kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 KPSS A Grubu Alan Bilgisi Sınavı Ne Zaman? (ÖSYM)

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS A Grubu 2021 ne zaman? 2021 KPSS A Grubu sınavı başvuruları ve sınav tarihi ne zaman? 2021 KPSS A Grubu konuları neler? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

A+
A-

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin düzenlediği KPSS’nin kariyer mesleklere giriş için uğraşan adayları kapsayan oturumu olan 2021 KPSS A Grubu sınavı ne zaman? 2021 KPSS A Grubu sınavı başvuruları ne zaman başlayacak? 2021 KPSS A grubu sınav tarihi ne zaman? 2021 KPSS A Grubu sınavı konuları ve soru dağılımları nasıl? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

2021 KPSS A Grubu Nedir? 2021 KPSS A Grubu Sınavına Kimlerin Katılması Gerekiyor?

Ülkemizde kamu kurum ve kuruluşlarına atanarak kamu personeli olarak çalışmak isteyen adayların mezuniyet düzeylerine göre yani lise mezunu, ön lisans mezunu ya da lisans mezunu olma durumlarına göre farklılaşan ancak tek bir ana isim ile ifade edilen merkezi sınav olan Kamu Personeli Seçme Sınavına katılması şarttır. Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın lisans mezunları için düzenlenen oturumu olan KPSS Lisans oturumuna ek olarak gerçekleştirilen KPSS A Grubu oturumuna, lisans düzeyinde mezun olan ancak kamu kurumlarında yer alan ve a grubu meslekler olarak ifade edilen bazı mesleklere girmek isteyen adayların katılması gerekmektedir. Bu bağlamda 2021 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenmesi planlanan 2021 KPSS A grubu oturumlarına bu kapsamda yer alan adayların katılması gerekecektir. Adayların başka türlü a grubu mesleklere girme imkanları bulunmamaktadır. 2021 KPSS A grubu sınavından elde edilecek olan KPSS puan türleri ile adayların girebilecekleri bu meslekler uzman yardımcılığı, stajyer kontrolörlük, denetçi yardımcılığı, müfettiş yardımcılığı, denetmen yardımcılığı gibi mesleklerdir. 2021 KPSS A Grubuna katılarak puanlar elde edecek olan adayların girebilecekleri bu meslekler için Hukuk, İİBF, İstatistik veya bunların dengi sayılan alanlardan mezun olmaları gerekmektedir. Yani 2021 KPSS A Grubu sınavı temelde bu alanlardan mezun adayları kapsamaktadır.

Zaten 2021 KPSS A Grubu sınav konuları da bu alanlardan mezun olan adayların lisans öğrenimlerinde müfredatlarında yer alan derslerden oluşmaktadır.

2021 KPSS A Grubu Sınavı Oturumları Nelerdir? Soru Sayısı Kaçtır? 

2021 yılında ÖSYM tarafından yapılmasını beklediğimiz Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu sınavı 3 ana oturumdan meydana gelmektedir. 2021 KPSS A Grubu alan bilgisi oturumlarının ilk ikisi Cumartesi günü, sonuncusu ise Pazar günü düzenlenmektedir. 2021 KPSS A grubu cumartesi sabah oturumunda adaylara Kamu Yönetimi – Uluslararası İlişkiler – Çalışma Ekonomisi testlerinden kırkar adet olmak üzere toplam 120 adet, 2021 KPSS A grubu cumartesi öğleden sonra oturumunda adaylara İktisat – Hukuk – Maliye testlerinden kırkar adet olmak üzere toplam 120 adet, 2021 KPSS A grubu pazar sabah oturumunda adaylara İstatistik – Muhasebe – İşletme testlerinden kırkar adet olmak üzere toplam 120 adet çoktan seçmeli test sorusu yöneltilmektedir.

Adaylara 2021 KPSS A grubu oturumlarında tanınacak olan süre her bir test için ayrı ayrı olacaktır. Bu durumda adaylara Kamu Yönetimi – Uluslararası İlişkiler – Çalışma Ekonomisi – İktisat – Hukuk – Maliye – Muhasebe – İşletme testlerinin her birisi için 50 dakika, İstatistik testi içinse 1 saat süre tanınmaktadır. Ayrı ayrı dağıtılan test kitapçıkları, süre bitiminde toplanmakta ve yeni testin kitapçığı dağıtılmaktadır.

2021 KPSS A Grubu Sınavı Puan Türleri Nelerdir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2021 KPSS A Grubu oturumlarına katılacak olan adayların 2021 KPSS Lisans oturumunda yapacakları netler ile 2021 KPSS A Grubu oturumunda yer alan testlerde elde edecekleri testler farklı farklı ağırlıklandırılarak bazı puan türleri hesaplanacaktır. Bu puan türlerine, hesaplanma biçimlerine ve diğer detaylara aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda ulaşabilirsiniz;

osym logo 5

2021 KPSS A Grubu Sınav Konuları Nelerdir? 2021 KPSS A Grubu Soru Dağılımları Nasıl?

2021 KPSS A grubu sınavında adaylara yukarıda belirtmiş olduğumuz testler uygulanmaktadır. Bu testlerin içerisinde yer alan kırkar adet soru, o testin içerdiği konu başlıklarından teşekkül etmektedir. Bu konu başlıklarını ayrı ayrı ele almış olduğumuz çalışmamıza aşağıda yer alan yönlendirme vasıtası ile ulaşabilirsiniz;

2021 KPSS A Grubu Sınavı Başvuruları Ne Zaman? 2021 KPSS A Grubu Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından her sene düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavının kariyer mesleklere girişe yarayan 2021 KPSS A Grubu oturumunun eğer ki Kovid – 19 pandemi süreci o döneme kadar uzanmaz ise; 2021 yılının Temmuz döneminde 2021 KPSS Lisans oturumunu takip eden hafta sonunda gerçekleştirilmesini bekliyoruz.

2021 yılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM sınav takvimine göre 2021 KPSS A Grubu sınavı için başvurular 28 Mayıs 2021 tarihinden 14 Haziran 2021 tarihine kadar gerçekleştirilecek. Bu başvuruları kaçıranlar içinse geç başvuru dönemi 22 Haziran 2021 tarihinden 23 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek.

2021 KPSS A Grubu oturumları 2021 KPSS Lisans oturumunu izleyen haftada, 7 Ağustos 2021 – 8 Ağustos 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

2021 KPSS lisans ve 2021 KPSS A grubu sınavlarına hazırlık için bir arada istişare eden adaylara erişmek ve aklınıza takılan hususları paylaşmak için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.