneğin personeller eczacılarla, yöneticilerle, biyologlarla, biyokimyacılarla iç içe çalışabilirler. Kimya sektörüne ülkede gereken önem henüz verilmemiştir. Bu nedenle bu alanda çalışan personeller çalışma alanlarında gerekli değeri görememektedir.

Personeller kamuda ve özel sektörde çalışabilir. Devlette çalışan personellerin çalışma şartları daha iyi durumdadır. Özelde çalışan personeller ise çalıştıkları kuruma ve alana göre farklı çalışma şartlarında faaliyet gösterirler. Personeller genellikle sağlık alanında ve özel sektörde çalışırlar. Devlette çalışma saatleri 09.00-17.00 esasına dayalıyken özel sektörde çalışma saatleri işin bitip bitmemesine göre ve ilgili şirketin politikasına göre değişir.

Kimyager Maaşları 2023

Kimyagerler hem özel sektörde hem de devlette iş bulabilirler. Ancak devlette ve özel sektörde çalışan personeller farklı çalışma koşullarına sahiptirler. Örneğin devlette daha oturaklı bir düzenden ve çok fazla değişmeyen bir maaştan söz etmek mümkündür. Ancak özel sektörde şartlar ve maaş çizelgesi oldukça değişken olabilmektedir. Yine de ortalama bir rakam vermemiz gerekirse Türkiye’de kimyager maaşları 2023 2 bin TL ile 10 bin TL arasında değişiklik gösterebilmektedir.

kimyager maaslari 2019

Devlette Kimyager Maaşları 2023

Kamuda istihdam edilen kimyagerler teknik hizmetler sınıfında ve sağlık hizmetleri sınıfında yer alır. Hizmet sınıflarında personellerin maaşları değişir. Ayrıca 1 yılda Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere toplam 2 kez maaş zammı personellerin ücretlerini olumlu yönde etkiler. Personellerin derece ve kıdemi, hizmet sınıfı, hizmet yılı,na göre maaşlarında değişiklik olabileceğini de hatırlatmak gerekir. Ayrıca personellerin evli olup olmadığı, çocuk sahibi olup olmadığı gibi unsurlarda son derece önemlidir.

Tüm bu değişkenlerden bağımsız olarak asgari geçim indirimini de hesaba katmadan kamuda kimyager maaşlarını inceledik. Devlette kimyager maaşları 2023 14 bin 600 TL civarındadır. Aile yardımı, asgari geçim indirimi gibi ek ödenekler eklendiğinde personellerin maaşları 15 bin TL’yi bulmaktadır. Ancak bu tutar teknik hizmetler sınıfında yer alan personeller için geçerlidir. Sağlık hizmetler sınıfındaki kimyagerlerin maaşları ortalama 500 TL daha düşüktür. İşte derece ve kıdemine göre devlette çalışan personellerin maaşları…

8/1 derecesinde deneyimsiz kimyager maaşları 2023 teknik hizmetler sınıfında 14 bin 500 TL civarındadır. Sağlık hizmetler sınıfında ise maaşlar 14 bin TL civarındadır.

Özel Sektörde Kimyager Maaşları 2023

Özel sektörde mesleği fark etmeksizin iş hayatına yeni başlayan personellerin maaşları oldukça düşüktür. Genellikle özelde başlangıç maaşları asgari ücret seviyesinden başlar. Daha sonra deneyime, başarıya, çalıştığınız kuruma göre maaşlar artış gösterir. Özel sektörde çalıştığınız şirketin, yöneticileriniz maaşlarınızda etkisi büyüktür. Bu anlamda kimyager maaşlarının da başlangıç seviyesinde oldukça düşük olacağını belirtmek gerekir. Özel sektörde yeni mezun kimyager maaşları 2023 asgari ücret seviyenin biraz üzerindedir. Mesleğe yeni başlayan personeller 9 bin 250 TL civarında maaş alır. Görevinde yükselen, başarılı olan ve sektörde adından söz ettiren personellerin maaşları ise 10 bin TL civarındadır. Ancak 2023 özel sektörde ortalama kimyager maaşları 9 bin 500 TL sevinyesindedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Devlette Müdür Maaşları Ne Kadar?

Kimyager kaç yıl okunur?

Kimyagerlik programında eğitim süresi 4 yıl olup maddelerin kimyasal nitelikleri, molekül yapıları ve bunların değişim ilkeleri ile her cins kimyasal örneğin analizi konularında eğitim verilir.

Yorumlar

  1. Ahmet Kahraman Avatar Ahmet Kahraman dedi ki:

    Üniversite öğrencisiyim.İyi bir üniversitede kimya mühendisi olarak çalışmak istesem ne kadar maaş alırım ?