kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Devlet Memurunun Ek Göstergesi Hangi Şehirde Ne Kadar?

Devlet Memurunun Ek Göstergesi Hangi Şehirde Ne Kadar? Ek Gösterge Görev Yerine Göre Değişir Mi? Nasıl Değişir? Çalıştığı Yere Göre Ek Göstergesi Değişen Memurlar Kimlerdir?

A+
A-

Türkiye’de binlerce devlet memuru bulunmaktadır. 81 ilde ve yüzlerce ilçede görev yapan devlet memurlarının iş hayatı ile ilgili pek çok şey merak edilmektedir. Özellikle de memur olmak isteyenler ile yeni kamu personelinin hakları sık sık araştırma konusu oluyor. Memurların ek göstergeleri, emeklilik haklarını, aylık alınan maaşlarını da etkileyebilir. Bu konudaki çerçeve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu içerisinde belirlenmiştir. Kamu personelinin hizmet sınıfı, aylık dereceleri ve unvanları göz önünde bulundurularak ek gösterge rakamları belirlenir.

Ek Gösterge Görev Yerine Göre Değişir Mi? Nasıl Değişir?

Kamu personelinde hangi ek göstergenin uygulanacağı bazı unsurlara bakılarak belirlenir. Örneğin unvanları, hizmet sınıfları, aylık derecelerine bakılır. Ayrıca kamu personelinin görev yaptığı, çalıştığı şehir de belirleyicidir. Hizmet sınıfı, aylık derecesi ve unvanı aynı olan kamu personelinin ek göstergeleri çalıştıkları yerin büyükşehir olup olmamasına göre değişebilir. Ayrıca büyükşehir olsa da Ankara, İzmir ve İstanbul şehirleri olup olmamasına göre de değişebilir. kamu haber

Çalıştığı Yere Göre Ek Göstergesi Değişen Memurlar Kimlerdir?

Kamu personelinin görev yaptığı yere göre ek göstergesi değişebilir. Bu personelin kimer olduğu, ek göstergelerinin çalıştığı yere göre ne kadar olduğuna ilişkin bir tablo hazırladık.

Kadro Unvanı

Ankara, İstanbul, İzmir

Büyükşehirler olan diğer iller

Büyükşehir olmayan iller

Vergi Dairesi Başkanı

4800

3600

3600

İl Emniyet Müdürü

4300

3600

3600

Bakanlık İl Müdürleri (il idare kurulu üyesi olmayanlar)

3600

3000

3000

Sosyal Güvenlik İl Müdürü

3600

3000

3000

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.