kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS P124 Puan Türü Nedir? Nasıl Hesaplanır? Ne İşe Yarar?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS DHBT oturumları neticesinde hesaplanan KPSS P124 puan türü nedir? KPSS P124 puan türü nasıl hesaplanmaktadır? Detaylar haberimizde.

A+
A-

ÖSYM’nin kamu kurumlarına atanmak isteyen adayların atanmaları için gerçekleştirdiği sınavların genel çatısı olan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın din hizmetleri görevlerine atanmak isteyen adaylar için gerçekleştirdiği kısmı olan Kamu Personeli Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi nedir? KPSS DHBT puan türleri nelerdir? KPSS DHBT Lisans adayları için hesaplanacak olan KPSS P124 puan türü nedir? KPSS P124 puan türü nasıl hesaplanır? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Kamu Personeli Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi KPSS DHBT Nedir? Kimler İçin Düzenlenmektedir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin kamu kurumlarından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın din hizmetleri kadrolarında görev yapmak isteyen adaylar için gerçekleştirilen kısmı olan KPSS DHBT iki kısımdan oluşan alan bilgisi sınavıdır. Bu kısımlardan KPSS DHBT-1 bölümü hem lise, hem önlisans hem de lisans düzeyinden sınava katılacak olan adaylar için ortak sorulardan oluşurken, DHBT-2 kısmı ise adayların mezuniyet durumları gözetilerek farklı sorular içermektedir. Buna göre adayların hesaplanacak DHBT puan türleri de farklılaşmaktadır. Lise düzeyinde sınava katılan adaylar için KPSS P122 puan türü, ön lisans düzeyinde sınava katılan adaylar için KPSS P123 puan türü, lisans düzeyinde sınava katılan adaylar içinse KPSS P124 puan türü hesaplanmaktadır.

KPSS DHBT Oturumu Kaç Senede Bir Yapılır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın Din Hizmetleri Alan Bilgisi bölümleri ÖSYM tarafından başka bazı KPSS oturumları gibi yalnızca iki yılda bir defa gerçekleştirilmektedir. İki senede bir yapılan ÖSYM sınavlarının diğerleri gibi KPSS DHBT oturumlarının da gerçekleştirildiği yıllar çift takvim yıllarıdır. ÖSYM’nin KPSS için tatbik ettiği tek yıl – çift yıl ayrımına dair daha detaylı bilgileri yönlendirmesine yer verdiğimiz aşağıdaki çalışmamızda inceleyebilirsiniz;

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi DHBT Puan Türleri Kaç Sene Geçerlidir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi’ne giren adayların elde etmiş oldukları puan türleri ile atanabilmeleri için iki sene zamanları bulunmaktadır. Bu iki sene geçerliliği süren puan türleri iki sene sonunda gerçekleştirilecek olan yeni KPSS DHBT oturumları ile birlikte geçerliliğini kaybedecektir.

KPSS DHBT KPSS P123 Puan Türü Nedir? Nasıl Hesaplanmaktadır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı DHBT oturumlarına katılacak olan adaylardan lisans düzeyinde KSPS DHBT oturumlarına katılacak olan adaylar için hesaplanacak olan puan türü KPSS P124 puan türüdür. KPSS P124 puan türünün hesaplanmasında adayların ön lisans ve lise düzeyinde katılan adaylarla ortak olarak girdiği DHBT-1 oturumu ile kendilerine has sorulardan katılacaklar KPSS DHBT-2 oturumunun yanı sıra tüm lisans mezunu adaylar ile birlikte katılmaları gereken KPSS Lisans oturumu alanlarının etkisi bulunmaktadır.

KPSS DHBT alanından sınava girecek olan Lisans düzeyindeki adayların puanlarının hesaplanması için KPSS Lisans oturumuna da katılmaları bu yönüyle şarttır. Adayların KPSS Lisans oturumuna katılmamaları durumunda atanmalarına esas teşkil edecek olan KPSS P124 puanlarının hesaplanması mümkün olmayacaktır.

KPSS P124 puan türünün hesaplanması için adayların katılmaları gereken oturumlar ile bu oturumlardaki testlerin puanın hesaplanmasındaki ağırlığını aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Test Ağırlığı
KPSS Lisans
-Genel Yetenek; %15
-Genel Kültür; %15
%30
KPSS DHBT-1 %30
KPSS DHBT-2 %40

KPSS Lisans Sınavı Konuları Nelerdir?

KPSS DHBT sınavına lisans düzeyinde katılacak olan adayların KPSS P124 puan türlerinin hesaplanması için katılmak zorunda oldukları KPSS Lisans sınavının konularını ve soru dağılımlarını detaylı bir şekilde incelemek için bu konudaki çalışmamıza aşağıdaki yönlendirme vasıtası ile ulaşabilirsiniz;

2020 KPSS DHBT Lisans düzeyinde sınava hazırlık yapan adaylarla sınava dair istişare etmek ve sorularınızı yöneltmek için Tıklayınız!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.