kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 KPSS Lisans Vatandaşlık Konuları

2018 KPSS lisans vatandaşlık konuları nelerdir? KPSS’de Vatandaşlık konularından kaç soru gelmektedir? KPSS’de hangi vatandaşlık konusundan, kaç soru çıkmaktadır? 2018 KPSS Lisans Vatandaşlık Konuları yazımız içerisinde aklınıza gelebilecek soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

A+
A-

Kamu Personeli Seçme Sınavına yaklaşık üç ay kadar bir zaman kaldı ve hızlı bir şekilde çalışılması gereken derslerden biri de vatandaşlık dersi. 2018 KPSS lisans sınavına hazırlanan bütün adayların genel kültür kısmında çözecekleri 15 Vatandaşlık sorusu olacak. Bu sorulardan 9 tanesi temel yurttaşlık bilgisini içerirken, 6 tanesi de genel sosyal, ekonomik, siyasi ve kültürel konulardan oluşacak. Son yıllarda vatandaşlık konularının yapılma oranı bir hayli azalmış durumda. Özellikle son 6 soru bir çok adayın beklemediği yerlerden çıkabilmekte. Bu nedenle 2018 kpss vatandaşlık konuları içerisinden 10 net ve üzerinde yapılması büyük önem taşıyor.

2018 KPSS Lisans Sınavı Genel Bilgileri

2018 KPSS lisans Genel Kültür – Genel  Yetenek sınavı 22 Temmuz tarihinde gerçekleşecek. Bu sınavda adaylara: 30 soruluk Türkçe ve 30 soruluk Matematik testinden oluşan 60 soruluk Genel Yetenek ve 27 soruluk Tarih, 18 soruluk Türkiye Coğrafyası, 9 soruluk Temel Yurttaşlık Bilgisi ve 6 soruluk genel sosyal, ekonomik, siyasi ve kültürel konuları barındıran 60 soruluk Genel Kültür testi uygulanacak. Bu sınava 2018 KPSS P3 puanının yüksek gelmesini isteyen adaylar soruların tamamını çözmek zorundalar. Vatandaşlık konularını bilerek kpss hazırlıklarını tamamlamak ve güncel meselelere hakim olmak için aşağıda yer alan konu başlıklarını bilmek çalışmalarınızı kolaylaştıracaktır.

KPSS P3 Puanı Kaç Yıl Kullanılır?

2018 KPSS P3 puanı 2 yıl geçerli olacaktır. 2018 yılında KPSS P3 hesaplanan bir aday, bu puanı 2020 KPSS sınavına kadar kullanabilecektir. Bu puan ile dört merkezi yerleştirme tercihi işleminde bulunabileceklerdir. Bunun dışında adaylar, kamu kurum ve kuruluşların açıktan atama suretiyle yapacakları gerek sözleşmeli gerekse de kadrolu pozisyonlara da aynı puan ile başvuru yapma hakkına sahip olacaktır. KPSS puanı ile merkezi yerleştirmeler sonucu atanmak isteyen bir adayın 85 puan altına almaması önemlidir.

2018 Vatandaşlık Konuları

2018 KPSS Genel Kültür testinde 15 Vatandaşlık sorusu çıkacaktır. Bu soruların hangi konular içerisinden kaç soru geldiğine dair bilgiyi de sizlerle paylaşmak istiyoruz. Zamanı kısıtlı olan ve vatandaşlık konularını tekrar etmek isteyen arkadaşlarımızın bu konulara daha dikkatli çalışmalarını tavsiye ediyoruz. Konu çalışmasına vakit bulamasalar dahi, test kaynaklarından ikişer üçer test ile tekrarlarını yaparak süreci tamamlamalarını diliyoruz. KPSS

  • Hukukun Temel Kavramları : KPSS’de 1 veya 2 soru sorulmaktadır.
  • Temel Süreç ve Anayasal Kavramlar
  • Temel Hak ve Özgürlükler
  • Yasama : KPSS’de 3 soru sorulmaktadır.
  • Yürütme : KPSS’de 3 soru sorulmaktadır.
  • Yargı
  • İdare : KPSS’de 2 ile 4 soru arasında sorulmaktadır.
  • Güncel Bilgiler : KPSS’de 3 ile 6 soru arasında sorulmaktadır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.