kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/5 Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel atama taban puanları kaçta kaldı? Sağlık Bakanlığı kpss 2018/5 atama taban puanlarını derlediğimiz yazımız içerisinde lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları bölümlerinin atama taban puanlarını bulabilirler.

Sağlık Bakanlığının sözleşmeli 18.000 personel atama sonuçları 19 Haziran 2018 tarihi itibariyle bugün açıklanmıştır. Çok sayıda adayın başvuru yaptığı sonuçlarda atama puanları kimi bölümlerde beklendiğinden düşük taban puanda kalırken, kimi bölümlerde de yüksek kapatmıştır. Tercihiniyap ailesi olarak, lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için bütün kadrolara ait Sağlık Bakanlığı kpss 2018/5 atama taban puanları listesini oluşturduk. Bu sayede bölümlere göre en düşük atama puanlarını inceleyebileceksiniz.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/5 Lisans Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/5 atamalarında toplam 10.252 kişilik lisans mezunlarına kontenjan açılmıştır. Bu atama içerisinde 7.234 kontenjan hemşirelik bölümü mezunlarına ve 1.950 kontenjan ebelik bölümü mezunlarına ayrılmıştır. Diğer bölümler içinde bu zamana kadar Sağlık Bakanlığı atamalarında hiç rastlanılmayacak kadar fazla kadroya yer verilmiştir. Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/5 lisans atama taban puanları aşağıdaki puanlarda kalmıştır:

  • Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tıbbi Biyolojik Bilimler ve Moleküler Biyoloji bölümü mezunlarının – Biyolog olarak atama taban puanı 83.825 puanla  Bitlis Kurtalan Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Çocuk Gelişimi, Çocuk Sağlığı ve Gelişimi ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü mezunlarının – Çocuk Gelişimcisi olarak atama taban puanı 75.964 puanla İstanbul Sultanbeyli Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Dil ve Konuşma Terapisi bölümü mezunlarının – Dil ve Konuşma Terapisti olarak atama taban puanı 60.167 puanla İstanbul T.C. Sb. Sbü. Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi olurken, toplamda bu bölüm için açılan 7 kontenjan da boş kalmıştır.
  • Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunlarının – Diyetisyen olarak atama taban puanı 85.947 puanla Ardahan Göle Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Ebelik bölümü mezunlarının – Ebe olarak atama taban puanı 55.980 puanla Çankırı Kurşunlu Toplum Sağlığı Merkezi Sivricek Sağlık Evi olmuştur.
  • Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü mezunlarının – Fizyoterapist olarak atama taban puanı 86.231 puanla İstanbul Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olmuştur.
  • Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Memurluğu bölümü mezunlarının – Hemşire olarak atama taban puanı 62.517 puanla İstanbul T.C. Sb. Sbü. Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Ergoterapi bölümü mezunlarının – İş ve Uğraşı Terapisti (Ergoterapist) olarak atama taban puanı 72.299 puanla Şırnak Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Odyoloji bölümü mezunlarının – Odyolog olarak atama taban puanı 78.142 puanla Hakkari Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Perfüzyonist atama taban puanı 51.949 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi olurken, bu bölüm için açılan 12 kontenjan da boş kalmıştır.
  • Psikoloji bölümü mezunlarının – Psikolog olarak atama taban puanı 80.289 puanla Kırşehir Kaman Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Sağlık Fizikçisi atama taban puanı 64.694 puanla  Rize T.C. Sb. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Sosyal Hizmetler / Sosyal Hizmet ve Sosyal Çalışmacı Sosyal Çalışmalar bölümü mezunları – Sosyal Çalışmacı olarak atama tabanı puanı 83.898 puanla İstanbul Sultanbeyli Toplum Sağlığı Merkezi olmuştur.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/5 Önlisans Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/5 önlisans konenjan sayısı toplam 5.567 kişi olarak belirlenmiştir. Bu atamalarda önlisans mezunları içerisinde en çok kadro 1.006 kişilik ilk ve acil yardım sağlık teknikeri ataması şeklinde olmuştur, Bunun dışında 818 kişilik Tıbbi Sekreter kadrosuna, 761 kişilik Röntgen Teknikeri kadrosuna ve 577 kişilik Laboratuvar Teknikeri kadrosuna yer verilmiştir. Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/5 önlisans atama taban puanları aşağıdaki şekilde kalmıştır:

  • Adli Tıp, Adli Tıp Teknikerliği ve Otopsi Yardımcılığı bölüm mezunlarının – Adli Tıp sağlık teknikeri olarak atama taban puanı 70.751 puanla Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Ağız Diş Sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığı, Diş Teknik Sekreterliği ve Diş Hekimliği-Hijyen bölümü mezunlarının – Ağız ve Diş Sağlığı Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 74,576 puanla Balıkesir Bandırma Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmuştur.
  • Ameliyathane Hizmetleri, Cerrahi, Ameliyathane Teknikerliği ve Cerrahi Teknikerliği bölümü mezunlarının – Ameliyat Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 77.096 puanla Bursa Karacabey Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Anestezi ve Anestezi Teknikerliği bölümü mezunlarının – Anestezi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 82.012 puanla İstanbul T.C. Sb. Sbü. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Çevre, Çevre Koruma, Çevre Kirlenmesi ve Kontrolü, Çevre Sağlığı ve Çevre Koruma ve Kontrol bölümü mezunlarının – Çevre Sağlığı Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 76.407 puanla İstanbul Ümraniye Toplum Sağlığı Merkezi olmuştur.
  • Diş Protez, Diş Protez Teknikerliği, Diş Protez Teknolojisi bölümü mezunlarının – Dış Protez Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 79.674 puanla Denizli Çameli İlçe Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Diyaliz bölümü mezunlarının – Diyaliz Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 77.555 puanla Manisa Demirci Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Eczane Teknikerliği ve Eczane Hizmetleri bölümü mezunlarının – Eczane Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 71.102 puanla Rize Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi olmuştur.
  • Elektronörofizyoloji bölümü mezunlarının – Elektronörofizyoloji Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 77.208 puanla Trabzon T.C. Sb. Sbü. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Evde Hasta Bakımı bölümü mezunlarının – Evde Bakım Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 75.594 puanla Rize T.C. Sb. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Hidroterapi, Fizyoterapi,  Fizik Tedavi ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü mezunlarının – Fizik Tedavi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 81.802 puanla İstanbul T.C. Sb. Sbü. Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Paramedik, Ambulans ve Acil Bakım ve  İlk ve Acil Yardım bölümü mezunlarının –  İlk ve Acil Yardım Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 77.204 puanla Afyonkarahisar Merkez 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olmuştur.
  •  İş ve Uğraşı Terapisi bölümü mezunlarının –  İş ve Uğraşı Terapisti Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 76.418 puanla İzmir T.C. Sb. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Tıbbi Laboratuvar, Sağlık Laboratuvarı ve Tıbbi Laboratuar Teknikleri / Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümü mezunlarının – Laboratuvar Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 82.050 puanla Kırklareli Vize Devlet Hastanesi olmuştur.
  •  Odiometri / Odyometri bölümü mezunlarının – Odyometri Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 78.785 puanla Kırklareli Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Protez ve Ortez ve Ortopedik Protez ve Ortez bölümü mezunlarının – Ortopedi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 79.674 puanla Denizli Çameli İlçe Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Patoloji Laboratuvar ve Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü mezunlarının – Patolojik Anatomi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 79.668 puanla İstanbul T.C. Sb. Sbü. Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Radyoterapi bölümü mezunlarının – Radyoterapi Sağlık Teknikeri  olarak atama taban puanı 80.185 puanla İstanbul T.C. Sb. Sbü. Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Radyoloji ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümü mezunlarının –  Röntgen Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 81.485 puanla Kütahya Merkez Toplum Sağlığı Merkezi olmuştur.
  • Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü mezunlarının – Tıbbi Sekreter Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 81.068 puanla Bursa Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi olmuştur.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/5 Ortaöğretim Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/4 atamaları ile birlikte ortaöğretim mezunlarına ayrılan toplam kontenjan 2.181 olarak belirlenmiştir. Bu atamalarda ortaöğretim mezunlarına en çok kadro hemşire bölümüne yapılırken, ilk ve acil yardım sağlık teknisyeni, tıbbi sekreter ve röntgen sağlık teknisyeni de sayıca fazla ataması olan kadrolar olarak ön plana çıkmıştır. Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/4 ortaöğretim atama taban puanları aşağıdaki şekilde kalmıştır:

  • Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Ebelik Dalı ve Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Ebelik-Hemşirelik Dalı mezunlarının – Ebe olarak atama taban puanı 62.150 puanla İstanbul T.C. Sb. Sbü. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi kalmıştır.
  • Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Hemşirelik Dalı, Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Sağlık Memurluğu Dalı ve Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Ebelik-Hemşirelik Dalı mezunlarının – Hemşire olarak atama taban puanı 86.153 puanla İstanbul T.C. Sb. Sbü. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Anestezi ve Reanimasyon – Anestezi Teknisyenliği Dalı mezunlarının – Anestezi Sağlık Teknisyeni olarak atama taban puanı 87.750 puanla İstanbul T.C. Sb. Sbü. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.
  • Laboratuvar sağlık teknisyeni atama taban puanı 82,490 puanla Hakkari Şemdinli Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Çevre Sağlığı – Çevre Sağlığı Teknisyenliği Dalı mezunlarının – Çevre Sağlığı Sağlık Teknisyeni olarak atama taban puanı 73.673 puanla Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü olmuştur.
  • Diş Protez – Diş Protez Teknisyenliği Dalı mezunlarının – Diş Protez Sağlık Teknisyeni olarak atama taban puanı 80.048 puanla T.C. Sağlık Bakanlığı Tekirdağ Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmuştur.
  • Acil Sağlık Hizmetleri – Acil Tıp Teknisyenliği Dalı mezunlarının – İlk ve Acil Yardım Sağlık Teknisyeni olarak atama taban puanı 86.521 puanla Hakkari Çukurca 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olmuştur.
  • Tıbbi Laboratuvar – Tıbbi Laboratuvar Teknisyenliği Dalı mezunlarının – Laboratuvar Sağlık Teknisyeni olarak atama taban puanı 82.490 puanla Hakkari Şemdinli Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Ortopedik Protez ve Ortez – Ortopedik Protez ve Ortez Teknisyenliği Dalı mezunlarının – Ortopedi Sağlık Teknisyeni olarak atama taban puanı 74.419 puanla Hatay Devlet Hastanesi olmuştur.
  • Radyoloji – Radyoloji Teknisyenliği Dalı mezunlarının – Röntgen Sağlık Teknisyeni olarak atama taban puanı 82.947 puanla İstanbul T.C. Sb. İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eah. olmuştur.
  • Büro Yönetimi – Tıp Sekreterliği Dalı ve Sağlık Hizmetleri Sekreterliği – Tıbbi Sekreterlik Dalı mezunlarının – Tıbbi Sekreter Sağlık Teknisyeni olarak atama taban puanı 78.996 puanla Tekirdağ Saray Devlet Hastanesi olmuştur.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.