kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2012-2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alımları ve Taban Puanları

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan kariyer meslek grubu olan Defterdarlık Uzman Yardımcılığı 2015 – 2020 alımlarının taban puanları, alım sayıları ve sınava katılan aday sayılarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere istihdam edilen kariyer meslek grubu olan Defterdarlık Uzman Yardımcılığı için kadronun ihdas edilmesinden bugüne dek gerçekleştirilmiş tüm alımların sayıları, sınavlara katılma hakkı elde eden aday sayıları ve sınavlara katılma hakkı elde etmiş son sıradaki adayların ortaya çıkardıkları taban puan bilgisini çalışmamızda bulabilirsiniz.

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı mesleği Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın illerde kurulu bulunan taşra teşkilatlarında görev yapan ve devlet muhasebesi temelinde iş ve işlemlerin yürütülmesinden sorumlu kariyer meslek grubudur. Defterdarlık Uzman Yardımcılığı daha önce birden fazla kariyer meslek grubunun yürüttüğü iş ve işlemlerin tek bir çatı altında toplanması sonucu ortaya çıkan bir meslek grubudur. 2015 yılından beri açıktan alımlar gerçekleştirilen meslek için 2020 yılında da bir alım yapılması planlanmaktadır.

Nasıl Defterdarlık Uzman Yardımcısı Olunur? 

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı mesleğine girişte Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayınlayacağı ilanlara başvurabilmek için adayların genel şartları taşımalarının yanında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin her yıl gerçekleştirdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu oturumlarına katılarak Bakanlık tarafından talep edilecek olan puan türlerinden yeterli puana sahip olmaları gerekmektedir. Adayların başvuruda bulunarak mesleğe alınacak aday sayısının en fazla yirmi katı kadar yüksek puanlı aday arasında yer almaları defterdarlık uzman yardımcılığı alımının ilk aşaması olan yazılı yarışma sınavına katılabilmeleri için şarttır.

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı ilk açıktan alım olan 2015 yılında klasik usulde gerçekleştirilmişti. Ancak sonrasında gerçekleştirilen tüm alımlarda sınav usulü çoktan seçmeli test usulünde yapıldı. 2020 yılında gerçekleştirilmesi planlanan alımda da yine bu usulün devam ettirileceğini düşünüyoruz.

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında adaylara aşağıda yer alan konulardan sorular yöneltilecektir;

Alan Dersler Soru Sayısı
Hukuk Alanı Anayasa Hukuku 20 soru
İdare Hukuku (Genel Esaslar)
İdari Yargı
Medeni Hukuk (Başlangıç Hükümleri – Kişiler Hukuku – Eşya Hukuku)
Borçlar Hukuku (Genel Hükümler)
Ceza Hukuku (Genel Hükümler)
Ticaret Hukuku (Başlangıç Hükümleri)
İktisat Alanı Mikro İktisat 20 soru
Makro İktisat
Maliye Alanı Kamu Maliyesi (Maliye Teorisi – Kamu Giderleri – Kamu Gelirleri) 20 soru
Maliye Politikası
Muhasebe Alanı Genel Muhasebe 20 soru
TOPLAM 80 soru

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olmak isteyen adayların tüm derslerin aritmetik ortalamasında en az 70 puan alması gerekli ancak yeterli değildir. Defterdarlık Uzman Yardımcılığı yazılı sınavının bir diğer başarı koşulu ise adayların her bir alandan en az %50 başarı yakalamasıdır. Bu iki koşulu bir arada sağlayamayan adayların başarılı sayılmaları mümkün olmamaktadır.
Defterdarlık Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olan adaylardan en fazla mesleğe alınacak aday sayısının dört katı kadarı ikinci ve son aşama olan sözlü mülakatlara katılma hakkı elde edebilecektir.

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı 2015 – 2020 Arası Tüm Alımların Sayıları ve Taban Puanları

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı mesleği için ilk açıktan alım 2015 yılında gerçekleştirilmişti. Bu alımdan itibaren bugüne dek toplam 4 adet alım yapıldı. Bu alımlarda alınması planlanan ve ilan edilen aday sayılarını, kaç adayın yazılı sınava katılma hakkı elde ettiğini ve bugüne dek tüm Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımlarının taban puanlarını aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Alım Dönemi Kadro Sayısı Sınava Girecek Aday Sayısı Taban Puanlar Alım Şekli
2012 242 kişi 1936 kişi 80,86178 Klasik Sınav + Sözlü Mülakat
2013 276 kişi 5520 kişi 76,26 Test Sınavı + Sözlü Mülakat
2014 100 kişi 2000 kişi 80,73787 Test Sınavı + Sözlü Mülakat
2015 50 kişi 1000 kişi 82,10 Test Sınavı + Sözlü Mülakat

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Defterdarlık Uzman Yardımcılığı mesleğine açıktan gerçekleştirilen ilk alım olan 2012 alımında sınav klasik usulde gerçekleştirilmiştir ve buna dayalı olarak daha az aday yazılı sınava girme hakkı elde etmiştir. Sonraki alımlarda ise test usulüne dönülerek daha fazla adayın Defterdarlık Uzman Yardımcılığı mesleği için yarışması imkanı sağlanmıştır.

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan yazılı sınavı ve sözlü mülakatları başarı ile geride bırakan ve mesleğe Defterdarlık Uzman Yardımcısı olarak atanan adaylar ile yeterlik süreçlerinden sonra Defterdarlık Uzmanı olarak atanan meslek mensuplarının güncel maaş bilgisine aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla erişebilirsiniz

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alım süreçlerine ve sınavlarına dair daha detaylı bilgiler edinmek ve sorularınızı sormak için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.