kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 KPSS Genel Yetenek Genel Kültür Testi Soruları Yayımlandı!

22 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilen ve binlerce adayın katılım gösterdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS 2018 Lisans Sınavı Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin soru ve yanıtları sınava giren adaylar için yayımlandı.

A+
A-

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde adaylar kendi ekranlarında sınav sorularının tamamını görüntüleyebilecekler. Sınava girmemiş olan adaylar içinse soruların %10’luk kısmını içeren temel kitapçık yayımda olacak.

Sınavda Genel Kültür ve Genel Yetenek testleri kapsamında adaylara Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık, Güncel Bilgiler ile Matematik ve Türkçe derslerinden toplamda 120 soru yöneltilmişti. Bu soruların dağılımı ise şu şekilde;

30 Matematik
30 Türkçe

27 Tarih
18 Coğrafya
9 Vatandaşlık Bilgisi
6 Güncel Bilgiler

Bu soruları ve yanıtlarını görmek isteyen adaylardan sınava girmiş olanlar Aday İşlemleri Sistemi’ne girerek yanıtlarını kontrol edebilirler. KPSS

Alan Bilgisi Sınavı Ne Zaman?

Kariyer mesleklerde çalışmak isteyen adayların katılacakları KPSS Alan Bilgisi A Grubu sınavı ise 27-28 Temmuz 2018 tarihlerinde 2 gün 3 oturum halinde gerçekleştirilecek. Sınava girecek adaylara başarılar dileriz!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.